Skocz do zawartości
Hidekii

Różnica między serią 8 i 7 Samsung - konkretny model

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam!

W czercu zamierzam kupić swój pierwszy telewizor w 3d. Na początku miałem kupować Samsung UE46C7000, ale gdy wyszła seria D odrazu zakochałem się w niej. Teraz rozważam kupno: UE46DC7000 lub UE46D8000, oczywiście w tym drugim cena jest trochę droższa, tylko moje pytanie czym konkretnie różni się ten model w serii 7 i 8?

Na oficjalnej stronie ni jak nie moge znaleźć jakiejś konretnej różnicy...

I czy wogóle opłaca się dopłacać na serię 8, czy jest to raczej nie zauważalna różnica.

Zapomniałem napisać o przeznaczeniu sprzętu. Tv będzie mi służył jako odtwarzacz wszelkiej maści filmów od hd ready do 3d, może w przyszłości zdecyduje się na jakąś konsolę, ale póki co nie ma nic satysfakcjonującego na naszym rynku i PC w pełni mi wystarcza :), a Xboxa360 nie dawno sprzedałem.

Kolejne pytanie, czy te telewizory mają pilot czy trzeba dokupić oddzielnie?

I jeszcze pytanie odnośnie okularów. Myślę, że brałbym najnowszy model Samsung SSG-2200AR, są to okulary na akumulatorki, czy ktoś może mi powiedzieć, czy ładowarka jest w zestawie? I czy jest jakaś różnica w odbiorze pomiędzy tym modelem, a starszym np. SSG-2100AB?

Model TV który chcę kupić będzie ważył 12kg bez podstawki. Chciałbym do niego kupić wieszak sufitowy, jakie polecacie? Czy warto kupować nie orginalny i tańszy wieszak?

Pozdrawiam wszystkich HD maniaków =)

Edytowane przez Hidekii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko D8000 ma lepsze podświetlenie micro diming. Jakość wyraźnie lepsza. Okulary jak juz pisał gmeru z zeszłego roku niechodzą z nowymi modelami.(napewno seria D6000) Lepiej sie upewnij przed kupnem! Ładowarka to kabel usb ; ) Podłaczasz je do telewizora i sie ładują. Wieszak spokojnie uniwersalny. To nie jest duża waga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mam pytanie czy Okulary 3D samsung SSG-2200AR pasuja do serii D, a mianowicie do UE46D7000 ?

Bo to niby te nowsze, ale nigdzie nic nie pisze czy sa one do serii D.

Edytowane przez Hidekii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pełna nazwa tych bryli to "Samsung 3D TV Rechageable Active Bluetooth Glasses SSG-2200AR."

Jeśli chodzi o kompatybilność znalazłem coś takiego :

Compatible with Samsung

- 2010 LCD C750 series

- 2010 LED C7000, C8000, C9000

- 2010 PDP 7000 and 8000

- Blue-ray Disc players / HDTBs : BD-C6900 / HT-C6930W

SSG-2200AR is not compatible with 2011 Model TVs

źródło: bestdigitshop.com

Edytowane przez azooo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pełna nazwa tych bryli to "Samsung 3D TV Rechageable Active Bluetooth Glasses SSG-2200AR."

Jeśli chodzi o kompatybilność znalazłem coś takiego :

źródło: bestdigitshop.com

A mialem juz je brac, dzieki za odpowiedz...

Orientuje sie ktos jakie okulary pasowaloby do serii D?

-Edit-

Znalazlem cos takiego: SSG-3100G - pasuja do modeli serii D, ale sa one na baterie.

Moze zna ktos jakis model do serii D pod ladowarke?

Edytowane przez Hidekii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Było już na forum, że okulary 2010 nie działają na 2011. Ty potrzebujesz takie: SSG-3300CR (aku) albo SSG-3100G (bateria) tak jak napisałeś.

Edytowane przez MarcinC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi