Skocz do zawartości
reymen

SHARP LC-60LE925E 3D

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich użytkowników,zastanawiam sie nad kupnem tel SHARP LC-60LE925E 3D ,czy miał ktoś do czynienia z tym tel,jest na niego obnizka w mm we wrocku ,mozna kupic za 10899zł,ale czy warto? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam sprawdź czy warto ? Nie wiem czy ktokolwiek ma taki tv. Ja na twoim miejscu bym go solidnie przetestował ( nawet w MM ) w razie niezadowolenia to bym go po prostu oddał z powrotem. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając do wydania powyżej 10k pomyśl może nad czymś sprawdzonym, np Sony 55HX920 (na ceneo od 11538).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym bardziej, że Mega TEST TEGO modelu hx920 jest na stronie ;)

tylko mniejszy w Calach.. ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym bardziej, że Mega TEST TEGO modelu hx920 jest na stronie ;)

tylko mniejszy w Calach.. ;/

Rady Sobiesława Zasady. Gość, chce konkretny TV, to mu [beeep]... inną marką.

Coś ci powiem, rozumiem, że szukasz okazji, ale rozważ takie rzeczy.

Błyszcząca szyba - być może trzeba będzie kupić rolety za kupę kasy, żeby zaciemnić pokój.

Przy takiej przekątnej w KAZDEJ marce są problemy z edge LED - podświetlenie nie jest równomierne.

Następcą tego TV jest seria 830 - trochę parametrów poprawiono.

I jeszcze jedno - w Berlinie tego nie było - ma być na CES w Las Vegas nowa seria X5 - następca XS1 top modelu, że chyba nikt go tutaj nie kupił (obudowa z Alu, elektronika bez kompromisów - ale mega cena) - nowy model ma być bardziej przystępny, jest full LED i local dimming.

Nawet jak nie kupisz, to cena na 925 spadnie - wiem, że można czekać do u.sra.nej śmierci w ten sposób, ale się zastanów.

Niestety - ustawienia prosto z pudełka w Sharpach- nie są do zaakceptowania dla nikogo, dlatego zrozumiałe są kontrowersyjne opinie.

Pozdr.

Dlatego kupiłem 705 , full LED, nie błyszczy i kosztował śmiesznie mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w gre wchodzi jeszcze panas 55vt 30,samsung55 d 8000,sony hx 920 tez,ale sharp miał 60 cali i interesowało mnie czy ktos go moze uzywa bo test w necie wygląda niezle ,ale zawsze jest jakies ale,test sharpa http://www.hdtv.com.pl/forum/sharp/65092-sharp-46le925-ouatron-czyli-pierwszy-telewizor-sharpa-3d-test-otwarty.html,co prawda nie 60 cali ale ten sam model chyba tylko mniejszy,za duzo tych porównan i telewizorów,sam nie wiem co wybrac dlatego serdecznie dziekuje za wszystkie uwagi,wiem tez ze nikt za mnie nie podejmie decyzji,także do boju polsko :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sam bym ci polecił ( tak jak w linku) le830.

Edytowane przez ero1884

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałes przyjemnosc oglądac na nim jakies materiały ,jest lepszy od 925?

:mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedz mi szczerze, czy te telewizory,chodzi mi konkretnie o le 830 i 925,60 cali,naprawde wymagaja bezwzglednej korekty ustawien,tzw kalibracji?testujac w mm nie odniosłem zadnych negatywnych doznan,a wrecz powaliła mnie konwersja z 2d do 3d,oczywiscie kazde oko inaczej reaguje i trudno jest kupic cos tylko dlatego ze komus innemu sie podoba,ile ludzi tyle opini ,wiadomo,ale informacji nigdy za mało,wg mnie chodzi super,konkurentem dla niego jest jeszcze u mnie panasonic 65 vt 30,i samsung 60 d 8000,ale panas ma jeden minus wielki,facet w mm powiedziałze okulary musza byc podpiete do tv cały czas kablem i nie mozna ich odłączyc,chyba ze mnie sciemniał,tv za 15koła i okulary z kablem?,dziwne,samsung i sharp maja aku,załoze na nos i chodze po domu,pozdrawiam wszystkich niepewnych decyzji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi