Skocz do zawartości
geffer

BD ISO a zewnetrzne napisy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ... nigdzie nie moglem znalezc takiego info dlatego pytam sie :) : czy PH przy odczycie BD ISO, badz struktury katalogu BDMV jest w stanie odczytac odrebnie zewnetrzne napisy ... Mam pare plytek BD, chcialbym je wrzucic na PH i dodac im zewnetrzne napisy ... niestety proces jest ten bardzo czasochlonny dla mnie i nie jestem w stanie stwierdzic czy zabieg mi sie oplaci i czy napisy beda dzialac... jak ktos ma taka informacje, to prosilbym bardzo o odpowiedz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proces jest ten bardzo czasochlonny dla mnie i nie jestem w stanie stwierdzic czy zabieg mi sie oplaci

Takie rzeczy to ... tylko Xtreamer ... o ile dobrze pamiętam, ale nie zdobędziesz pewności jak sam nie sprawdzisz, o ile Ci się to opłaci ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film i napisy w tym samym katalogu i z tą samą nazwą.

Przykładowo:

film.iso

film.srt

Napisy śmigają aż miło.

Edytowane przez Irek39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masakra ... przekopiowalem 2TB moich backupow plyt : w tym iso oraz katalogi BDMV ... niestety nie czyta mi napisow ... Czy aby na pewno sa one wczytywane ? Cos czytalem ze tylko z poziomu przegladarki plikow mozna ten patent zastosowac, ale sprawdzalem i tez nie dziala. Irek pisales o pliku xxx.iso z xxx.srt ... Przez co odpalasz film ? - file manager / yamj / NMJ / ... ?? Probowalem kazdego patentu i nic ... zapewne cos zle robie ... niech ktos poda prawidlowe kroki jakie nalezy poczynic ku odpaleniu bd.iso z bd.srt ... oraz katalogu BDMV z xxx.srt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co źle robisz.Zewnętrzne napisy działają na 100%.Z YAMJ też.Oglądałem tak ze 20 filmów.

EDIT. Może masz napisy zapisane jako UTF-8? Muszą być ANSI.

Otwórz plik z napisami srt w notatniku i zapisz jeszcze raz wybierając w opcjach ANSI.

Edytowane przez Irek39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAM Ansi ... yamj mkv + srt wszystko jest ok ... mi chodzi o full bd iso lub full bdmv ... czyli plyty z full bd menu ...mkv z srt bez problemu najmniejszego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może masz stary firmware. Ta opcja nie była dostępna od zawsze, została dodana niedawno.

Jaką masz wersję firmware?

Ew. podeśli swój plik srt na kontakt(at)pocorn-hour.pl z prośbą o sprawdzenie pliku i jego działania z ISO BD.

Edytowane przez HumanMedia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film i napisy w tym samym katalogu i z tą samą nazwą.

Przykładowo:

film.iso

film.srt

Napisy śmigają aż miło.

do iso obrazów BD wiadomo jak napisy ładować, a jak załadować napisy w strukturze BD ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo:

film

film.srt

a da radę odpalić zewnętrzne napisy do filmu z płyty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jak mam taka strukture plikow : Kac Vegas\BDMV\STREAM [i tam mase pliczkow video] ... to rozumiem ze mam umiescic w katalogu KAC VEGAS -> tam gdzie beda obok napisow srt. katalog bdmv i certificate owe napiski ? czyli w Folderze Kac Vegas napisy Kac Vegas.srt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie.Umieść napisy poza folderem.

Przykład:

Masz folder o nazwie "FILMY" - w nim KAC VEGAS (to twój film)

KAC VEGAS.srt (to twoje napisy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok sprawdzilem i okazalo sie ze wszystko wczytuje sie elegancko :) takze mozna reasumujac potwierdzic iz z najnowszym firmwarem i odpowiednio umieszczonymi napisami na dysku mozna je bez problemowo zaladowac ... dzieki Panowie za pomocne informacje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi