Skocz do zawartości
xxxadamusxxx

popcorn a-200 a filmy 3D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadaczy a-200

wgrałem nowy firmware ze wsparciem dla 3D, ale jeszcze nie mam okazji go przetestować gdyż dopiero tv będe miał za kilka dni obsługujący format filmów 3D Side by Side oraz bluray 3D

dlatego pytam czy ktoś już miał okazję przetestować taki materiał filmowy na popcornie a200 (chodzi mi o pliki wgrane przez usb gdyż jest także możliwość podpiecia zenętrznego odtwarzacza bluray, pozostaje pytanie czy również obłuży płyty bluray 3D ? )

zastanawia mnie jeszcze gdyż popcorn ma złącze hdmi 1.3a a do obsługi 3D potrzebujemy kabla hdmi 1.4 i ze względu na brak złącza hdmi w wersji 1.4 a po podpieciu kabla o tym standardzie czy wszystko działa prawidłowo i czy wogole śmigają filmy w 3D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popcorn ma złącze hdmi 1.3a a do obsługi 3D potrzebujemy kabla hdmi 1.4 i ze względu na brak złącza hdmi w wersji 1.4 a po podpieciu kabla o tym standardzie czy wszystko działa prawidłowo i czy wogole śmigają filmy w 3D ?

Hdmi 1.3 do 3d w zupełności wystarczy (odtwarzanie contentu 3d bez audio hd). 1.4 jest niezbędne jeśli zależy Ci na bezstratnym audio (ale to też można obejść).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hdmi 1.3 do 3d w zupełności wystarczy (odtwarzanie contentu 3d bez audio hd). 1.4 jest niezbędne jeśli zależy Ci na bezstratnym audio (ale to też można obejść).

Poza tym przy SBS pójdzie i z Audio HD, o ile ktoś tak przygotowuje materiał.

BTW z tego co wiem ciągle net playery nie potrafią odtwarzać obrazów BD ISO 3D.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wprowadzenie wsparcia dla 3d w popcornach dobrze wróży. Niebawem doczekamy się pewnie odpowiedniego firmware dla dune, a potem to już z górki (bd iso 3d).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi