Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie też na 100% jest połaczenie z internetem. zainstalowałem na drugim kompie xbmc ale wersje 11 rc2 i wszystko działa a na laptopie z 11 oficjalną wyskakuje błąd może coś nie halo z tą oficjalną 11

Eh, a ja już czekam ponad 12h na kod i nie mam... Napisali wtyczkę i poszli chyba spać. Oprócz e-maila jest jakiś inny możliwy kontakt. Odpisali komukolwiek kiedyś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

czy jest jakiś sposób aby xbmc pokazywał co aktualnie leci na danym programie (weeb.tv)?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też na 100% jest połaczenie z internetem. zainstalowałem na drugim kompie xbmc ale wersje 11 rc2 i wszystko działa a na laptopie z 11 oficjalną wyskakuje błąd może coś nie halo z tą oficjalną 11

a z kąd moge pobrać tą wersje 11rc2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak włanczam...

a z kąd moge pobrać

zacznij używać słownik jak masz problem z językiem polskim..

Edytowane przez pikim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, troszkę sobie pogrzebałem w kodzie (na własny użytek rzecz jasna :) i zrobiłem sobie przykładowe pobieranie info o kanale TV ze strony http://www.teleman.pl, między innymi tytułu i gatunku. Niestety do każdego kanału trwa to około sekundy, więc przy 60 kanałach to jest aż 1 minuta... Wydaje mi się, że szybszą alternatywą byłoby stworzenie jakiegoś parsera w PHP (już coś takiego kiedyś sobie stworzyłem), umieszczenie go na jakimś szybkim serwerku (np. HOME.pl) i ustawienie, aby parsował te wszystkie kanały z WEEBTV do jakiegoś pliku w prostej postaci i wtedy wyciąganie info już z tego pliku poprzez wtyczkę. Wtedy pobieranie info do kilkudziesięciu kanałów zajmowałoby myślę kilka sekund.

Zrzut ekranu tutaj: http://www.picshot.pl/public/view/full/81354

Edytowane przez 1080
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ja mam za to problem następujący. Chcąc włączyć jakiś kanał np. TVN, pojawia się informacja o błędzie skryptu.

Jeszcze jedno. Czy dzięki temu omijane są limity?

Pozdraiwam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XBMC ver. 11 (win 7 32 bit):

- weebtv - działa bez problemu jednak wtyczka plugin.video.polishtv.live-0.0.4-1 nie chce się zainstalować a plugin.video.polishtv.live-0.0.4 nie uruchamia się.

Potrzeba jakichś modyfikacji, aby wtyczka działała?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po małej poprawce całość wczytuje się około 40 sekund. Zrzuty poniżej:

http://www.picshot.p...view/full/81361

http://www.picshot.p...view/full/81362

Z tym epg jest tak że jak wejdziesz do listy kanałów to wtedy można pobierać program który na dną chwilę leci. Natomiast po 1,5h oglądnięciu filmu czy innego programu to wraca do listy z już nieaktualnym epg czyli z przed 1.h - także to jest bezsens...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtyczka działa mi bardzo dobrze, mam za to inny problem.

Wiecie może jak przesłać obraz i dźwięk z xbmc (na windows 7) do telewizora przez sieć(po kablu lub wi-fi) ?

Opcja z łączeniem PC-ta z TV przez kabel HMDI odpada, bo stoją bardzo daleko od siebie. Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc , pierwszy post i od razu o pomoc.

Czy jest jakas prosta instrukcja jak zainstalowac ta wtyczke na zbmcbuntu?

Jestem zupelnie zielony w linuksie.

Co zrobilem do tej pory:

Sciagnolem najnowsze XBMCbuntu ISO i wypalilem plyte.

Plyta bootuje sie bez problemu, na razie wybieram opcje testuj ubuntu, ale docelowo chcialbym to zainstalowac na stale na HD.

Mam kompa ktorego chcialbym przeznaczyc tylko do weeb,tv, ( atlon x2 4850e, 2Gb ram 40Gb Hdd) powinnien wystarczyc?

Teraz pytanie co powinienem teraz zrobic?

Czy zainstalowac XbmcBuntu na kompie a potem jakos (jak?) doinstalowas plugin.

Czy moze jakos wpakowac ten plugin w obraz ISO i tak zainstalowac wszystko za jednym zamachem?

Moze ktos pomoc , krok po kroku?

Dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz problemy z obsługą linuxa, to zainstaluj xbmc na windowsie. Wszystko proste i przejrzyste.

Wyżej tutorial na yt jak sobie poradzić z dodawaniem wtyczek spakowanych do .zip.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, ale mimowszystko chcialbym sprobowac na linuksie.

Podoba mi sie to ze masz wszysko od razu i bez zbednych bajerow.

A pozatym kiedys trzeba zaczac tego linucha :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz znalazłem ta wersje,zainstalowałem i wszystko działa ok dzieki za pomoc.

swoją drogą mógłbyś podaj jakiegoś linka, bo ktoś taki jak ja może mieć podobny problem do Twojego.

znalazłem:

http://www.cdrinfo.pl/download2.php?filename=software/xbmc-11.0-Eden_rc2.exe&id=361151633&baza=soft&v=2119

Edytowane przez Michał Rejno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam bardzo bym prosił o napisanie co mam robić krok po kroku żeby plugin działał. Mam zainstalowany xbmc 11 dla windowsa i pobrane plugin.video.weeb.tv.0.1.21 ale nie wiem w które foldery co wstawiać zielony jestem w tym Prosze o Pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Może mi ktoś powiedzieć czy jest możliwość odpalenia weeb.tv pod Xtreamer Pro a jeśli nie ma to czy ktoś nad tym pracuje ;-) Userów XT jest sporo w polsce... i nie tylko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtyczka działa mi bardzo dobrze, mam za to inny problem.

Wiecie może jak przesłać obraz i dźwięk z xbmc (na windows 7) do telewizora przez sieć(po kablu lub wi-fi) ?

Opcja z łączeniem PC-ta z TV przez kabel HMDI odpada, bo stoją bardzo daleko od siebie. Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedzi :)

A jak przesyłasz obraz i jak daleko od siebie stoją? Przez HDMI to chyba najłatwiej ale jak problemem jest odległość... Poszukaj może czy twój telewizor ma wejście audio oznaczone jako PC Audio (u mnie tak jest) i ewentualnie puścić można kabel audio. Nie spotkałem się ze streamingiem w sieci lokalnej w telewizorach. Ewentualnie jakiś postawić jakiś serwer z xbmc i jakaś aplikacja do TV (jeśli obsługuje). Albo jakiś streamer jak WD TV live tylko nie wiem czy da radę obsłużyć xbmc i weeb. Albo najprościej to poczekaj aż będzie można zakupić Raspberry Pi i to chyba powinno rozwiązać problemy - sam czekam na jeden by zastąpić swój HTPC.

Kurczę nie doczytałem - obrazu też nie przesyłasz więc obawiam się że musisz kompa przeprowadzić bliżej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :) Z racji tego że to mój pierwszy post to Witam wszystkich :) A teraz tak.. Mam mały problem z Wtyczką WeebTV pod XBMC ... Mianowicie wszystko zainstalowane dobrze, działa... Ale po którejś z kolei zmianie kanału a czasami nawet i odrazu po pierwszym uruchomieniu obraz zaczyna klatkować oraz nie ma dźwięku... Poprostu nie da się oglądać :) Pomaga tylko wyłączenie i włączenie całego XBMC chociaż czasami trzeba to zrobić pare razy gdyż dopiero może za 2-3 razem wszystko wróci do normy... DOdam też, że gdy oglądam już jakiś kanał to wtedy jest wszystko ok a "psuć" zaczyna sie dopiero przy zmianie kolejnej.. :) CZy ktos spotkał sie z podobnym pomysłem? Oraz czy może ktos wie co jest jego przyczyną..?

Dodam że używam Aktualnie wersji XBMC 11 Eden na Windows 8 Consumer Preview... Ale jestem pewien że to nie wina nowej wersji albo Systemu który nie jest jeszcze wersja Finalną gdyż na XBMC 10.1 działo sie to samo oraz przy Windows 7 również występowało to samo

Edytowane przez Marcin914

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :) Z racji tego że to mój pierwszy post to Witam wszystkich :) A teraz tak.. Mam mały problem z Wtyczką WeebTV pod XBMC ... Mianowicie wszystko zainstalowane dobrze, działa... Ale po którejś z kolei zmianie kanału a czasami nawet i odrazu po pierwszym uruchomieniu obraz zaczyna klatkować oraz nie ma dźwięku... Poprostu nie da się oglądać :) Pomaga tylko wyłączenie i włączenie całego XBMC chociaż czasami trzeba to zrobić pare razy gdyż dopiero może za 2-3 razem wszystko wróci do normy... DOdam też, że gdy oglądam już jakiś kanał to wtedy jest wszystko ok a "psuć" zaczyna sie dopiero przy zmianie kolejnej.. :) CZy ktos spotkał sie z podobnym pomysłem? Oraz czy może ktos wie co jest jego przyczyną..?

Dodam że używam Aktualnie wersji XBMC 11 Eden na Windows 8 Consumer Preview... Ale jestem pewien że to nie wina nowej wersji albo Systemu który nie jest jeszcze wersja Finalną gdyż na XBMC 10.1 działo sie to samo oraz przy Windows 7 również występowało to samo

Wtyczka nie ma nic wspólnego z klatkowaniem itp. Wtyczka tylko rozpoznaje adres rtmp na podstawie logowania i innych, a później przekazuje ten adres do playera xbmc. To xbmc przetwarza informacje i xbmc działa z systemem. XBMC w windowsie współdziała z directx i może tu leży przyczyna. Nie wiem, po prostu zgaduję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtyczka nie ma nic wspólnego z klatkowaniem itp. Wtyczka tylko rozpoznaje adres rtmp na podstawie logowania i innych, a później przekazuje ten adres do playera xbmc. To xbmc przetwarza informacje i xbmc działa z systemem. XBMC w windowsie współdziała z directx i może tu leży przyczyna. Nie wiem, po prostu zgaduję...

No niby tak ale w takim razie gdyby przyczyna był directx to zdaje mi się że to klatkowanie występowało by za każdym razem a nie tylko przy którejś zmianie kanału bądź czasami tylko przy pierwszym włączeniu.. Bo raczej niemożliwe że raz directx działa dobrze a za 5 minut nagle sie wysypuje i to tylko w trakcie zmiany kanału a nie w trakcie oglądania go..... No ale dzieki za odpowiedź coś pokombinuje i poszukam w tym kierunku.. :) No i czekam na jakieś inne odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dosc dziwny problem. Posiadam konto premium, na stronce weeb kanaly smigaja. Zainstalowalem wtyczke pod xbmc, w ustawieniach wtyczki skonfigurowalem, podalem nazwe uzytkownika i haslo. Kiedy chce odpalic dowolny kanal pokazuje monit " nie masz konta premium..." Czy gdzies w plikach da rade sprawdzic czy wpisalo mi poprawnie moje dane konta? . XBMC pod windowsem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dosc dziwny problem. Posiadam konto premium, na stronce weeb kanaly smigaja. Zainstalowalem wtyczke pod xbmc, w ustawieniach wtyczki skonfigurowalem, podalem nazwe uzytkownika i haslo. Kiedy chce odpalic dowolny kanal pokazuje monit " nie masz konta premium..." Czy gdzies w plikach da rade sprawdzic czy wpisalo mi poprawnie moje dane konta? . XBMC pod windowsem.

Win7: C:\Users\<nazwa użytkownika>\AppData\Roaming\XBMC\userdata\addon_data\plugin.video.weeb.tv\settings.xml

WinXP: C:\Documents and Settings\<nazwa użytkownika>\Dane aplikacji\XBMC\userdata\addon_data\plugin.video.weeb.tv\settings.xml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
<br />

Win7:  C:\Users\<nazwa użytkownika>\AppData\Roaming\XBMC\userdata\addon_data\plugin.video.weeb.tv\settings.xml<br />

WinXP: C:\Documents and Settings\<nazwa użytkownika>\Dane aplikacji\XBMC\userdata\addon_data\plugin.video.weeb.tv\settings.xml<br />

Dzieki wielkie. Danych w pliku nie bylo, Wpisalem recznie i pomoglo.

Plugin dziala u mnie bez problemow.

Edytowane przez hrynio400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi