Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

Super! A jak sciagnac napisy do tych filmow? Z "automatu" wyszukuje tylko "index.php", zamiast tutułu filmu. Moznaby sciagnac recznie napisy, wtedy gdzie i jak powinienem go zapisac, aby byl odczytany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie ze można , w ustawieniach wtyczki XBMCsubtitles /zaawansowane wybierasz opcje WPROWADŹ SZUKANY TYTUŁ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam problem z http://code.google.c...eu.zip&can=2&q=

zainstalowalem potem przez addonsy dodalem to ale nie dziala mi

mam maka z Mountain Lion i XBMC 11

tutj jest log

20:04:37 T:2893113896 DEBUG: ------ Window Init (MyVideoNav.xml) ------

20:04:37 T:2893113896 INFO: Loading skin file: MyVideoNav.xml

20:04:37 T:2893113896 DEBUG: CGUIMediaWindow::GetDirectory (plugin://plugin.video.polishtv.live)

20:04:37 T:2893113896 DEBUG: ParentPath = [plugin://plugin.video.polishtv.live]

20:04:37 T:2893113896 DEBUG: StartScript - calling plugin Telewizja Polska (kanały, VOD, filmy, seriale)('plugin://plugin.video.polishtv.live/','0','')

20:04:37 T:2893113896 INFO: initializing python engine.

20:04:37 T:2893113896 DEBUG: new python thread created. id=5

20:04:37 T:2893113896 DEBUG: WaitOnScriptResult - waiting on the Telewizja Polska (kanały, VOD, filmy, seriale) plugin...

20:04:37 T:2957119488 DEBUG: Thread XBPyThread start, auto delete: 0

20:04:37 T:2957119488 DEBUG: Python thread: start processing

20:04:37 T:2957119488 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--

20:04:37 T:2957119488 DEBUG: Process - The source file to load is /Users/pawel/Library/Application Support/XBMC/addons/plugin.video.polishtv.live/default.py

20:04:37 T:2957119488 DEBUG: Process - Setting the Python path to /Users/pawel/Library/Application Support/XBMC/addons/plugin.video.polishtv.live:/Applications/XBMC.app/Contents/Resources/XBMC/addons/script.module.simplejson/lib:/Users/pawel/Library/Application Support/XBMC/addons/script.module.beautifulsoup/lib:/Applications/XBMC.app/Contents/Resources/XBMC/addons/script.module.pil/lib:/Users/pawel/Library/Application Support/XBMC/addons/script.common.plugin.cache/lib:/Users/pawel/Library/Application Support/XBMC/addons/script.module.simple.downloader/lib:/Users/pawel/Library/Application Support/XBMC/addons/script.module.buggalo/lib:/Users/pawel/Library/Application Support/XBMC/addons/script.module.parsedom/lib:/Users/pawel/Library/Application Support/XBMC/addons/script.module.elementtree/lib:/Applications/XBMC.app/Contents/Resources/XBMC/addons/script.module.pysqlite/lib:/Applications/XBMC.app/Contents/Frameworks:/Applications/XBMC.app/Contents/Frameworks/lib/python26.zip:/Applications/XBMC.app/Contents/Frameworks/lib/python2.6:/Applications/XBMC.app/Contents/Frameworks/lib/python2.6/plat-darwin:/Applications/XBMC.app/Contents/Frameworks/lib/python2.6/plat-mac:/Applications/XBMC.app/Contents/Frameworks/lib/python2.6/plat-mac/lib-scriptpackages:/Applications/XBMC.app/Contents/Frameworks/lib/python2.6/lib-tk:/Applications/XBMC.app/Contents/Frameworks/lib/python2.6/lib-old:/Applications/XBMC.app/Contents/Frameworks/lib/python2.6/lib-dynload:/Applications/XBMC.app/Contents/Frameworks/lib/python2.6/site-packages:

20:04:37 T:2957119488 DEBUG: Process - Entering source directory /Users/pawel/Library/Application Support/XBMC/addons/plugin.video.polishtv.live

20:04:37 T:2957119488 DEBUG: Instantiating addon using automatically obtained id of "plugin.video.polishtv.live" dependent on version 1.0 of the xbmc.python api

20:04:37 T:2957119488 INFO: -->Python script returned the following error<--

20:04:37 T:2957119488 ERROR: Error Type: <type 'exceptions.ImportError'>

20:04:37 T:2957119488 ERROR: Error Contents: dynamic module does not define init function (initParser)

20:04:37 T:2957119488 ERROR: Traceback (most recent call last):

File "/Users/pawel/Library/Application Support/XBMC/addons/plugin.video.polishtv.live/default.py", line 16, in <module>

import pLog, settings, Parser

ImportError: dynamic module does not define init function (initParser)

20:04:37 T:2957119488 INFO: -->End of Python script error report<--

20:04:37 T:2957119488 INFO: Python script stopped

20:04:37 T:2957119488 DEBUG: Thread XBPyThread 2957119488 terminating

20:04:37 T:2893113896 DEBUG: WaitOnScriptResult - plugin exited prematurely - terminating

20:04:37 T:2893113896 ERROR: GetDirectory - Error getting plugin://plugin.video.polishtv.live

20:04:37 T:2893113896 ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(plugin://plugin.video.polishtv.live) failed

20:04:37 T:2893113896 DEBUG: waiting for python thread 5 to stop

20:04:37 T:2893113896 DEBUG: python thread 5 destructed

20:04:37 T:2893113896 DEBUG: ------ Window Init (DialogKaiToast.xml) ------

20:04:42 T:2893113896 DEBUG: ------ Window Deinit (DialogKaiToast.xml) ------

20:05:02 T:2893113896 INFO: CheckIdle - Closing session to http://feeds.feedburner.com (easy=0x4b2ac00, multi=0x10331760)

20:05:05 T:2959781888 DEBUG: Thread Jobworker 2959781888 terminating (autodelete)

20:05:05 T:2959249408 DEBUG: Thread Jobworker 2959249408 terminating (autodelete)

20:05:05 T:2958716928 DEBUG: Thread Jobworker 2958716928 terminating (autodelete)

20:05:05 T:2962513920 DEBUG: Thread Jobworker 2962513920 terminating (autodelete)

20:05:05 T:2893113896 DEBUG: SECTION:UnloadDelayed(DLL: special://xbmcbin/system/ImageLib-x86-osx.so)

20:05:05 T:2893113896 DEBUG: Unloading: ImageLib-x86-osx.so

Poradzilem sobie przez skopiowanie Parser.py do glownego katalogu z wtyczka i wszystko dziala

Edytowane przez en0x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś już może próbował lub uruchomił XBMC z obsługą zewnętrznego playera (MXPlayer lub DicePlayer)??

Ja próbuję, ale nic z tego nie wychodzi...

Może ktoś wie czy i jak można to zrobić?

Dla tych co nie wiedzą o co chodzi a są zainteresowani zamieszczam linki.

Oryginalny wątek

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=138464&pid=1182372#pid1182372

Komplilacje z XDA-DEVELOPERS:

https://nuskunetworks.box.com/s/37igunpelmkrmb3rc2or#/s/37igunpelmkrmb3rc2or/1/381082569

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest jakiś plugin działający z ekino.tv? Bo ten z pierwszej strony nie działa, chyba że ja robię coś źle. Prosze o odpowiedzi.

EkinoTV znow dziala (w 80%). Nawigacja delikatnie zostala zmodifikowana oraz dodana zostala mozliwosci sortowania listy (w add-on settings). Zapraszam do testowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super!!!

Ale skąd można pobrać plugin??

A dałoby się coś zrobić z iiTV.info??

Edytowane przez Gonzo24TP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa, poprawiona wtyczka dla Noobroom:

http://dl.dropbox.co...eo.NoobRoom.zip

Zmiany:

- uaktualnione serwery

- możliwość wybrania jakości HD (jeżeli dany film występuje w takiej jakości)

- działa uaktualnianie bazy danych o nowe pozycje

Działa świetnie!!. Dzięki serdeczne!!.

Przydałyby się trzy rzeczy do poprawki.

-Poprawna nazwa filmu a nie "index.php", co pomoże w automatycznym wyszukiwaniu napisów.

-zmiana nazwy SD na 720p a HD na 1080p podczas wybierania serwera.

-wiele filmów ma dziwne znaczki %&* w nazwie.

Jeszcze raz dzięki za świetną wtyczkę!!.

Edytowane przez rbej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super!!!

EkinoTV jest obslugiwane prze wtyczke plugin.polishtv.live w repozytorium SD-XBMC, tu jest link http://code.google.com/p/sd-xbmc/downloads/detail?name=repository.sd-addons.eu.zip&can=2&q=

A co do iiTV.info, to narazie nie ma zadnych planow. Chce doszlifowac EkinoTV zanim wezme sie za cos innego.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odinstaluj plugin i zainstaluj jeszcze raz z linka ktory podalem wyzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdz do setting/addons/enabled addons/video addons

Kiliknij na TelewizjaPolska addon

Wybierz Uninstall

Teraz Xbmc spyta sie czy odinstalowac czy tylko wylaczyc, kliknij Uninstall

I to tyle.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy dałoby rade stworzyć plugin na kanały z tej stronki wlacz.tv ? aaa i czy działa wam eKino ? Mi ciagle wyskakuje ze nie ma linku do danego filmu i nie sa w stanie mi go wyswietlić

Edytowane przez wojtasekole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy dałoby rade stworzyć plugin na kanały z tej stronki wlacz.tv ? aaa i czy działa wam eKino ? Mi ciagle wyskakuje ze nie ma linku do danego filmu i nie sa w stanie mi go wyswietlić

Co do ekino to upewnij sie ze przeinstalowales wtyczke. 80% streamow dziala, niektore streamy z putlockera jeszcze sie pieprza.

Ja testuje ja od tygodnia i jest ok. Film ktory na pewno dziala to Sala Samobojcow w kategorii Najpopularniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odinstalowalem caly program dla pewnosci i zainstalowalem go, wgrałem plugin.video.polishtv.live-0.0.4-1.zip oraz repository.sd-addons.eu.zip i nadal nie działa ekino...

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uzywaj zadnych starych zipOw!!! Plugin musi byc instalowany z repozytorium.

Zainstaluj plugin z repozytorium sd-addons.eu.zip.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem tylko to, co wyzej napisałeś i wyskakuje mi to "błąd skryptu: plugin.video.polishtv.live"

Edytowane przez wojtasekole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem tylko to, co wyzej napisałeś i wyskakuje mi to "błąd skryptu: plugin.video.polishtv.live"

Nie wiem co robisz nie tak, ale ja wlasnie przeinstalowalem wtyczke (tak jak to opisalem w poscie #687) i u mnie nie ma zadnego bledu. Chyba robisz cos nie tak. W moim signature masz link do repozytorium, z ktorego powinienes instalowac ten plugin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyglada na to, ze gosc od czerwca nie aktualnial EPG. jezeli ktos jest jeszcze tym zainteresowany to u mnie codziennie jest generowany nowy EPG na nastepne 7 dni. Uwaga to 14Mb pliki z 167 kanalami.

zapraszam do sciagania: http://jatrn.com/xbmc/epg.xml

Dziala idealnie! Wielkie dzieki.

Czy jest mozliwosc dodania sciezki http w TV Guide, aby program sam synchronizowal plik z Twoja strona? Czy musze go co tydzien sciagac na moj komputer i wgrywac recznie?

Pozdrawiam,

Mikyy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Nie mogę pozbyć się migotania obrazu wideo w XMBC Eden w kilku pluginach na windowsie.. Może ktoś mi pomócradą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziala idealnie! Wielkie dzieki.

Czy jest mozliwosc dodania sciezki http w TV Guide, aby program sam synchronizowal plik z Twoja strona? Czy musze go co tydzien sciagac na moj komputer i wgrywac recznie?

Pozdrawiam,

Mikyy

Jest mozliwosc zeby podac http zamiast lokalnego pliku ale to nie jest najlepsze rozwiazanie, poniewaz bedziesz ten plik sciagal po kilka razy dziennie (np. za kazdym razem jak wlaczasz XBMC, itp.).

Najprosciej to uzyc jakiegosc schedulera zeby sciagal ten plik automatycznie (raz dziennie). Pod linuxem mozesz uzyc cron i wget do sciagniecia pliku. Pod windowsem jest przeciez windows scheduler i rowniez wget http://gnuwin32.sourceforge.net/packages/wget.htm

Tutaj nawet ktos zaczal robic jakis scheduler plugin http://forum.xbmc.or....php?tid=124888 , moze moglbys tego uzyc.

Edytowane przez jatrn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super!!!

ekino.tv znow dziala w pluginie polishtv.live, ktory jest do sciagniecia z repozytorium SD-XBMC (link w mojej sygnaturze).

prace nad iitv.info trwaja i mysle ze w przeciagu tygodnia powinnismy sie cieszyc jego zbiorami.

Dla przypomnienia: wtyczka sie sama nie uaktualnia, wiec aby korzystac z nowych serwisow (ekinotv na ten moment), musisz odinstalowac obecna wersje i zainstalowac ja ponownie z repozytorium SD-XBMC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Czy orientujecie się koledzy czy jest możliwość na Windowsie połączenie się poprzez DLNA z TV (za pomocą XBMC ) i oglądanie Weeb.tv?

Z jednego postu z tego forum wynika, że można się połączyć przez Linuxa dzięki DLNA i robić streaming.

Zaciekawił mnie ten filmik stąd pytanie -> [media=]

[/media]

Jeśli była odpowiedź na w/w temat to proszę o linka.

Pozdrawiam

Edytowane przez skunk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ekino.tv działa jak należy jeśli chodzi o filmy, mam jednak problem z limitami w serialach ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi