Skocz do zawartości
Tony72

Samsung LED 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dziwi mnie cisza na naszym rynku odnośnie nowych TV LCD/LED Made by Samsung 2011. Myślę o modelach UE7000 i 8000. W/w modele w Europie różnią się tylko i wyłącznie ramką. Obydwa są niesamowitym hitem sprzedaży w UK i w USA. U nas cisza, wszyscy na etapie modeli 2010. Hej, ludziska HD maniaki gdzie jesteście:). Widziałem w akcji 46 i 55" i muszę się przyznać, zmieniłem zdanie o ledach, ja stary wyjadacz plazm, ze skruchą stwierdzam ze mojego samsunga C7000 (plazma) to te ledy zjadają na śniadanie praktycznie w każdym zakresie oprócz motion, tu jest remis. Słuchajcie wszystkie portale review dają im maxymalną ocenę bo TV są rzeczywiście przepiękne. Osobiście doszukiwałem się cloudingu na filmach z paskami i ja nie zauważyłem.

Kolory poezja, szczegółowość i czerń, szarość 2 x lepiej niz na mojej plazmie a kiepska to ona nie jest:) Szkoda ze nie wycinają paneli 50" bo 46 ciut za mały, 55" no ok ale ciut za drogo:) 3D również kapitalnie, ciężko znaleźć crosstalk, lepiej niz na VT20 i na mojej C7000, lepiej bo lepsze kolory, jaśniejszy bardziej wyrazisty obraz a przez to lepiej to wygląda. No, może kogos to zainteresuje. Pozdr,

Wpiszcie w googlach ue d 7000 albo 8000 review i znajdziecie kilka z full ocenami, ochy i achy.

P.S Różnice w w/w modelach są tylko na rynku USA, dokładnie w funkcji micro dimming plus która w USA jest hardwerowo w 8000.

Acha, minusem jest paskudny pilot, krok wstecz ale jak macie iphona to sa juz aplikacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem zarowno D7000, jak i D8000 w akcji (oba 46 cali). Bylem praktycznie zdecydowany na kolejna plazme, jednak te modele zmienily moje zdanie. Prawdopodobnie bedzie to D8000 (srebrna ramka jakos bardziej mi sie podoba) w wersji 55 cale. Jak na razie malo sklepow ma na stanie ten model w tej wielkosci i w przyzwoitej cenie, ale w ciagu miesiaca czy dwoch powinno byc lepiej. Obraz hd zarowno 2d, jak i 3d bardzo mi sie podobal. Pobawilem sie tez troche pilotem i freeview tez wygladal bardzo przyzwoicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś to forum ostatnio zostaje daleko w tyle za innym.. Na tamtym już odbyły się testy D8000, są zdjęcia, duża i konstruktywna dyskusja a tutaj ledwie 2 wpisy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś to forum ostatnio zostaje daleko w tyle za innym.. Na tamtym już odbyły się testy D8000, są zdjęcia, duża i konstruktywna dyskusja a tutaj ledwie 2 wpisy..

Proszę podzielić się swoimi uwagami w temacie a na pewno będzie

wielu zainteresowanych i liczba wpisów wzrośnie.

Świąteczne pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma się co podniecać. Każdy tych LEDów ma problem z cloudingiem. Na czarnym tle widać białe plamy, co irytuje. Spory input lag tych TV uniemożliwia komfortową grę w strzelanki, wyścigi itp. Czym się zachwycać? To już chyba seria C750 na zwykłym podświetleniu prezentuje się znacznie lepiej i jest o 2 kzł tańsza od tych LEDów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi