Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwszej poprawce dziala, ale jak dla mnie to zamiast bezsensownych informacji obok nazwy kanalu mogliby dorobic jakies najprostrze epg...

(a nawiasem mowiac przydalby sie restart CartoonNetwork, bo sie jakos dziwnie zachowuje od kilku dni...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwszej poprawce dziala, ale jak dla mnie to zamiast bezsensownych informacji obok nazwy kanalu mogliby dorobic jakies najprostrze epg...

(a nawiasem mowiac przydalby sie restart CartoonNetwork, bo sie jakos dziwnie zachowuje od kilku dni...)

Dokładnie. Przydałoby się proste EPG np. z http://www.teleman.pl/teraz dla danego kanału. Chciałem kiedyś spróbować podmienić na nieoficjalnej wtyczce zamiast ikonki danego kanału zrzut ekranu z informacją co leci, ale nie znam się na Pyhonie, jakby to było w PHP to bym zrobił... Teraz widzę, że można by to ładnie zrobić w nazwie kanału zamiast np. "na animalplanet przez wolontariusz". Technicznie pewnie nie ma z tym kłopotu, żeby wyciągnąć info dla danego kanału tylko muszą być spełnione minimum dwa warunki:

1. Kanał nadawcy musi być faktycznie kanałem programu telewizyjnego - nie wszystkie kanały to przecież streaming kanału TV.

2. Strona internetowa z której będzie pobierane info EPG musi działać dobrze i stabilnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest jakos nie porozumienie .. ok poprawka dziala , dziala TVN itp itd .. ale obraz mi miga caly czas ;| wiecznie jakies problemy .. wy tez tak macie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miga mi podzwgledem jak zarówka .. ciemne jasne ciemne jasne .. jak to usunać

Ja nie mam jak sprawdzic jeszcze bo ksiegowanie u nich to zajmuje wieki a niby realizacja online:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam jak sprawdzic jeszcze bo ksiegowanie u nich to zajmuje wieki a niby realizacja online:)

nom niestety :P jak cos to pisz na gg ; 1995758

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wszystko śmiga jak tralala. Kilka uwag: po co w języku angielskim? W sumie nie przeszkadza ale sensu jako tako to nie ma. Niepotrzebnie to "on" i "by" i "LIVE" i lista kanałów offline - lepiej faktycznie było by dać namiastkę EPG. Jak chcemy uhonorować "nadawców" to można małą czcionką przezroczystą w rogu dać na video. Fajnie jak będzie ulubione i jak będzie można posortować po swojemu. A i te koszmarne loga stacji - nie żebym się czepiał ale są po prostu obrzydliwe. Mała rozdziałka i każde w innym stylu (np. polsat lub tvn - na stronie nigdy nie mogłem znaleźć po obrazku zawsze ctrl+f).

Pytanie do Pleskena - bo skoro jest już oficjalna wtyczka do weeba to dało by się jakoś przerobić tą starą? Wyjaśniam o co mi chodzi - chciałbym żeby tylko pokazała się ipla i tvnplayer w menu nic więcej. Jakiś tutek albo coś bo kombinowałem z tym default.py ale pierwszy raz widziałem pythona na oczy i nie za bardzo ogarniam.

I bonus pytanie około windowsowe i xbmc. Otóż w xbmc można wybrać (po angielsku) audio output (Np SPDIF lub HDMI jak u mnie). Czy jest jakiś dodatek, plugin, magiczny skrót lub program żeby nie kopać w menu przez tyle pozycji?

Dzięki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wszystko śmiga jak tralala. Kilka uwag: po co w języku angielskim? W sumie nie przeszkadza ale sensu jako tako to nie ma. Niepotrzebnie to "on" i "by" i "LIVE" i lista kanałów offline - lepiej faktycznie było by dać namiastkę EPG. Jak chcemy uhonorować "nadawców" to można małą czcionką przezroczystą w rogu dać na video. Fajnie jak będzie ulubione i jak będzie można posortować po swojemu. A i te koszmarne loga stacji - nie żebym się czepiał ale są po prostu obrzydliwe. Mała rozdziałka i każde w innym stylu (np. polsat lub tvn - na stronie nigdy nie mogłem znaleźć po obrazku zawsze ctrl+f).

Pytanie do Pleskena - bo skoro jest już oficjalna wtyczka do weeba to dało by się jakoś przerobić tą starą? Wyjaśniam o co mi chodzi - chciałbym żeby tylko pokazała się ipla i tvnplayer w menu nic więcej. Jakiś tutek albo coś bo kombinowałem z tym default.py ale pierwszy raz widziałem pythona na oczy i nie za bardzo ogarniam.

I bonus pytanie około windowsowe i xbmc. Otóż w xbmc można wybrać (po angielsku) audio output (Np SPDIF lub HDMI jak u mnie). Czy jest jakiś dodatek, plugin, magiczny skrót lub program żeby nie kopać w menu przez tyle pozycji?

Dzięki i pozdrawiam

U mnie sprawdzałem również działa, ale jedynie na razie na darmowym koncie bo jeszcze mi wpłata nie doleciała do nich. Wtyczka jest to by mogli jakoś z tymi płatnościami ulepszyć też coś. Loga fakt mogliby to jakoś poprawić heh jedno takie drugie takie :) Z tym wyborem źródła dźwięku to też się przyłączam:) jak na szybkie można byłoby to zmienić/wybrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można w nieoficjalnej wtyczce najechać na pozycję "IPLA" , nacisnąć "C" i z menu wybrać "Dodaj do ulubionych". Następnie w ustawieniach skóry przypisać sobie, żeby z podmenu wideo pojawiała się pozycja z ulubionych.Oczywiście różnie to bywa w różnych skórach... Ja używam Aeon Nox i tam świetnie sobie można to ustawić, żeby dana rzecz z ulubionych np. wtyczka weebtv była od razu na menu głównym i nazywała się np. "TV".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można w nieoficjalnej wtyczce najechać na pozycję "IPLA" , nacisnąć "C" i z menu wybrać "Dodaj do ulubionych". Następnie w ustawieniach skóry przypisać sobie, żeby z podmenu wideo pojawiała się pozycja z ulubionych.Oczywiście różnie to bywa w różnych skórach... Ja używam Aeon Nox i tam świetnie sobie można to ustawić, żeby dana rzecz z ulubionych np. wtyczka weebtv była od razu na menu głównym i nazywała się np. "TV".

Normalnie jesteś wielki - jakoś inne skórki nie przypadły mi do gustu ale dzięki twoim poradom przesiądę się na coś innego niż confluence. Trochę zabawy będzie ale ale jednak warto. Jakiś pomysł żeby zmienić loga stacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie jesteś wielki - jakoś inne skórki nie przypadły mi do gustu ale dzięki twoim poradom przesiądę się na coś innego niż confluence. Trochę zabawy będzie ale ale jednak warto. Jakiś pomysł żeby zmienić loga stacji?

A IPLA nie została wyłączona przez pleskena, podobno coś się właściciel rzucał oto IPLY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A IPLA nie została wyłączona przez pleskena, podobno coś się właściciel rzucał oto IPLY.

oj tam, oj tam :) im mniej osób wie tym lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj tam, oj tam :) im mniej osób wie tym lepiej :)

fakt:) Dobra panowie ile czekaliście na kod płacąc przez mbank? Ja już czekam ponad 5h, pewnie teraz jak się pojawiła wtyczka to się ludziska rzucili :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt:) Dobra panowie ile czekaliście na kod płacąc przez mbank? Ja już czekam ponad 5h, pewnie teraz jak się pojawiła wtyczka to się ludziska rzucili :)

Różnie z tym jest. Ostatnio czekałem tylko około 5 minut, a kiedyś kilkanaście godzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę spóźniona premiera, ale najważniejsze, że JEST :)

U mnie śmiga bardzo fajnie, tylko mam problem z TVN24, bo mam puszczony sygnał z komputera na telewizor i kanał ten wyświetla mi się w proporcji 4:3.

Jest jakaś możliwość rozciągnąć ten program?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klawisz "Z" nie działa w tej wtyczce

A jak nie działa, jak działa. Toć to XBMC jest odpowiedzialny za działanie klawisza "Z" a nie wtyczka.

Edytowane przez Spero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie proszę o pomoc, po zainstalowaniu wtyczki i próbie uruchomienia wyskakuje mi napis błąd API i brak połączenia z serwisem,sprawdź połączenie sieciowe,.Co z tym zrobić?

Edytowane przez andy970

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,mam ten sam problem co kolega wyrzej,brak połączenia z serwisem,sprawdź połączenie sieciowe. Ogólnie tak jakby nie bylo połaczenia bo i pogoda nawet nie ma ale w informacji o systemie w samym programie XBMC pisze jest że połaczenie jest aktywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,mam ten sam problem co kolega wyrzej,brak połączenia z serwisem,sprawdź połączenie sieciowe. Ogólnie tak jakby nie bylo połaczenia bo i pogoda nawet nie ma ale w informacji o systemie w samym programie XBMC pisze jest że połaczenie jest aktywne.

Wtyczka działa, na pewno macie połączenie z internetem? U mnie jak nie było to właśnie dostawałem komunikat że pogodą nie może być aktualizowana. Sprawdź w systemie informację o sieci czy masz tam ustawienia poprawne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtyczka działa, na pewno macie połączenie z internetem? U mnie jak nie było to właśnie dostawałem komunikat że pogodą nie może być aktualizowana. Sprawdź w systemie informację o sieci czy masz tam ustawienia poprawne.

no właśnie mam połaczenie z internetem,jak włanczam program to w dolnym prawy rogu ekranu wyskakuju kominikat "serwer www bład w uruchemieniu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie mam połaczenie z internetem,jak włanczam program to w dolnym prawy rogu ekranu wyskakuju kominikat "serwer www bład w uruchemieniu"

U mnie też na 100% jest połaczenie z internetem. zainstalowałem na drugim kompie xbmc ale wersje 11 rc2 i wszystko działa a na laptopie z 11 oficjalną wyskakuje błąd może coś nie halo z tą oficjalną 11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi