Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

wszystko pieknie ladnie ale ta stronka co mi p[odales o tych kanalach nie chce jej wczytac nie wiem o co chodzi

naciskam na database i wyskakuje mu puste pole??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do czego sluzy wtyczka live streams 1.0.5 co mozna z niej zrobic ,nic nie moge znalezc na ten temat??

stala sie dziwna sprawa na weeb tv nie mam kanalow canal+ canal+film ,canal+gol i canal + sport wie ktos moze co sie stalo??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko pieknie ladnie ale ta stronka co mi p[odales o tych kanalach nie chce jej wczytac nie wiem o co chodzi

naciskam na database i wyskakuje mu puste pole??

podelem ci rowniez link do instrukcji i tam jest napisane co trzeba zrobic by pozbyc sie tego bialego okienka (zainstalowac ad blocker czy cos takiego)

do czego sluzy wtyczka live streams 1.0.5 co mozna z niej zrobic ,nic nie moge znalezc na ten temat??

NIC NA TEN TEMAT NIE ZNALAZLES??? Wyslalem ci link do oryginalnego postu na xbmc.org, tam jest dyskusja zawierajaca ponad 300 stron i nic nie znalazles? Dziwne ;)

Wtyczka LiveStream to praktycznie to samo co w "Stacje TV [strumienie]" we wtyczce polishtv.live, czyli zbior streamow, roznych stacji telewizyjnych, internetowych. Roznica jest tylko taka, ze nasze streamy my dodajemy, grupujemy (wielkie dzieki za to dla @midcars1, ktory przejal inicjatywe), a w LiveStreams liste budujesz sobie sam (tworzysz plik XML z lista stacji, oczywiscie musisz miec adresy streamow) a pozniej taka lista mozesz sie podzielic z innymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciaglem sobie ten plik mediatomb ,otwieram winrarem i jest tam duzo plikow co mam z nimi zrobic??

dlaczego na wtyczce weeb tv nie mam wogole canal+ (film) (gol) i (sport) wie ktos moze co sie stalo??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

weeb.tv nadaje to, co dostaje od nadawcow, wiec jesli ktos przestaje dosylac, to nie ma tego w weeb.tv. A dlaczego ktos przestaje dosylac? tego nie wie nikt. W weeb.tv wiele kanałów pojawia sie i znika. Uzytkownikom pozostaje tylko czekac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko czy mozna jakos poprawic jakosc obrazu we wtyczce telewizja polska ?????

chcialbym poprostu zmienic jaosc sd na hd najlepiej na 1080 pikseli czy istnieje taka mozliwosc

albo we wtyczce wlacz tv ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oficjalna aktualizacja z dzialajaca wtyczka serialNet bedzie 1 grudnia?

Tak, na poczatku grudnia uaktualnimy wtyczke i dzialajacy SerialNet sie w niej znajdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest ktos w stanie mi pomoc.Na jednym z moich komputerow po zainstalowaniu XBMC i wtyczek obraz (video) jest w tle a nie na pierwszym planie.

Probowalem to zmienic ale nic nie moge zrobic.

xbmc.log: http://xbmclogs.com/show.php?id=15782

pokaz jakis screenshot, bo jakos nie moge sobie tego wyobrazic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, na poczatku grudnia uaktualnimy wtyczke i dzialajacy SerialNet sie w niej znajdzie.

A wsparcie dla maxvideo?

Spero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wsparcie dla maxvideo?

Spero.

Maxvideo w przeciagu tygodnia ma wypiscic api, wiec wtedy mozemy skonczyc pisac obsluge maxvideo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem wypowiedzieć się w sprawie braku odezwy na Wasz apel. Przykre to jest. Gdybym posiadał odpowiednie zdolności, na pewno bym pomógł. Powinniście zastanowić się nad zbiórką pieniędzy, np.poprzez PayPal. Bardzo podoba mi się to co robicie i na pewno wpłaciłbym jakaś kwotę. Pomyślcie.

Wysyłane z mojego GOCLEVER za pomocą Tapatalk 2

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokaz jakis screenshot, bo jakos nie moge sobie tego wyobrazic...

Sorry ale nie wiem jak ten screenshot tutaj umiescic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem wypowiedzieć się w sprawie braku odezwy na Wasz apel. Przykre to jest. Gdybym posiadał odpowiednie zdolności, na pewno bym pomógł. Powinniście zastanowić się nad zbiórką pieniędzy, np.poprzez PayPal. Bardzo podoba mi się to co robicie i na pewno wpłaciłbym jakaś kwotę. Pomyślcie.

Tez kiedys o ty myslalem i z tego co pamietam ktos mi mowil ze to nie ma prawa bycia w takich realiach. Teraz widzac jak ciezko znales kogos do pomocy watpie by tak chetnie ktos by chcial wesprzec projekt finansow. Dzieki za pomysl.

PS. Przez ostatnie pare dni kilka osob odezwalo sie w sprawie pomocy. Dziekujemy wam wszystkim za wszelkie uwagi i miejmy nadzieje ze cos fajnego wyniknie ze wspolpracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemka

mam pewne pytanko :mianowicie da rade jakos poprawic obraz kanalow ?chodzi mi o jakosc?czy to jest nierealne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemka

mam pewne pytanko :mianowicie da rade jakos poprawic obraz kanalow ?chodzi mi o jakosc?czy to jest nierealne

Jesli chodzi ci o wlacz.tv to nie da sie: oni nadają w jednej tylko rozdzielczości. I to juz nie zalezy od wtyczki czy XBMC, aod serwisu streamującego. U nich na stronie tez nie masz mozliwosci wyboru jakosci :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie jutro aktualizacja wtyczki?

Aktualizacja bedzie w ten weekend napewno, jeszcze nie wiem czy jutro czy w niedziele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemka ok na wlacz tv sie nie da poprawic obrazu a na wtyczce telewizja polska ??

jaka wtyczka bedzie jutro???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rav1906 - jak wyobrażasz sobie poprawę obrazu we wtyczce? przecież to jest strumień który leci od nadawcy do Ciebie. wtyczka robi tylko za pośrednika, wybierając co chcesz oglądać, a nie poprawiając obraz :D Nic tutaj nie da się zrobić. tak przynajmniej mi się wydaje.

A co do jutrzejszej wtyczki - co miesiąc chłopaki wypuszczają uaktualnienie wtyczki. Ma to na celu upewnienie się, że ludzie ktrzy zainstalowali wtyczkę z repo (a tak powinno być), mają zawsze najnowszą wersję.

howgh

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rav1906 - jak wyobrażasz sobie poprawę obrazu we wtyczce? przecież to jest strumień który leci od nadawcy do Ciebie. wtyczka robi tylko za pośrednika, wybierając co chcesz oglądać, a nie poprawiając obraz :D Nic tutaj nie da się zrobić. tak przynajmniej mi się wydaje.

A co do jutrzejszej wtyczki - co miesiąc chłopaki wypuszczają uaktualnienie wtyczki. Ma to na celu upewnienie się, że ludzie ktrzy zainstalowali wtyczkę z repo (a tak powinno być), mają zawsze najnowszą wersję.

howgh

pozdro

Nic dodac, nic ujac. Dzieki wielkie :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest ktos w stanie mi pomoc.Na jednym z moich komputerow po zainstalowaniu XBMC i wtyczek obraz (video) jest w tle a nie na pierwszym planie.

Probowalem to zmienic ale nic nie moge zrobic.

xbmc.log: http://xbmclogs.com/show.php?id=15782

Jedyne co kojarze to menu, ktore zostaje na pierwszym planie. Jesli to faktycznie ten problem to sprobuj po prostu wcisnac TAB na klawiaturze. Menu powinno zniknac a obraz wrocic na pierwszy plan. Identycznie, jak chcesz wywolac menu nie przerywajac ogladania wcisnij znowu TAB a bedziesz mial na ekranie to co bylo wczesniej, w tym przypadku zawartosc tej wtyczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy już jest aktualizacja wtyczki, pytam bo nie mam dostępu do kompa.

Spero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na chwilę obecną nie ma wtyczki, ale na stariej wersji zauważyłem błąd. Jak chcę obejrzeć film to po 30 minutach wychodzi z filmu a jak chcę go załadować jeszcze raz to wyświetla się komunikat "Wyczerpany limit czasowy oglądania. Spróbuj ponownie za jakiś czas." Da się to jakoś zrobić aby ominąć te limity? Bo z tego co widzę to jak oglądam z ekino to z playera z limitami a tam jest jeszcze jeden bez limitów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi