Skocz do zawartości
MrRob

Sony Bravia KDL-40EX720 problem z USB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zakupiłem niedawno telewizor firmy sony ex720 i mam problem, gdy podłączam pendrive 16gb kingstona do telewizora on go nie widzi i to samo jest z dyskiem zew. seagate 2 TB. Natomiast pendrive scandiska 2gb chodzi bez problemu.... W kingstonie usuwałem i tworzyłem już chyba 4 razy partycje,a potem formatowałem nawet na fat32 i dalej nic... dzwoniłem na infolinie sony i gościu też nie wie.... twierdzi ze każde urządzenie które posiada usb powinno chodzić... i format partycji NTFS też obsługuje niby bez problemu.. Wczoraj również aktualizację tvika przeprowadziłem i też nic, a co do dysku to czytałem że sony raz odtwarza a raz nie i że dyski firmy WD 2TB chodzą a reszta to kwestia szczęścia, i mam jeszcze pytanie odnośnie dysku, czy tvik czyta partycje czy musi być jedna tylko żeby coś zobaczył. Chciałbym, żeby taki sprzęt chociaż czytał pendriva...

Proszę pomoc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zgłęb sobie tajemną wiedzę zwaną DLNA zaimplementowaną w twoim Sony i przestaniesz rzeźbić w g....nie. Może forma jest porywająca ale materiał jakby nie ten..

A jak koniecznie będziesz chciał odtwarzać z gwizdka to wetkniesz go w kompa i ci lata i powiewa format video audio i .... napisów.

Czary ?

Nie poczytaj.

Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm gdym chciał zrobić serwer to bym go zrobił bo niestety umiem rzeźbić w tym gównie i umiem wszystko ustawić ale chodzi mi o to że kupuje tvika za niezłe pieniążki który ma to obsługiwać a tego nie robi , a nie chce go narzazie reklamować bo może błąd tkwi gdzieś z mojej strony. Zresztą tvika mam na innym piętrze i okazjonalnie pociągnąłem kabel do tvika żeby aktualizacje zrobić.. a karty wifi sony do tvika nie będę kupował bo się nie opłaca na dzień dzisiejszy Czytałem już o tym problemie że sony ma problemy z kingstonem.... i ludziom raz chodzi a raz nie. Dlatego napisałem na waszym forum o swoim problemie w nadziei że ktoś się już z tym spotkał i zna odpowiedz.

p.s nie szukam odp w stylu osamy ze mogę sobie odtworzyć film albo zdjęcia jakoś inaczej ... bo nie muszę się męczyć podłącze po prostu laptopa do tvika, ale chodzi mi o to dlaczego to [beeep] nie chodzi... to jakbym kopił samochód z salonu ale jednak okazuje się ze jedna rzecz już na starcie nie chodzi... to raczej człowiek jest nie zadowolony z takiego faktu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Rozumiem o czym piszesz ale weź sobie pod uwagę pewne realja.

Wielkimi literami nasmarowane na TV w sklepie obsługuje MKV i świetnie ale dopiero maczkiem w instrukcji jest dopisane że MKV musi mieć dźwięk taki albo taki bo z takim czy dziesięcioma innymi nie pooglądasz.

Czy jest to oszustwo- no nie bo MKV chodzi jak spełnisz warunki.

Myślę ze szkoda szukać polować i na końcu stwierdzić że MKV chodzi ale muzyki na ampku w jakiejś ekstra jakości to nie posłuchasz bo TV LPCM czy PCM nie jest w stanie wysłać na ampa bo takich formatów to on w życiu nie strawi .

Wszystko trawi komp i zanim tak się stanie w telewizorach to dużo wody w Wiśle upłynie jeśli w ogóle kiedyś.

I dlatego zwróciłem twoją uwagę na ten aspekt,

Możesz oczywiście sporządzić listę co dokładnie chcesz osiągnąć ale dokładnie wszystko sprawdź.

Powiem prościej nagraj na płycie cztery pliki czyli dwa filmy Diwix - Xwid i do nich dwa razy TXT weź pierwszy lepszy odtwarzacz który ma na pudełku napisane że te formaty obsługuje i zobacz czy tak jest.

Jak komuś kupowałem prezent to udało mi się dopiero za piątym odtwarzaczem ale pewno miałem pecha,

Napisałeś oczywiście że TV masz ale rozumiesz że część ludzi głównie czyta to forum i pisze rzadko albo wcale, stąd takie mocne uogólnienie.

Powiem tak - trochę walczyłem z tv w podobnych tematach.

Mam z czachy odkąd uruchomiłem DLNA

Pozdrawiam :D

Edytowane przez Osama.B.L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi