Skocz do zawartości
nicramsoc

XBMC odtwarzanie kolejnego pliku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam może dosyć głupie pytanie, ale podobno nie ma głupich pytań.

Otóż używam XBMC i mam pewien problem z otwarzaniem wszystkiego z katalogu. po odtworzeniu pliku XBMC wychodzi do menu wyboru plików, nie odtwarza kolejnego :(

Nie mogę znaleźć opcji odtwarzania ciągłego :(

Jak mogę ustawić XBMC żeby odtwarzał my wszystko z katalogu po kolei?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest to możliwe tylko w przypadku muzyki:

Ustawienia -> Muzyka -> Odtwarzanie -> Automatycznie odtwarzaj następny utwór

dla filmów (i muzyki) rozwiązanie jakie zasugerował empa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak masz w katalogu 50 odcinkow i chcesz zaczac od 25?

to wchodzisz środka i dodajesz do kolejki wszystkie 26 od 25 począwszy, potem wyświetlasz kolejkę odtwarzania i zaczynasz odtwarzanie od pierwszej pozycji. jeśli uważasz, że brak takiej funkcjonalności przekreśla XBMC jako platformę multimedialną to notatnik w dłoń - zawsze możesz zfrokować repo na git'cie, dopisać brakujący kod i zgłośić do głównej edycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wchodzisz środka i dodajesz do kolejki wszystkie 26 od 25 począwszy, potem wyświetlasz kolejkę odtwarzania i zaczynasz odtwarzanie od pierwszej pozycji. jeśli uważasz, że brak takiej funkcjonalności przekreśla XBMC jako platformę multimedialną to notatnik w dłoń - zawsze możesz zfrokować repo na git'cie, dopisać brakujący kod i zgłośić do głównej edycji.

hehe, tak też robię, ale "play" powinno odtwarzac wsio od zaznaczonego miejsca a wybranie pliku tylko ten plik.

z tym forkiem to nie taki zły pomysł, jak mi będzie to bardzo doskwierać to użyję widelca ;-)

Edytowane przez helcik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jednak coś w temacie było robione i dodano jakiś czas temu opcję "odtwórz z tego miejsca". działa tylko w trybie biblioteki i tylko dla seriali.

gratuluje pomysłu z widelcem. mam nadzieję, że nigdy nikt nie spolszczy git'a ani innych narzędzi developerskich bo moje oczy i uszy tego nie przeżyją ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi