Skocz do zawartości
ITS

Xtreamer Prodigy - w końcu są! :)

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu dziś dotarła do nas pierwsza dostawa Xtreamer Prodigy.

Jest sobota więc na szybko filmik z rozpakowania.

Macie pytania? W poniedziałek będziemy testować więc kto chce o coś zapytać - proszę bardzo.

Możemy także przetestować na Waszych plikach - udostępniajcie przez dropbox lub przez nasz FTP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, to proszę :

- ISO BD, BD 3D z pełną obsługą MENU

- podnoszenie / opuszczanie napisów przy odtwarzaniu BD ISO

- płynne ZOOMowanie wg swojego widzimisie ISO BD

- widoczne z automatu okładki umieszczone w katalogu (obok ISO BD )

- czytanie zew. napisów SRT umieszczonych w katalogu (obok ISO BD )

- odtwarzanie bez przerw plików FLAC ( np. płyty koncertowe )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, to proszę :

- ISO BD, BD 3D z pełną obsługą MENU

jak okładki wrzucone? JPG?

BD 3D nie sprawdzimy - brak TV 3D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja dodam jeszcze,

- szybkość działania urządzenia od momentu włączenia do pełnej gotowości.

- szata graficzna i możliwości prezentacji okładek do filmów.

- szybkość wczytywania plików filmowych.

- jakie ma możliwości wyświetlacza,

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Edytowane przez andsie1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAK - okładka (JPG) wrzucona do katalogu z ISO - czy jest wyświetlana przy spisie filmów, tak jak w poprzednich Xtreamerach ( podgląd okładki lub odtwarzanie w miniaturce filmu )

CZY MA WENTYL ??? Na filmach widać pod spodem coś na jego podobieństwo.

Edytowane przez BoDeX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe..... Takie cuda to tylko w Media Browser albo w Erze.

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Edytowane przez andsie1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie - takie wyświetlanie oferowała już dużo starsza generacja Xtreamera - bardzo wygodna i fajna sprawa - bez żadnych zew. programów i wymagań .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak testy ? Coś tak cicho w temacie - czyżby nie było się czym zachwycać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! Xtreamer Prodigy... no cóż powiem tak: byłem właścicielem X MK1, Sidewinder-a, a teraz mam Sidewinder-a 2 - jak pierwsze modele X-a zostały dopracowane pod wzgl. firmware, tak obecna generacja czyli X2 i Prodigy to jakieś wielkie nieporozumienie (bawiłem się Prodigy u znajomego). Radzę jako kilkuletni użytkownik tego sprzętu trzymajcie się z daleka albo kupić sprawdzony sprzęt - czytaj dobrze oprogramowany - czyli MK1 albo Dune. Ps. Najfajniejsze jest to że po zakupie w Itsklepie i napisaniu złej recenzji nie zamieścili jej, a inne dobre mojego autorstwa dot. innego sprzętu już tak. Reasumując handlarze patrzą tylko na kasę i jak nam wcisnąć cokolwiek bylebyśmy zapłacili. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak testy ? Coś tak cicho w temacie - czyżby nie było się czym zachwycać ?

realizacja zamówień...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm .... na sprawdzenie tego, o co pytaliśmy potrzeba max. 15 min. i kilogram dobrej woli , ale rozumiem - trzeba się zająć aktualnymi klientami, bo po

ujawnieniu informacji z testu, nowych juz nie będzie, więc nie ma o co zabiegać ! :lol: Sorry, aż się prosiło o komentarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! Xtreamer Prodigy... no cóż powiem tak: byłem właścicielem X MK1, Sidewinder-a, a teraz mam Sidewinder-a 2 - jak pierwsze modele X-a zostały dopracowane pod wzgl. firmware, tak obecna generacja czyli X2 i Prodigy to jakieś wielkie nieporozumienie (bawiłem się Prodigy u znajomego). Radzę jako kilkuletni użytkownik tego sprzętu trzymajcie się z daleka albo kupić sprawdzony sprzęt - czytaj dobrze oprogramowany - czyli MK1 albo Dune. Ps. Najfajniejsze jest to że po zakupie w Itsklepie i napisaniu złej recenzji nie zamieścili jej, a inne dobre mojego autorstwa dot. innego sprzętu już tak. Reasumując handlarze patrzą tylko na kasę i jak nam wcisnąć cokolwiek bylebyśmy zapłacili. Pozdrawiam.

Sidewinder doczekał się poprawnego firmware całkiem niedawno, w rok po premierze. Sidewinder2 pewnie za kwartał będzie już dojrzałym produktem, natomiast firmware 3.0 na prodigy działa wyraźnie szybciej.

A opinia jest na stronie - zakładając, że mateo739 to Mateusz to jest opinia na www. Ogólna średnia opinii na Sidewinder2 to raptem 2.5...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm .... na sprawdzenie tego, o co pytaliśmy potrzeba max. 15 min. i kilogram dobrej woli , ale rozumiem - trzeba się zająć aktualnymi klientami, bo po

ujawnieniu informacji z testu, nowych juz nie będzie, więc nie ma o co zabiegać ! :lol: Sorry, aż się prosiło o komentarz.

Wiesz, Xtreamer jak zwykle ma dytrybucję w [beeep]e i przysyła kiedy chce i ile chce. Niektórzy klienci mieli u nas zamówione jeszcze we wrześniu odtwarzacze. Jak weszły to musiały wyjść. Tego samego dnia.

Wiatrak - brak. Jest miejsce na wstawienie pasywnego dodatkowego chłodzenia i jego "ujście" ma kształt wiatraka. Widać to na zdjęciu.

Sam dysk jest mocno odizolowany od reszty.

2011-11-29-11-47-51-hdr.jpg

ISO BD idzie z menu - tylko że sprawdzone na prostym opensource filmie (Bunny) i na Spears Munsil HD Benchmark (dodawane do Oppo).

w menu jest tylko opcja włączenia BD-Lite menu...

start od zera - 45 sekund, standby jest jakiś powalony bo wyłączenie - 5sekund, powrót ze standby - 35!

JPG dla ISO - działa.

okładki - skanowanie itp będziemy sprawdzać.

napisy także.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

foty kieszeni na HDD i wnętrza od strony kieszeni

2011-11-29-11-49-54-hdr.jpg

2011-11-29-11-49-22-hdr.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie działa

tak - do x8

tak

tak

tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest tak źle z tym odtwarzaczem, zwłaszcza że pytasz głównie o BD ISO - a to interesuje mniej niż 5% klientów. Przekreślanie odtwarzacza bo np nie podnosi napisów w BD ISO może być argumentem dla Ciebie ale dla znacznej większości ludzi nie.

Prodigy - mamy uwagi, mnóstwo uwag ale to samo było z poprzednimi odtwarzaczami. Zresztą żaden odtwarzacz nie zrobi wszystkiego, tak samo jak żadna komórka nie będzie miała wszystkich funkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie działa

działa ale dla wewnętrznych, nie SRT. dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie działa

To źle. Jest to bardzo ważne przy ekranie 2.35,1

start od zera - 45 sekund, standby jest jakiś powalony bo wyłączenie - 5sekund, powrót ze standby - 35!

Strasznie jest powolny. Szybkość działania jak w Popcornie C-200.

Jak dla mnie jest to dyskwalifikacja.

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To źle. Jest to bardzo ważne przy ekranie 2.35,1

Strasznie jest powolny. Szybkość działania jak w Popcornie C-200.

Jak dla mnie jest to dyskwalifikacja.

Pozdrawiam,

AndrzejS@

podnoszenie/opuszczanie działa przy napisach z BD ISO. jak wrzuci się SRT jako zewnętrzne to nie chce pójść.

co do standby - to bardzo dziwna sprawa, powinien wstawać z trybu uśpienia w kilka sekund a nie ponad pół minuty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi .

Rozumiem więc, że nie ma płynnego zoomowania ( jak np. w Xtreamer PRO ) , a jedynie "skokowe" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest tak źle z tym odtwarzaczem, zwłaszcza że pytasz głównie o BD ISO - a to interesuje mniej niż 5% klientów. Przekreślanie odtwarzacza bo np nie podnosi napisów w BD ISO może być argumentem dla Ciebie ale dla znacznej większości ludzi nie.

BD ISO interesuje mniej niż 5% klientów? Bez jaj :blink:

Czekam na jakiś porządny test, z BD3D ISO na czele..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj otrzymałem xtreamer prodigy i z góry zaznaczam że nie mam go podpiętego do sieci i nie mam zamontowanego twardego dysku, podpięty mam dysk zewnętrzny i po kilku testach z filmami mogę powiedzieć że jest coś nie tak filmy odtwarzane są z pasami po bokach i górny i dolny pas jest trochę za szeroki a jak uruchomi się 3D to pasy są jeszcze szersze, odtwarza BD 3D ISO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj otrzymałem xtreamer prodigy i z góry zaznaczam że nie mam go podpiętego do sieci i nie mam zamontowanego twardego dysku, podpięty mam dysk zewnętrzny i po kilku testach z filmami mogę powiedzieć że jest coś nie tak filmy odtwarzane są z pasami po bokach i górny i dolny pas jest trochę za szeroki a jak uruchomi się 3D to pasy są jeszcze szersze, odtwarza BD 3D ISO

A masz ustawiony właściwą proporcje ekranu? Bo wygląda jakbyś miał 4:3 odtwarzane na tv 16:9 (stąd te czarne pasy po bokach) A pasy ą jeszcze szersze to pewnie dlatego że film jest w proporcjach kinowych (21:9)

Poza tym jak z każdym takim odtwarzaczem raz na jakiś czas dobrze jest go podpiąć do sieci i zobaczyć czy nie ma nowych aktualizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również proszę o sprawdzenie jak działa funkcja zoom - tzn. czy można ekran dowolnie zwężać/rozszerzać w pionie/poziomie za pomocą przycisków kierunkowych na pilocie - tak jak w Xtreamer MK1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BD ISO interesuje mniej niż 5% klientów? Bez jaj :blink:

Czekam na jakiś porządny test, z BD3D ISO na czele..

poważnie. 95% klientów jak przynosi materiały do sprawdzenia na odtwarzaczach to nadal to jest zwykły AVI, RMVB(!), co trzeci ma materiały w HD i lepsze. O BD ISO prawie nikt nie pyta. Ale za to z tych pozostałych 5% tutaj na forum pewnie jest 99% :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi