Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę mógł by któś wrzucić rtmpdump i vividas ale już zpaczowane w jakieś paczce rar , lub jakomś wersję XBMC w gotowej wersji na Linucha Ubuntu 11.10 32bit.

A tak pozatym to w jakim katalogu powinien znajdować się rtmpdump po zpaczowaniu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę mógł by któś wrzucić rtmpdump i vividas ale już zpaczowane w jakieś paczce rar , lub jakomś wersję XBMC w gotowej wersji na Linucha Ubuntu 11.10 32bit.

A tak pozatym to w jakim katalogu powinien znajdować się rtmpdump po zpaczowaniu .

rtmpdump i xbmc muszą byc oba skompilowane, można by pokusić się o zbudowanie paczki i wystawienia ich. Może czytałeś wyżej nie działa weebtv :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paczki .deb były by fajnym rozwiązaniem , myśle iź nie tylko dla mnie :) , jeśli ktoś by się pokusił na ich zbudowanie było by fajnie .

Zaś co do weebtv to czytałem iź nie działa , ale podobno ma być oficialny dodatek do XBMC więc chyba warto poczekać. Trochę zaś dziwne bo przed wczoraj próbowałem na WinXP i XBMC DHARMA i chodziło .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Nie działa mi ekino. lista filmów ładuje się normalnie,ale po wyborze któregokolwiek dostaje komunikat "nie znaleziono streamingu"

windows 7 x64

XBMC 11.0 beta 3

wtyczka 0.0.4 tej 0.0.4-1 nie idzie u mnie zainstalować

weeb.tv i tvn layer działają bez problemu. O co kaman?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ekino nie działa tak samo jak iitv.info gdyż ostatnio został zamknięty serwis MegaVideo gdzie były umieszczane filmy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam rozumieć ze ten plugin działa poprawnie tylko z edenem? Bo mi na 10.1 TVN player nie bangla, lista się wyświetla ale po wybraniu odcinka wywala błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie za 100 punktów - bo nie wiem czy brać się w ogólę za instalację tego, kompilowanie rtmdump itd. Czy działa ta wtyczka z premium weeb.tv, czy nie działa? Na dzień dzisiejszy. Proszę o odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie za 100 punktów - bo nie wiem czy brać się w ogólę za instalację tego, kompilowanie rtmdump itd. Czy działa ta wtyczka z premium weeb.tv, czy nie działa? Na dzień dzisiejszy. Proszę o odpowiedź.

Nie działa, wczoraj sprawdzałem. Do 10-tego marca ma pojawić się podobno oficjalna wtyczka na weeb.tv. Trzeba zaczekac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie aktualne - za drugim razem poszło ...

Edytowane przez robotm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego fajnie by było gdyby ktoś się wzioł za zrobienie paczek do rtmpdump oraz Vividas-demuxer-ffmpeg-support.patch .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego fajnie by było gdyby ktoś się wzioł za zrobienie paczek do rtmpdump oraz Vividas-demuxer-ffmpeg-support.patch .

Ja mam to wszystko skompilowane w openelec i mogę udostępnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to za drugim razem (po reinstalce xbmc) poszło ...

A takie pytanie mam - czy mogę skompilować na innym kompie (virtualbox) i skopiować potrzebne pliki do xbmc ?

Tak jak biblioteki w windzie tyle że pod linuksem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to za drugim razem (po reinstalce xbmc) poszło ...

A takie pytanie mam - czy mogę skompilować na innym kompie (virtualbox) i skopiować potrzebne pliki do xbmc ?

Tak jak biblioteki w windzie tyle że pod linuksem ...

Jeżeli architektura, kompilator, glibc itp się zgadza, to na 98% zadziała :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było by super :) , więc będe czekał na udostępnienie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się chętnie też podłączył pod gotowca. Nawet cały obraz ISO. To przynajmniej wiedziałbym, że mam napewno komplet biblotek i we właściwych wersjach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli architektura, kompilator, glibc itp się zgadza, to na 98% zadziała :).

No to się nie zgadza ...

XBMC = ION a kompik pentium/ati ....

A jeszcze jedno pytanie :

jest takie coś : http://code.google.com/p/navi-x/

I można tam mnóstwo różnych "rzeczy" wyszukac :)

I liveTV i streamy z różnych stron.

Pytanie brzmi - czy nie dało by się podpiąć po to tych naszych stron które również mają pliki na putlocker'ze itp. ?

Zaletą tej wtyczki jest to że nie trzeba nic kompilować.

Instalujesz plugin i .... już :)

Zarejestrować się, wklepać dane do wtyczki i dodawać playlisty do ulubionych :)

A jak komuś szkoda maila (prywatnego) to : http://10minutemail.com/10MinuteMail/

Bałagan jest z napisami ponieważ pliki na uploadach nie mają "normalnych nazw" tylko jakieś takie sdafwerwsd.avi ....

A można wklepać nazwę "z palca" do wyszukiwarki napisów ...

Tak że wracając do początku: może komuś się uda przypiąć do Navi-X iitv lub kinolive.

Ja nawet nie mam pojęcia jak zacząć .... nic z tego nie rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było by super :) , więc będe czekał na udostępnienie .

http://systems-design.pl/xbmc/SYSTEMS-DESIGN_EDEN-Intel_3D.i386-devel-20111030162949-r8519.kernel

http://systems-design.pl/xbmc/SYSTEMS-DESIGN_EDEN-Intel_3D.i386-devel-20111030162949-r8519.system

To są linki ze wszystkimi patchami. Mam też buildy nowsze, ale nie mają patcha do rtmpdumpa ze względu na to iż po 10 marca weeb.tv nie będzie potrzebował patchowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna robota @Plesken

Planujesz kolejny update wtyczki?

u mnie niestety nie działa obecnie iplex i tvn player

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem kiedy będzie update. Trzeba będzie większość przepisać, ponieważ np w iitvinfo nie ma już megaupload, a także w weeb.tv będzie można już korzystać z api. Niestety to nie jest takie proste i trzeba czasu na to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

podczas instalacji wtyczka się wywala

16:45:23 T:5420 ERROR: Texture manager unable to load file: C:\Users\darlin\Downloads\plugin.video.polishtv.live-0.0.4-1.zip\icon.png

16:47:19 T:5420 ERROR: Previous line repeats 1 times.

Windows7 Xbmc 11 RC2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem kiedy będzie update. Trzeba będzie większość przepisać, ponieważ np w iitvinfo nie ma już megaupload, a także w weeb.tv będzie można już korzystać z api. Niestety to nie jest takie proste i trzeba czasu na to...

Myślę, że możesz odpuścić sobie wtyczke do iitv.info w tej chwili jest tam za dużo hostów które trzeba by było obsłużyć (maxvideo.pl, video.anyfiles.pl, dwn.so, xvidstage, sprocked.com, odsiebie.com i masa innych) imho nie ma sensu tego kontynuować, kiedyś było prościej bo najwięcej linków z megavideo, ewentualnie videobb czy videozer.

Dziwi mnie troche że wtyczka do tvn player przestała działać bo jakiś czas temu pisałem taką z tym że w php no i z wykorzystaniem playera silverlight (tego pewnie nie da się obsłużyć w xbmc) i działa nadal.

Różnica jest taka, że z tego co widziałem ty wykorzystujesz api dla smartfonów i tabletów. Wezmę się za nauke pythona i chętnie wesprę projekt :)

Edytowane przez m3mfis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, rozwiązałem swój problem dla zainteresowanych info co zrobiłem:

Po aktualizacji xbmc do wersji 11 rc2 (eden) tvn player zaczął działać

Po przekopiowaniu bibliotek stąd również iplex działa bez zarzutu.

Edytowane przez m3mfis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows XP oraz na laptopie Win7, XBMC 11.0-beta3, oraz plugin.video.polishtv.live-0.0.4-1.zip + librtmp.dll

Filmy nie działają ale poz tym chyba wszystkie inne programy.

Musi zadziałać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi