Skocz do zawartości
marek467

chaptery w m2ts

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

i zwracam sie z prosą o podpowiedź

Chciałbym uzyskać w pliku m2ts podział koncertu na chaptery.

Mam strukturę BMDV i wszystko co się w niej znajduje włacznie z m2ts.

Wrzucam do tsmuxera ( ;plik m2ts z katalogu STREAM ) , zaznaczam BLU-RAY custom chapter list i odpowiednie czasy dla poszczególnych chpterów. Muxuję do struktury BMDV i niestety WD dalej po wejściu w opcje nie widzi listy chapterów a wrzucenie do muxera powoduję ,że widać tak jak w pierwotnym BMDV

Czy jest to wogóle mozliwe bo w przypadku plików mkv nie ma żadnego problemu - nie dość ,że dzieli się na chaptery to i można im nadać nazwe ale niekoniecznie chcę z m2ts przechodzić na mkv ( chodzi o dźwięk DTS HD)

Jeśli ktoś wie jak można sobie z tym poradzić to proszę o pomoc.

Czy jest możliwe nadanie nazw chapterom w strukturze m2ts .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby czytać chaptery, to player musi czytać katalog ze strukturą BD, gdyż to tam są playlisty. Czytając gołego m2ts-a nie wyposażysz go w chaptery.

Ponów próbę - wrzuć m2ts-a do TSMuxera i nic nie ustawiaj - zapisz jako Blu-Ray disc i spróbuj odtworzyć w playerku ( folder , a nie sam m2ts)

Powinno latać z domyślnymi chapterami co 5 minut. Wrzuć następnie do TSMuxera, ale poprzez PLAYLISTĘ (będzie tylko jedna w folderze Playlist)

Jeśli pokaże Ci, że masz chaptery co 5 minut, to odznacz CUSTOM i wyedytuj czasy na pożądane i voila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za uwagi BoDeX ale coś mi się wydaję,że problem jest jednak w WD TV Live -próbowałem wszystkiego co podałeś i nic. Zrobiłem obraz iso ze struktury BD9 i dalej nic. Sprawdziłem i w PLAYLIST jest podział na chaptery.

W końcu zauważyłem,że WD niby widzi katalog BD ale nim nie startuje,dopiero wejście Enterem powoduje pojawienie się katalogu STREAM i start filmu/koncertu. Wychodzi na to ,że WD czyta nie strukturę BD a jedynie sam plik m2ts i stąd brak możliwości chapterowych - chyba ,że jestem w błędzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diagnoza wzorowa - WD do wymiany .... niestety.

To oszukaństwo, ale z takim prockiem to nie ma co wymagać ...... kup DUNE .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi