Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

Tez mam problem z tym ze okienko '' otwieram strumien '' zostaje na srodku ekranu :(

Zrobilem reinstall ale to nic nie dalo :(

Ktos moze wie jak to usunac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Mam taki malutki problem.

Zainstalowałem XBMC, podmieniłem librtmp.dll i wgrałem wtyczki (plugin.video.polishtv.live-0.0.4-1).

Jednak gdy chcę odpalić jakiś program z weeb.tv wywala mi błąd wtyczki.

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Mam taki malutki problem.

Zainstalowałem XBMC, podmieniłem librtmp.dll i wgrałem wtyczki (plugin.video.polishtv.live-0.0.4-1).

Jednak gdy chcę odpalić jakiś program z weeb.tv wywala mi błąd wtyczki.

Proszę o pomoc.

http://hdtvpolska.com/topic/26007-plugin-pod-xbmc-polska-tv-weebtv-i-filmyseriale-ekinotv/page__view__findpost__p__273063

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już całkiem tego nie rozumiem. Myślałem, że najnowsza wtyczka weeb.tv to wspomniany wyżej plugin.video.polishtv.live-0.0.4-1.

W C:\Users\<nazwa_użytkownika>\AppData\Roaming\XBMC\addons\ nie mam folderu o nazwie plugin.video.weeb.tv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już całkiem tego nie rozumiem. Myślałem, że najnowsza wtyczka weeb.tv to wspomniany wyżej plugin.video.polishtv.live-0.0.4-1.

W C:\Users\<nazwa_użytkownika>\AppData\Roaming\XBMC\addons\ nie mam folderu o nazwie plugin.video.weeb.tv

Odwiedzasz czasem stronę http://www.weeb.tv ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bo tam są limity :P Dobra mam już ten oryginalny plugin ze strony i pięknie chodzą programy przez XBMC, ale nadal są limity. Jak je ominąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech ktos w koncu da jednoznaczną odpowiedz, czy jest mozliwe ominiecie limitu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sposób darmowy proszę...

Niech ktos w koncu da jednoznaczną odpowiedz, czy jest mozliwe ominiecie limitu.

15 zł za miesiąc to nie jest tak dużo, nie zaśmiecajcie tematu takimi pytaniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daję jednoznaczną odpowiedź. W oryginalnym pluginie nie ma możliwości ominięcia limitów! W nieoryginalnych pluginach też raczej się limitów nie ominie.

Jak kolega wyżej wspomniał to 15 zyla to nie majątek, ale można też wykupować na mniej np 3PLN na 3 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem jaka jest cena. Zapytalem ze zwyklej ciekawosci, bo wszedzie mozna napotkac na informacje o omijaniu limitów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

Mam problem z oglądaniem weebtv, ponieważ nie znika mi okienko: "widok: pełna lista". Świeci się cały czas podczas oglądania streamu. Jak usunąc ten problem?

Mam neta'a 2mbit's i czasami zdarza się, że stream się buforuje. Czy jest możliwość oglądania z opóźnieniem streamu? Chodzi oto, aby obraz zapisywał się na dysku a ja oglądałbym z 10min opóźnieniem. Dzięki temu nie wystąpiłby zacinki.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra zakupiłem sobię premium :P

Mam dwa pytanka: da się jakoś nagrywać programy tv przez XBMC? I czy jest możliwość ustawienia EPG w programie XBMC?

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jak pozbyć się tego irytującego LIVE i by ktoś tam ??

Ma ktoś może gotowy skrypt do wrzucenia, myślę że wielu osobom by się przydało.

Z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej zainstalować bezpłatna przeglądarkę Puffin na ipada czy iPhone? Działa bez problemu nawet w trybie pełnoekranowym, nie trzeba mieć JB nic ustawiać tylko wejść na stronę i oglądać !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś był zaineteresowany to wrzucam program WebGet Plus+ z configiem do pobierania i tworzenia pliku xmltv. Wymaga microsoft .net

Link: http://chomikuj.pl/s...,1574509182.rar

Jak skorzystać:

* zainstalować

* skopiować plik webgrab++.config z archiwum do C:\ProgramData\ServerCare\WebGrab

* uruchomić program ze skrótu na pulpicie (troch ę potrwa bo pobiera dane dla dwóch najbliższych dni)

Program tworzy plik guide.xml w głównym katalogu dysku c:\

W TV guide wskazać ten plik jako źródło (wersja poniżej 1.3 - ja korzystam z 1.2.2 i jest git - można pobrać z sieci). Na razie nie można przypisać streamów bo się xbmc wywala ale można korzystać jako program TV. Stacje są prawie wszystkie i ułożone mniej więcej tematycznie: 1,2,TVN itp; filmowe; sportowe; dla dzieci i tematyczne.

edit; muszę poprawić program dla npremium bo kijowo pobiera dane z telemana

Edytowane przez agrestuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agrestuk cos nie moge znalezc tego pliku guide.xml, mam win7 64 bity

Jeśli zrobiłeś wszytsko jak napisałem to musi być (C:\guide.xml) - chyba że jakoś inaczej to wygląda na x64 - sprawdzę dopiero jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agrestuk - już sobie poradziłem, program WebGet Plus+ trzeba uruchomić jak administrator, tylko wtedy zostanie zapisany plik guide.xml (przynajmniej u mnie tak jest). ;)

Edytowane przez Spero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agrestuk - już sobie poradziłem, program WebGet Plus+ trzeba uruchomić jak administrator, tylko wtedy zostanie zapisany plik guide.xml (przynajmniej u mnie tak jest). ;)

Możliwe że nie zauważyłem bo mam wyłączony UAC

Edytowane przez agrestuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agrestuk - poprawiłeś już to pobieranie programu dla npremium?

Edytowane przez Spero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś był zaineteresowany to wrzucam program WebGet Plus+ z configiem do pobierania i tworzenia pliku xmltv. Wymaga microsoft .net

Link: http://chomikuj.pl/s...,1574509182.rar

Jak skorzystać:

* zainstalować

* skopiować plik webgrab++.config z archiwum do C:\ProgramData\ServerCare\WebGrab

* uruchomić program ze skrótu na pulpicie (troch ę potrwa bo pobiera dane dla dwóch najbliższych dni)

Program tworzy plik guide.xml w głównym katalogu dysku c:\

W TV guide wskazać ten plik jako źródło (wersja poniżej 1.3 - ja korzystam z 1.2.2 i jest git - można pobrać z sieci). Na razie nie można przypisać streamów bo się xbmc wywala ale można korzystać jako program TV. Stacje są prawie wszystkie i ułożone mniej więcej tematycznie: 1,2,TVN itp; filmowe; sportowe; dla dzieci i tematyczne.

edit; muszę poprawić program dla npremium bo kijowo pobiera dane z telemana

Program nie działa w moim przypadku na WIN 7 x64.

Otwiera się okno w wierszu poleceń, nie mozna odszukać pliku webgrab++.log.txt

kolejna sprawa w C:\ProgramData nie ma zadnyh plików z web grab, są one w program files.

Edytowane przez Bart Shelby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi