hugo75 0 Napisano 22 Kwietnia 2011 witam mam taki problem mianowicie ściągam sobie filmik w formacie mkv. który ładnie chodzi z dysku zewnętrznego , ale problem występuje gdy dodaje do niego Polską ścieżkę dźwiękową programem mkvmerge i tu zonk za każdym razem gdy próbuje odtworzyć film z dodaną ścieżką ukazuje się napis nieobsługiwany format pliku. I o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M4co 4 Napisano 22 Kwietnia 2011 Spróbuj użyć starszej wersji mkvmerge, bo pewnie używasz 4.4.0 ale poszukaj 2.9.8 jak się nie mylę. Powinno pomóc chyba, że ścieżka dźwiękowa nie jest obsługiwana przez tv, sprawdź czy tv taką odczytuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo75 0 Napisano 23 Kwietnia 2011 a teraz najlepsze co w tym wszystkim stwierdziłem to że po włączeniu pliku dokładnie tego Little.Fockers.2010.BluRay.1080p.DTS.x264.dxva-HDMaNiAcS bo na tym mi zależało aby dodać do niego Polską ścieżkę dźwiękową w oryginale działa bez problemu , ale już po przeprzepuszczeniu go przez mkvmerge zaznaczę że nie zmieniałem żadnych plików tzn. zostawiłem plik Video oraz audio nie ruszony nic nie dodawałem i plik wynikowy już nie śmiga na TV i kto mi powie o co biega? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ave65 1 Napisano 23 Kwietnia 2011 Pierwsze co należy zrobić po instalacji to wejść w opcje (menu 'File --> Options') i zaznaczyć Disable header removal compression for audio and video tracks by default.Jest to usuwanie tzw kompresji nagłówka, z którą nie radzą sobie niektóre stacjonarne playery HD - dlatego wskazane jest zaznaczenie tej opcij.;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach