Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie najnowsza wersja z poprawionym TVN nie chciała chodzić na xboksie jednak mam rozwiązanie.

Oto mój zestaw modułów możliwe że wszystkie nie są potrzebne, ale dla (...)

skróciłem, żeby nie robić piętrowego posta :P niestety to rozwiązanie u mnie nie działa. Próbowałem wgrywać inną wersję XBMC4XBOX, 3.2 Stable i jakieś tam wydanie "nightly" (w tej chwili nie pamiętam numeru, ale ostatnie, jakie było w tym momencie), ale na obydwu nie działa. Po wgraniu modułów, zainstalowaniu pluginu i podmianie pliku (zresztą bez podmiany też :D), przy próbie uruchomienia wyskakuje "błąd skryptu". Chyba sobie dam spokój. W każdym razie dzięki za zaangażowanie i pomoc. :P

Ed. Wycofuję - już wszystko ok :D po prostu po rozpakowaniu modułów wrzuciłem je nie tak, jak trzeba. Zagapiłem się i wrzuciłem folder modules, a dopiero w nim .modules, jedynie nie mogę wejść w ustawienia, ale sama wtyczka działa, dzięki serdeczne.

Edytowane przez pesik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy już jest aktualizacja wtyczki, pytam bo nie mam dostępu do kompa.

Wtyczka wlasnie zostala zaktualizowna do wersji 0.2.0

Na chwilę obecną nie ma wtyczki, ale na stariej wersji zauważyłem błąd. Jak chcę obejrzeć film to po 30 minutach wychodzi z filmu a jak chcę go załadować jeszcze raz to wyświetla się komunikat "Wyczerpany limit czasowy oglądania. Spróbuj ponownie za jakiś czas." Da się to jakoś zrobić aby ominąć te limity? Bo z tego co widzę to jak oglądam z ekino to z playera z limitami a tam jest jeszcze jeden bez limitów.

to nie jest blad wtyczki, tylko limity z danego serwisu.

z tego co rozumiem to eKino dziala tak:

1. jesli nie masz zalozonego konta (nie jestes zalogowany) to stream idzie z limitami czasowymi,

2. jesli masz konto i jestes zalogowany, ale nie masz wykupionego premium to stream idzie w zaleznosci od ilosci zalogowanych uzytkownikow z wykupinym premium (cos jak weeb.tv),

3. jesli masz konto, jestes zalogowany i masz wykupione premium to nie ma zadnych limitow.

Ja korzystam z opcji 2, bo ogladam filmy wtedy gdy w Polsce jest gleboka noc, a co za tym idzie jest nie wielka ilosc zalogowanych uzytkownikow z wykupionym premium.

Mam nadzieje ze ma to sens, a jesli sie myle to ktos moze mnie poprawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na atv2 nie wykrylo mi aktualizacji. A na pc widziałem ze wlacz.tv nie działa.

PS

Już mi znalazło na atv2. Jednak już po chwili znalazłem błąd na pecetowiec.pl (czy jak to się pisze) podczas próby wyszukiwania jakiegoś filmu. Wlacz.tv także nie działa przynajmniej u mnie. Jak będzie jakaś nowa wersja wtyczki piszcie, chętnie przetestuje na PC. Jeszcze jedna szybko propozycja. Jest możliwość aby do każdej z bibliotek filmowych można było dodać wyszukiwanie poprzez wybór litery? Na atv2 nie ma klawiatury i nie wygodnie się wpisuje nazwy za pomocą pilocika od Apple.

PS2

Na pecetowiec.pl także są jakieś limity? Zacząłem oglądać film i mi przerwało po chyba 30 min ;/

Edytowane przez qwerty12xx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlacztv zmienilo domene na wlacz.ru a streamy przez przegladarke nie generuja video. Wyglada na to ze goscie cos kombinuja. Dajmy im kilka dni i zobaczymy czy samo sie naprawi.

Kino.pecetowiec - musielismy cos przeoczyc spieszac sie robiac aktualizacje.Postaramy sie to naprawic jak najszybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtyczka kinopecetowiec.pl udostępnia kontent tej strony i jeżeli podczas wyboru hostingu do ogladania filmu wybierzemy taki z limitem to będzie limit. Z tego co wiem to putlocker i sockshare nie mają limitu czasu oglądania (jest tylko ograniczenie ogladających darmowo dany film - jeżeli jest ich dużo film poprostu sie nie uruchomi), novamov i nowvideo też nie maja limitu czasu, ale mają limit pędkości dla free userów i może, ale nie musi, być problem z buforowaniem. Co do innych hostingów to nie wiem, a jeżeli ktoś ma informację na ten temat to proszę o wpis. Takie info dużo wyjaśni.

Wtyczki z SD-XBMC nie omijają limitów hostingów, więc jeżeli danych hosting ma takowe to będą one również działały podczas używania wtyczek z repo. SD-XBMC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie, a co ze wsparciem maxvideo?

Będąc na stronie projektu widziałem ze jest planowane do dodania więc zapewne sie robi. Wszystko ładnie pięknie tylko jeszcze te limity tak to by juz było super i ten steam kanałów za free. Z tego co widziałem to pod nazwa TVN L wyświetla sie Polsat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a co ze wsparciem maxvideo?

tak jak pisalem wczesniej, czekamy na API od chlopakow z Maxvideo. Bedzie napewno, uzbroj sie w cierpliwosci :)))) Nam tez na tym zalezy, bo mamy zrobiona obsluge BestPlayera (podziekowania dla Gonzo24TP za jego w klad w rozwoj wtyczki), ktora w pleni korzysta z maxvideo, ale przez te limity jest praktycznie nieuzyteczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widziałem to pod nazwa TVN L wyświetla sie Polsat.

Wnioskuje ze mowisz o WlaczTV. Wlasnie sprawdzilem i ja tu nie mam takiego problemu, wyswietlaja sie tylko cztery kanaly, ale nawet chodza. Tak jak pislaem wczesniej, dajmy im (wlacztv) troche czasu. Serwis nie jest tak dojrzaly jak weebtv, wiec problemy bede tu i tam, na ktore my (sd-xbmc) nie mamy kompletnie zadnego wplywu.

Edytowane przez jatrn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wnioskuje ze mowisz o WlaczTV. Wlasnie sprawdzilem i ja tu nie mam takiego problemu, wyswietlaja sie tylko cztery kanaly, ale nawet chodza. Tak jak pislaem wczesniej, dajmy im (wlacztv) troche czasu. Serwis nie jest tak dojrzaly jak weebtv, wiec problemy bede tu i tam, na ktore my (sd-xbmc) nie mamy kompletnie zadnego wplywu.

Wydaje mi się, że chodzi o zakładkę Stacje tv (strumienie) i kanał TVN LQ rzeczywiście jest tam Polsat. Ja dodatkowo mam problem ze strumieniami TVN TUTBO, TVN24 i TVN24 (chello) żaden nie działa.

Przy okazji, da się jakoś spatchować ffmpeg aby obsługiwał iplex pod androidem?

Edytowane przez Piwek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że chodzi o zakładkę Stacje tv (strumienie) i kanał TVN LQ rzeczywiście jest tam Polsat. Ja dodatkowo mam problem ze strumieniami TVN TUTBO, TVN24 i TVN24 (chello) żaden nie działa.

midcars1 zajmuje sie tym, tu jest watek http://code.google.c...es/detail?id=92

Wszelkie uwagi prosze tam kierowac.

Edytowane przez jatrn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna usterka wykrywa, podczas próby załadowania Homeland i Misja Afganistan (ostatnich odcinków) wyskakuje błąd skryptu na wtyczce serialnet. Próbowałem załadować inny odcinek np. pierwszy i działa, tak samo inny serial dla przykładu załadowałem 13 odcinek serialu Alcatraz i chodził. Coś jest nie halo z ostatnio dodanymi jakbyście to mogli sprawdzić.

Zauważyłem jednak ciekawą rzecz, jak anuluje okno dialogowe z zapytaniem czy chcę napisy czy lektor to wyskakuje film i działa.

Edytowane przez qwerty12xx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna usterka wykrywa, podczas próby załadowania Homeland i Misja Afganistan (ostatnich odcinków) wyskakuje błąd skryptu na wtyczce serialnet. Próbowałem załadować inny odcinek np. pierwszy i działa, tak samo inny serial dla przykładu załadowałem 13 odcinek serialu Alcatraz i chodził. Coś jest nie halo z ostatnio dodanymi jakbyście to mogli sprawdzić.

Zauważyłem jednak ciekawą rzecz, jak anuluje okno dialogowe z zapytaniem czy chcę napisy czy lektor to wyskakuje film i działa.

wyslij mi xbmc.log, zobacze czy uda mi sie cos wykumac. Sprawa moze byc o tyle utrudniona, ze SerialNet zablokowal dostep mojego IP do ich serwisu (przynajmniej tak mi sie wydaje). Podejrzewam ze powodem jest FIX, ktory zrobilem na poczatku zeszlego miesiaca, ktory uzywam mojeo serwera do zwracania linkow do filmow. Goscie zobaczyli ze bylo ponad 1,500+ request z mojego IP i zablokowali mnie :)))))

Musze cos wykombinowac.

A wracajac do tematu, mowisz ze blad nie wyskakuje gdy anulujesz okno "Wybor Wersji"? Sprawdzales na tych dwoch serialach co ci chodza?

A co jezeli w ustawieniach wylaczysz "Wylacz pytanie o wersje video" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema wtyczka telewizja polska przestala mi dzialac ,pisze brak aktualnego pluginu

moje pytanie jesttakie czy wyszla juz ta nowa wtyczka??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jestem użytkownikiem konsoli XBOXA 1 (czyli pierwszej generacji). Udalo mi się wgrać repozytorium i tą wtyczkę polish.liveTV. Przy instalacji żadne błędy nie wyskakiwały. Natomiast po odpaleniu tej wtyczki wyskakuję błąd. Czy ktoś mógłby to przerobić, żeby działało na xboxie 1. Wersja XBMC4XBOX V.3.3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema wtyczka telewizja polska przestala mi dzialac ,pisze brak aktualnego pluginu

moje pytanie jesttakie czy wyszla juz ta nowa wtyczka??

Sprobuj przeinstalowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TV Biznes nie uruchamia się poprawnie. pojawia się od razu zatrzymany obraz z 50% buforowania

Sprawdzone na XBMC 11 Windows i XBMC 12 Android

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak uda się komuś przerobić tą wtyczkę na xboxa pierwszej generacji ? W wersji 3.3 to wgralem i wszysto ładnie, bez żadnych błędów się wgrało poprzez respozytorum wersja chyba 2.0.0. Ale jak odpalam to pisze "plugin:error". Ewentualnie żeby ktoś dograł do tej wersji (najnowsza jest z 24 listopada) http://www.xbmc4xbox.org.uk/nightly/ ten plugin i udostępnił cały xmbc z działającym plugim. Przypomnę że mam wszystkie potrzebne moduły wgrane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak uda się komuś przerobić tą wtyczkę na xboxa pierwszej generacji ? W wersji 3.3 to wgralem i wszysto ładnie, bez żadnych błędów się wgrało poprzez respozytorum wersja chyba 2.0.0. Ale jak odpalam to pisze "plugin:error". Ewentualnie żeby ktoś dograł do tej wersji (najnowsza jest z 24 listopada) http://www.xbmc4xbox.org.uk/nightly/ ten plugin i udostępnił cały xmbc z działającym plugim. Przypomnę że mam wszystkie potrzebne moduły wgrane.

A patrzyles do xbmc.log, skad sie ten blad bierze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wortax poszukaj mojego wcześniejszego postu. Opisałem tam dokładnie co zrobić by wtyczka śmigała na xboksie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wortax poszukaj mojego wcześniejszego postu. Opisałem tam dokładnie co zrobić by wtyczka śmigała na xboksie.

A co sie dzieje ze nie mozesz odpalic tvn i musisz go uzywac z innej wtyczki? Masz jakis log?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi