Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktoś chce się pobawić to dopisałem programowanie nagrywania dla weebtv. Testowałem na linuxie i działa. Mile widziane testy na windowsie i macosx.

Zalecam zainstalować od nowa plugin poprzez repozytorium: http://code.google.c...eu.zip&can=2&q=

Miłej zabawy i czekam na wyniki testów.

U mnie na linuchu też działa.

Dzięki za to!

Widzę że jednak da się odpalać skrypty poprzez Alarm. Co prawda wymaga to żeby cały czas włączony był xbmc, co nie jest najlepszym rozwiązaniem (przynajmniej u mnie) ale ważne że można planowac nagrania, chciażby w taki sposób.

Tylko to wprowadzanie daty i godz nagrania nieco kłopotliwe jest...

btw.

Jak ktoś ma problem z tym komunikatem ("otwieram strumień...") to na szybko zrobiłem obejście. Wymaga to zmian w skrypcie TV Guide; trzeba podmienić plik gui.py na ten z linka poniżej (dodane linijki 530-537 i import os na początku pliku):

http://pastebin.com/EJPcTPUi

small-logo.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na linuchu też działa.

Dzięki za to!

Widzę że jednak da się odpalać skrypty poprzez Alarm. Co prawda wymaga to żeby cały czas włączony był xbmc, co nie jest najlepszym rozwiązaniem (przynajmniej u mnie) ale ważne że można planowac nagrania, chciażby w taki sposób.

Dopiszę później aby było można odzyskiwać programowanie na podstawie plików json po restarcie xbmc.

Tylko to wprowadzanie daty i godz nagrania nieco kłopotliwe jest...

No sorry, nie chciało mi się narazie kalendarzyka płodzić :)

A Ty jakbyś to rozwiązał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sorry, nie chciało mi się narazie kalendarzyka płodzić :)

A Ty jakbyś to rozwiązał?

Najlepiej jeśli z TV Guide można by było przesłać czas rozpoczęcia i zakończenia programu; przykładowo dodać nowe parametry z datą rozpoczęcia, zakończenia i nazwą programu żeby plik się ładnie nazywał :)

linia 536

xbmc.executebuiltin('RunPlugin(%s)' % strm_str+'&time_start=...&time_end=...&prog_name=...')

Po stronie Twojej wtyczki odbierasz te parametry i robisz z nimi co trzeba.

Edytowane przez kamail

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jeśli z TV Guide można by było przesłać czas rozpoczęcia i zakończenia programu; przykładowo dodać nowe parametry z datą rozpoczęcia, zakończenia i nazwą programu żeby plik się ładnie nazywał :)

linia 536

xbmc.executebuiltin('RunPlugin(%s)' % strm_str+'&time_start=...&time_end=...&prog_name=...')

Po stronie Twojej wtyczki odbierasz te parametry i robisz z nimi co trzeba.

Tak. Można by było i tak zrobić, ale pamiętaj o jednym że tv guide nie jest pisane przez żadnego z nas i jakakolwiek modyfikacja zginie podczas jednego z kolejnych update'ów tv guide.

No chyba żeby się dogadać aby zmiany były w głównym kodzie tv guide.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dołączam się do tematu, znalazłem ten genialny plugin jakimś trafem, odbieram na linuxie ubuntu jako desktop + jako media center w innym pokoju na tv z pilotem, ogólnie zaczyna wszystko ładnie dzialać.

Czytam ze pracujecie nad nagraniami - bardzo dobrze, jeżeli chodzi o TV Guide to myśle że jak najbardziej powinni dodać wyjście do swojego plugina na dowolny inny przecież po to chyba to zrobili.

Co do innych spraw mam takie uwagi

1. jak wygląda sprawa ipla - widze że maja porty na rożne samsunt tv i inne jest szansa na uruchomienie tego ?

2. genialna by była subsktypcja - na menu nad katalogiem - subskrybuj zawartość do określonego katalogu (np. dla player tvn) - podpietego jako tvshows lub seriale tv, wtedy na głownej xbmc widać by było że leciał nasz ulubiony program tv i jest już sciągniety gotowy do oglądania,

3. oznaczanie oglądanych - po obejrzeniu czegoś pokazuje się haczyk że obejrzano ale wyjście wejście i już nie ma - może to jakiś prosty bug ?

- ogólnie to może dało by się dać menu kontekstowe z innych "filmowych" pluginów - dodaj do kolejki, do biblioteki, sciągnij, odtwórz, dodaj do ulubionych oznacz jako oglądane/nieoglądane - i podobnie dla katalogów - próbowaliście czy by to dało się bez wielkich komplikacji ? myślę że przydało by się :)

Edytowane przez grzes z bielska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz napisać dokładnie jakiego patcha i w jaki sposób?

Witam mógłby ktoś napisać, jakiego patcha użyć i jak to zrobić z góry dziękuje. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mógłby ktoś napisać, jakiego patcha użyć i jak to zrobić z góry dziękuje. :(

Poszukaj w tym wątku odpowiedzi na swoje pytanie.

Sorki, ale nie chcę mi się 10 razy pisać tego samego.

Pomogę Ci ze znalezieniem linku i nazwy patcha. W pierwszym poście tego wątku masz wszystko napisane na temat patchy:

http://hdtvpolska.co...post__p__253001

Odnośnie patchowania to jeżeli nie masz pojęcia o kompilacji to zapomnij o patchowaniu jeżeli masz linuxa.

Jeżeli posiadasz windowsa to tym bardziej zapomnij bo ja Ci w tym nie pomogę ponieważ mam tylko linuxa.

W tym wątku są podane ścieżki do gotowych bibliotek pod windowsem - nie chcę mi się teraz tego szukać :)

Widzę że trzeba by było zrobić oficjalną stronkę z tymi pluginami i xbmc. Strona xbmc.org.pl odpada bo tam rzekomo nie wspierają weeb.tv.

Niestety nie mam na razie czasu na to a i samemu to też nie chce mi się robić :)

Edytowane przez Plesken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj w tym wątku odpowiedzi na swoje pytanie.

Sorki, ale nie chcę mi się 10 razy pisać tego samego.

Pomogę Ci ze znalezieniem linku i nazwy patcha. W pierwszym poście tego wątku masz wszystko napisane na temat patchy:

http://hdtvpolska.co...post__p__253001

Odnośnie patchowania to jeżeli nie masz pojęcia o kompilacji to zapomnij o patchowaniu jeżeli masz linuxa.

Jeżeli posiadasz windowsa to tym bardziej zapomnij bo ja Ci w tym nie pomogę ponieważ mam tylko linuxa.

W tym wątku są podane ścieżki do gotowych bibliotek pod windowsem - nie chcę mi się teraz tego szukać :)

Widzę że trzeba by było zrobić oficjalną stronkę z tymi pluginami i xbmc. Strona xbmc.org.pl odpada bo tam rzekomo nie wspierają weeb.tv.

Niestety nie mam na razie czasu na to a i samemu to też nie chce mi się robić :)

moge Ci pomóc ze stronką jak potrzeba. (znam dobrze php, itd) ale moze zajme sie tez troche pytonem ze wzgledu na xbmc bardzo mi sie spodobalo :)

da sie na tym forum napisac wiadomosc prv ? nie widze takiej opcji - gg do mnie 1838919 odezwij sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge Ci pomóc ze stronką jak potrzeba. (znam dobrze php, itd) ale moze zajme sie tez troche pytonem ze wzgledu na xbmc bardzo mi sie spodobalo :)

da sie na tym forum napisac wiadomosc prv ? nie widze takiej opcji - gg do mnie 1838919 odezwij sie

Ja ze stronką też dam sobie radę - też znam php :), tylko kwestia jest z grafiką.... Tutaj to nie mam pomysłu :(

No i ten czas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z oznaczaniem oglądanych ? może da się skopiować obsługe tego z innego pluginu ?

(pewnie zapywana podczas oglądania jest badz ścieżka do pliku bądź lepiej lokalizacja w postaci /tvnplayer/programy/jakisprogram/jakisodcinek )

z tego co u mnie działa to po oglądnięciu pojawia się chaczyk ale wchodząc / wychodząc oznaczenie znika więc pewnie nie jest tylko zapisywane)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas odtwarzania cały czas wyświetla mi się okno "Otwieram strumień". Mam XBMC. Jak się tego pozbyć?

Edytowane przez mmdl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś chce się pobawić to dopisałem programowanie nagrywania dla weebtv. Testowałem na linuxie i działa. Mile widziane testy na windowsie i macosx.

Zalecam zainstalować od nowa plugin poprzez repozytorium: http://code.google.c...eu.zip&can=2&q=

Miłej zabawy i czekam na wyniki testów.

Dzięki Plesken

Na windows 7 śmiga jak marzenie.

Jak ktoś nie ma rtmpdump tu jest link: http://rtmpdump.mplayerhq.hu/download/rtmpdump-20110925-git-6230845-win32.zip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgrałem wtyczke script.tvguide 1.3.5, do tego wczytałem plik xmltv_poland nev no i mam EPG w zakladce Wtyczki. Ale nie mogę włączyć wybranego programu. Pojawia sie opcja wyobu streamu ale tylko z moich plikow video. Czy tak ma byc, ze jest to TYLKO EPG czy cos zrobilem zle, ze nie moge wybrac i ogladac programu z poziomu EPG. No i wolalbym miec to w zakladce FILMY (lub Telewizja).

Poza tym nie mam zadnych ikonek kanałów a takze dziwne wyswietlanie godziny programu (np. 2121:30:30)

Co zrobilem nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Chciałem uruchomić plugin w XBMC pod windowsem 7 i pojawił się następujący problem: w nazwie użytkownika mam polski znak "ł", czyli ścieżka do pluginu wygląda

c:\users\rafał\appdata\roaming\xbmc\addons\plugin.video.polishtv.live

przez to nieszczęsne "ł" plugin się wywala i nie uruchamia w XBMC. Tak to wygląda w logu:

"File "C:\Users\Rafa�\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.polishtv.live\default.py", line 16, in <module>"

stworzyłem nowe konto bez polskich liter i wszystko śmiga jak należy. Da się jakoś zrobić, żeby plugin działał na koncie "Rafał"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Chciałem uruchomić plugin w XBMC pod windowsem 7 i pojawił się następujący problem: w nazwie użytkownika mam polski znak "ł", czyli ścieżka do pluginu wygląda

c:\users\rafał\appdata\roaming\xbmc\addons\plugin.video.polishtv.live

przez to nieszczęsne "ł" plugin się wywala i nie uruchamia w XBMC. Tak to wygląda w logu:

"File "C:\Users\Rafa�\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.polishtv.live\default.py", line 16, in <module>"

stworzyłem nowe konto bez polskich liter i wszystko śmiga jak należy. Da się jakoś zrobić, żeby plugin działał na koncie "Rafał"?

Odpalaj w wersji portable

xbmc.exe -p

Profil jest wtedy przechowywany w katalogu xbmc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam

Koledzy, mam prośbę czy mógłby ktoś jeszcze raz skompilować / nałożyć poprawnie patch vividas'a na ffmpeg dla windows i wystawić gotowe dll'e? Chodzi mi konkretnie o pliki: avcodec-52.dll i avformat-25.dll

Te pliki ze strony http://code.google.c...es/detail?id=28 mają coś nie tak ponieważ po podmianie na powyższe dll'e XMBC eden przestaje odtwarzać inne video niż iplex

Edytowane przez atomic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

fantastyczny projekt (wtyczki Pleskena). Mam tylko taki (ciekawy wydaje mi się) problem: Wszystko pięknie chodzi kiedy łączę się z netem przez Orange free na kartę, ale kiedy przełączam na darmowe aero2 (DL już 512 kbps, stabilne jak pałac kultury), wyskakuje błąd. W logu tylko to:

17:32:34 T:2891942720 ERROR: Open - Error, could not open file http://tvnplayer.pl/r/vda?id=11567&i=4&platform=ConnectedTV&terminal=Samsung&ts=1336576891&t=3494a59e7ff253240eec1472d7b53f92&v=1.0

Przy Orange w tym miejscu jest normalnie:

17:44:12 T:2891942720 NOTICE: Opening video stream: 0 source: 256

itd.

To dziwne, bo nie zauważyłem, żeby cokolwiek w aero2 było blokowane (!).

Problem nie dotyczy wszystkich programów, np TVP pięknie działa (właśnie oglądam)..

Mam nadzieję, że nie piszę w złym miejscu - ale naprawdę nie ma żadnych problemów z aero2, więc może ktoś ma pomysł co to może być, albo podobne doświadczenie?

Dzięki, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

czy jest szansa na odpalenie ekino lub czegos w tym stylu z filami bez koniecznosci patchowania ? mi jakos nie chce ten patch zadzialac - tu błędy (w komentarzu) http://dziorki.wordp...lex/#comment-50

oraz tu http://code.google.com/p/sd-xbmc/issues/detail?can=2&start=0&num=100&q=&colspec=ID%20Type%20Status%20Priority%20Milestone%20Owner%20Summary&groupby=&sort=&id=69

Edytowane przez grzes z bielska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Zainstalowalem tv guide skonfigurowalem tak jak napisane bylo w poprzednich postach i caly czas nie znajduje mi programu:/ mam ramke mam programy ale nie mam zawartosci co obecnie leci:/ ikonek tez nie mam :/ mam win 7 x64 bardzo prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos mogłby napisac w przystepny sposob instrukcje zainstalowania EPG oraz nagrywania w XBMC? Miotam sie z tym i nic mi nie wychodzi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TVN PLAYER wywala błąd podczas próby oglądania , przełanczanie między kategoriami oraz ich wybieranie działa bez problemu ale już ładowanie pliku ze strumienia wywala błąd .

09:26:24 T:3010460528 DEBUG: Instantiating addon using automatically obtained id of "plugin.video.polishtv.live" dependent on version 1.0 of the xbmc.python api

09:26:24 T:3010460528 NOTICE: [Polish Live TV-settings 1] reading settings

09:26:24 T:3010460528 NOTICE: Cookiefile=/home/nerd/.xbmc/addons/plugin.video.polishtv.live/cookies.lwp

09:26:25 T:3010460528 NOTICE: [Polish Live TV-settings 1] reading settings

09:26:25 T:3010460528 ERROR: /home/nerd/.xbmc/addons/plugin.video.polishtv.live/resources/lib/crypto/hash/sha1Hash.py:9: DeprecationWarning: the sha module is deprecated; use the hashlib module instead

import sha

09:26:25 T:3010460528 ERROR: /home/nerd/.xbmc/addons/plugin.video.polishtv.live/resources/lib/crypto/hash/md5Hash.py:5: DeprecationWarning: the md5 module is deprecated; use hashlib instead

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TVN PLAYER wywala błąd ...

A co dokładnie próbowałeś obejrzeć? Bo błąd który podesłałeś z logów to tak naprawdę Warning

Z innych spraw to jest nowy dział TVP VOD jak ktoś by był zainteresowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi