Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuję pomocy zainstalowałem weed.tv lecz pokazuje się błąd API i informuje że serwer nie zwraca danych proszę o pomoc

WEED.TV ??? to telewizja o trawie ;))))

zainstaluj sobie plugin.video.polishtv.live z http://code.google.com/p/sd-xbmc/downloads/detail?name=repository.sd-addons.eu.zip&can=2&q= tam masz oblsuge weeb.tv, tvnplayer, iplex, tvp vod i inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WEED.TV ??? to telewizja o trawie ;))))

zainstaluj sobie plugin.video.polishtv.live z http://code.google.c...eu.zip&can=2&q= tam masz oblsuge weeb.tv, tvnplayer, iplex, tvp vod i inne.

sry chodziło i o weeb.tv mam cały czas błąd api "Połączenie z serwisem nie przynisło danych zwrotnych" a jak instaluje paczkę co mi zapodałeś to nic się nie pojawia:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sry chodziło i o weeb.tv mam cały czas błąd api "Połączenie z serwisem nie przynisło danych zwrotnych" a jak instaluje paczkę co mi zapodałeś to nic się nie pojawia:P

tu masz instrukcje instalacji:

http://broman.pl/blog/1/8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciagnales repozytorium SD-XBMC? zapisalo ci sie gdzies na dysku? nie wiem gdzie domyslnie ci sie zapisuja pliki, Downloads czy Desktop folder.... Najpierw zweryfikuj lokacje.

Jesli jestes pewnien ze sciagniety plik jest na twoim dysku to uzyj instrukcji ktore ci podalem wyzej. Gdy wybierzesz opcje "install from a zip file" musisz podac folder gdze sciagnales ten plik (w instrukcji gosc podal swoj folder c:\tmp ale u ciebie to bedzie prawdopodobnie gdzies inndziej, albo Dowloads albo Desktop)

Edytowane przez jatrn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciagnales repozytorium SD-XBMC? zapisalo ci sie gdzies na dysku? nie wiem gdzie domyslnie ci sie zapisuja pliki, Downloads czy Desktop folder.... Najpierw zweryfikuj lokacje.

Jesli jestes pewnien ze sciagniety plik jest na twoim dysku to uzyj instrukcji ktore ci podalem wyzej. Gdy wybierzesz opcje "install from a zip file" musisz podac folder gdze sciagnales ten plik (w instrukcji gosc podal swoj folder c: mp ale u ciebie to bedzie prawdopodobnie gdzies inndziej, albo Dowloads albo Desktop)

Robię wszystko jak ma być i nic folder pusty jak by w ogóle nie było w nim plików do tego :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz do mnie na jatrn@yahoo.com. sprobojemy wykombinowac co i jak.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś z Was wie co zrobić ,ażeby była telagazeta - EPG w weeb TV ?

Tak jak na filmiku powyżej : [media=]

[/media]

Mam zainstalowany XBMC Eden pod Linuxem .

Bardzo proszę o " łopatologiczną " pomoc ;-)

Pozdrawiam

R

Nikt nie wie ???

Edytowane przez Rys25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam stworzyłem plik xml dla EPG i działa !!!

163 kanały wraz z EPG (opisy itd + loga kanałów)

Strona domowa:

https://sites.google.../xmltvxbmc/home

Projekt:

https://code.google....g-xmltv-polish/

wyglada na to, ze gosc od czerwca nie aktualnial EPG. jezeli ktos jest jeszcze tym zainteresowany to u mnie codziennie jest generowany nowy EPG na nastepne 7 dni. Uwaga to 14Mb pliki z 167 kanalami.

zapraszam do sciagania: http://jatrn.com/xbmc/epg.xml

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,

Dzięki za pomoc , ale jestem "bardzo zielony" w tym temacie .

Mogę Cię prosić o więcej informacji tzn . w jakim formacie zapisać tą listę , a pożniej gdzie umiejścić ten plik ,tak żeby TV Guige mógł go odczytać?

Czy ja mógłbym sobie tak ustawić ażeby generował mi się nowy EPG ?

Bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam

R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiem czemu, wczoraj instalacja u mnie jeszcze dziala, ale musialem XBMC usunac i jeszcze zainstalowac (nie z okazji TP).

Chcialem jeszcze raz zainstalowac TP, ale pisze mi tam caly czas "Downloading 0%" (nie sciaga), potem "Enabled" i kiedy sprobuje otworzyc mowi mi "ERROR Script failed! : plugin.video.polishtv.live"

Czemu nie da sie zainstalowac czyli sciagnac TP? Z innymi programow nie mam problemow.

Uzywam XBMC na Windows 7.

Prosze o (latwej) odpowiedz (jeszcze nieznam sie na XBMC)

i sory, ze zle pisam po polsku, ale w polsce nie zyje i rodzice mi nigdy nie nauczyli polskiego, sam sobie nauczylem :D :D haha

Dzieki, Kazik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslalem sobie, ze moze sie da zainstalowac, kiedy usune wszystkich plikow, ktore maja cos spolnego z programem,

ale nie wiem gdzie ich znalezc, wiesz, znalazlem tylko parej plikow w:

C:/Users/Adrian/Appdata/Roaming/XBMC/addons(/packages), usunelem ich.

Pozniej zrealizowalem, ze nie musze ich tak usunac, i tak wszytko zostanie usuniete, kiedy deinstaluje XBMC z wszystkimi komponentami. Kilka raz probowalem i probowalem, ale nie da sie.

Mam nadzieje, ze Plesken mi odpowiedzi, napisalem mu maila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o pomoc w zainstalowaniu pluginu na Raspberry Pi z Openelec XBMC na karcie SD. Instalacja z pliku zip daje komunikat "Zależności nie są spełnione". Instalacja z zainstalowanego repozytorium jest niemożliwa bo nic nie widac w repozytorium.

EDIT:

Zainstalowałem na innym sofcie czyli XBIAN 0.6.3 i dzała bez zarzutu.

Edytowane przez sebaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka raz probowalem i probowalem, ale nie da sie.

Mam nadzieje, ze Plesken mi odpowiedzi, napisalem mu maila

odinstaluj plugin w XBMC i zainstaluj go jeszcze raz z repozytorium sd-xbmc. Teraz plugin powininen sie zainstalowac i uruchomic bez porblemow.

Ostatnio byly male zmiany w projekcie sd-xbmc i plugin wywalal blad podczas jego uruchomiania, ale juz wszystko jest naprawione i powinno ladnie chodzic (przed chwila wlasnie go zainstalowalem na win7 bez zadnych problemow).

pozdrawiam

na przyszlosc, jak chcesz zeby ktos ci pomogl wyczaic zjakiego powodu wywala sie blad, nie zapomnij dolaczyc loga.

Edytowane przez jatrn
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie do osób doświadczonych w tworzeniu wtyczek i pluginów do xbmc.

Czy da się stworzyć wtyczkę do serwisu iiTV.info z obsługą zamieszczonych w niej filmów z serwisu maxvideo.pl (oczywiście z możliwością zalogowania do konta premium).

Ze swojej strony służę ewentualnie pomocą przy dekodowaniu linku do pliku .flv ze strony maxvideo.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest jakiś plugin działający z ekino.tv? Bo ten z pierwszej strony nie działa, chyba że ja robię coś źle. Prosze o odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taki plugin do firefoxa dzięki niemu jest możliwość oglądania bez (limitu). XBMC działa mi z przeglądarką firefox niestety wyłącza kanał po ok 20 min i trzeba na nowo nacisnąć na kanał i tak co 20 min . Jeśli komuś nie przeszkadza brak obrazu przez 5-10 sekund co kilkadziesiąt minut to tak jest możliwość oglądania bez limitu. Ale najlepszym chyba rozwiązaniem jest opłacenie kąta premium .Lub podłączenie tunera z komputerem i zainstalowanie w XBMC tvheadend.

Nie ma lipy czy mógłbyś podać nazwe tego pluginu do Firefoksa ? Googlam już od paru dni i żadnego dodatku do FF pozwalającego na oglądanie weeb.tv nie znalazłem :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest jakiś plugin działający z ekino.tv? Bo ten z pierwszej strony nie działa, chyba że ja robię coś źle. Prosze o odpowiedzi.

Nic zle nie robisz, ekino.tv zostalo wylaczone kilka miesiecy temu. Uzbroj sie w cierpliwosc bo obsluga ekino.tv powinna wrocic za niedlugo :)

pozdrawiam

Edytowane przez jatrn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa, poprawiona wtyczka dla Noobroom:

http://dl.dropbox.com/u/81040638/plugin.video.NoobRoom.zip

Zmiany:

- uaktualnione serwery

- możliwość wybrania jakości HD (jeżeli dany film występuje w takiej jakości)

- działa uaktualnianie bazy danych o nowe pozycje

Edytowane przez Gonzo24TP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi