Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

Pomogło wykasowanie settings.xml w addon_data i wprowadzenie w ustawieniach wtyczki email i hasła (mimo, że w skrypcie już jest ustawiony). Na razie idzie dobrze.

W których dokładnie linijkach w tym pliku weebtv.py trzeba wpisac login + hasło? bo tam wiecej jak 3 razy mozna wpisac;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a masz podmieniona biblioteke dll?

Konet pod linuxem próbuję uruchomić to i niestety nie działa. Już nie mam pojęcia w czym jest problem. Chyba zadziała mi dopiero jak pojawi się oficjalna wtyczka.

Edytowane przez forall

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie weeb.tv pojawił się taki o to komunikat, więc może doczekamy się wtyczki do xbmc :)

Uwaga! Już w tym tygodniu ukaże się pierwszy program z serii wtyczek do WEEB.TV. Tym razem zaprezentujemy plugin pod XMBC Media Center.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Uwaga! Już w tym tygodniu ukaże się pierwszy program z serii wtyczek do WEEB.TV. Tym razem zaprezentujemy plugin pod XMBC Media Center.

że XBMC jest zaje.biste wie każdy, ale pierwszy raz słyszę o XMBC..

Edytowane przez m3mfis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że XBMC jest zaje.biste wie każdy, ale pierwszy raz słyszę o XMBC..

Pewnie z wrażenia chłopaki zrobili literówkę:) Jak będzie działać ok to można im to wybaczyć:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam pytanie, czy wie ktoś może jak otworzyć streaming TVNcnbc w xbmc? Czy w ogóle możliwe jest odtwarzanie streamingu silverlight w xbmc? TVNcnbc jest zadawany poprzez tvnplayer.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dowiedzieć się z jakim strumieniam mam do czynienia na danej stronie , bo znalazłem kilka ciekawych stron i chciałem je wrzucić do XBMC , ale nie wiem jak je wyciągnąć . Zna ktoś jakiś ciekawy program lub inną metodę aby dowiedzieć się jaki jest strumień w odtwarzaczu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dowiedzieć się z jakim strumieniam mam do czynienia na danej stronie , bo znalazłem kilka ciekawych stron i chciałem je wrzucić do XBMC , ale nie wiem jak je wyciągnąć . Zna ktoś jakiś ciekawy program lub inną metodę aby dowiedzieć się jaki jest strumień w odtwarzaczu .

Podejrzewam że musisz uruchomić u siebie program typu wireshark i sprawdzić co na sieci lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy istnieje możliwość stworzenia wtyczki weeb.tv do aplikacji showtime na PS3? Zaletą byłoby:

- Komputera używamy do normalnej pracy a nie do przetwarzania danych dla naszego tv

-System ps3 uruchamia się w kilka sekund

-Można obsługiwać pilotem od telewizora konsolę ps3(tv musi mieć odpowiednią funkcję do sterowania urządzeń poprzez hdmi)

Dodatkowo jak wiemy mamy też możliwość pogrania w gry,odtwarzania filmów Blue Ray,odtwarzania multimediów z dysków zewnętrznych,przeglądania internetu,strumieniowego przesyłania danych komputer-ps3.

Na tą chwilę istnieją pluginy o nazwie webmedia które pozwalają na oglądania dużej liczby kanałów ale w większości to ruskie i z innych krajów.Jest tam sporo kanałów nadawanych w HD ale niestety nie po polsku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro nowy tydzień a wtyczki dalej nie ma :)

No właśnie, to jakaś żenada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Zależności nie są spełnione" - taki komunikat otrzymuje przy probie instalacji wtyczki. O co chodzi?

Edytowane przez freton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo. Najnowsza wersja XBMC v11 wydana w dniu wczorajszym. Pomaga rozpakowanie z zipa do katalogu addons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo. Najnowsza wersja XBMC v11 wydana w dniu wczorajszym. Pomaga rozpakowanie z zipa do katalogu addons

No tak, zaskoczylo w ten sposob. Ale bez konta premium nie da sie nic obejrzec :( W wersji poprzedniej, Pleskena, dziala przez jakis czas, z limitem.

Edytowane przez freton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, rozpakowac i wrzucic do katalogu addons, i co dalej?

Rozpakować do: C:\Users\<nazwa użytkownika>\AppData\Roaming\XBMC\addons\ (dla Windows 7) lub C:\Documents and Settings\<nazwa użytkownika>\Dane aplikacji\XBMC\addons\ (dla Windows XP). Ponownie uruchomić XBMC i we wtyczkach wideo powinna się pojawić wtyczka WEEBTV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi