Skocz do zawartości
axl2000

"Pochwalcie" się swoimi zestawami :)

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjęcia nie odzwierciedlają faktycznego wyglądu , nie świeci on tak intensywnie aby przeszkadzało w oglądaniu , najlepiej ogląda się przy niebieskim albo zielonym , czerwony jest za to bardzo drażniący . Ja użyłem dwóch kompletów diodera czyli w sumie 8 listw ,po trzy na górze i dole i po dwie po bokach każda listwa ma 25 cm , jeśli chcesz mieć mniejsze podświetlenie to możesz spróbować z jednym cztery listwy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zdjęcia nie odzwierciedlają faktycznego wyglądu , nie świeci on tak intensywnie aby przeszkadzało w oglądaniu , najlepiej ogląda się przy niebieskim albo zielonym , czerwony jest za to bardzo drażniący . Ja użyłem dwóch kompletów diodera czyli w sumie 8 listw ,po trzy na górze i dole i po dwie po bokach każda listwa ma 25 cm , jeśli chcesz mieć mniejsze podświetlenie to możesz spróbować z jednym cztery listwy

Ja mam 4 diodery ( po jednym na każdy bok TV ) i wg mnie jest perfect. Może wrzucę fotki ale z kablami głośnikowymi wiszącymi na ścianie. Narazie dopiero przymierzam sie do wkucia ich w ścianę.

Pozdrawiam

Tomek

Edytowane przez tomekfff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dzięki:)...to trzeba się rozejrzeć i zakupić:)Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Na blu-ray.com otwarli nowy dzial... :lol:

klik

Milego ogladania :)

Pzdr

Edytowane przez kwiatech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam 4 diodery ( po jednym na każdy bok TV ) i wg mnie jest perfect. Może wrzucę fotki ale z kablami głośnikowymi wiszącymi na ścianie. Narazie dopiero przymierzam sie do wkucia ich w ścianę.

Pozdrawiam

Tomek

Wrzuć zdjęcie porównamy z moim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi udało się wreszcze przeprowadzić do nowego domu. Dużo przedemną, jakieś komody, kwiatki, szafki itp aby wygłuszyć pokój bo jest pogłos ale jestem zadowolony ze stojaka pod TV. Żona wypatrzyła i chwała jej za to bo byłem załamany aby znów stawiac TV na stoliku. Udało się kabelki w miarę pochować , oczywiście trochę jeszcze ich jest ale z czasem zostaną odpwoeidnio ukryte. Jak na arzie jestem zadowolony, przyjemnie się oglada. System stereo wreszczcie doczekał sie osobnego pokoju :) do niego podepne konsole i TV jakieś 40 cali do grania :blink:

pozdr. dawmac

e5bf5476773aabf0m.jpg

af5132f00fe9dd56m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1002304q.jpg Toshiba 42XV500PG

yamaha rxv-459

dvd s559

kolumny rubicon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zazdroszczę przede wszystkim przestrzeni ;)

Ale do tv z kanapy to masz chyba kilometr, aż się prosi o projektor co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
yamaha rxv-459

dvd s559

kolumny rubicon

ok,tylko mnie zabija ta zebra za tv,bez urazy,oczywiście

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak...Ten Samsung jest ok:)...Centralny nie zastawia mi obrazu nawet jak leżę na kanapie:)...Małe głośniki wieszam sobie na uchwytach tylko wtedy jak oglądam coś szczególnego...dlatego tu stoją na dużych głośnikach.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w niedalekiej przyszlości wymiana głośników na jakies podłogówki, jednak pomimo tak małych gabarytów spisują się nie najgorzej do gier, filmów w niewielkim pokoju.

mysetup.jpg

inne galerie

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie to wygląda, nie grzeje Ci się sprzęt za tymi szybkami? Druga sprawa działa Ci pilot od nki przez taką mleczną szybkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki, podczas grania na ps3 otwieram drzwiczki, dodatkowo z tyłu są przesuwane ścianki na kable i mam je uchylone, piloty działają bez problemu przez szyby.

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja ja pomyślę sobie o takiej szybce jak tak, bo czasami przydało by się aby ktoś nie majstrował małymi łapkami przy sprzęcie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wiszącą szafkę i tak kurz może i nie osiada ale jednak na pewno lepiej jest z takimi drzwiczkami. Boje się jednak że ciepło będzie się tam duże gromadzić. Myślałem nad wsadzeniem takiej rolety opuszczanej, aby na czas gdy będę miał jakiś małych gości można by było to zamknąć :D

U mnie wygląda to obecnie tak:

img0356p.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^fajniutko, jak Ci się sprawuje zestaw kina Harmana, szczególnie chodzi mi o jakość dźwięku z tego zestawu głośników bo tez celuje wymianę właśnie w takie małe głośniki bo na kolosy nie mam miejsca.

Co do gromadzenia sie ciepła to nie ma problemu, z tyłu są przesuwane scianki i mozna sobie dowolnie odsunąć, jednak jak gram na konsoli to dodatkowo otwieram przednie drzwiczki, dla n-ki nie otwieram.

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem bdb zadowolony, może nie jestem jakimś audiofilem ale w miarę jest to wszystko wg jakiś tam zasad umiejscowione i np filmy z dts bardzo przyjemnie się ogląda ;)

ogólnie jeśli chodzi o minusy H/K to sam montaż głośników na ścianie nie jest za dobry (można by coś lepszego wymyślić) oraz napisy na subie przy lekkim wycieraniu szmatką odlatują, od strony parametrów chyba nie mam zastrzeżeń

tak jak napisałeś są to małe głośniki bo i małe mieszkanie, gdybym miał miejsce może i poszedł bym w coś dużego :D

reasumując jestem na +

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wkleję kilka fotek tego co u mnie :rolleyes:

kd1.jpg

kd2r.jpg

kd5.jpg

kd6.jpg

kd7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kd7.jpg

A coż to za problem z dopasowaniem obrazu do ekranu ? Projektor nie wyrabia, czy tylko tak lubisz ? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

matee rewelacja, z gustem wszystko zrobione :rolleyes:

te podwieszane kwadraty to sidrak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BoDeX

ten film tak ma, po prostu nie wypełnia całego kadru.

skądinąd rewelacyjna animacja "Totoro"

na innych filmach jest oczywiście tak, jak być powinno, czyli cały ekran jest "zapełniony".

nie chciało mi się robić przeskalowania w proju podczas oglądania tego jednego filmu :rolleyes:

azizi

panele na suficie to ecophon master solo s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi