kil 9 Posted April 12, 2011 (edited) Witam Po kilku tygodniach wybierania sprzętu do XBMC teraz mam niestety problem z obrazem Podłączyłem PC do Projektora EPSON tw3500 kablem HDMI przez amplituner Onkyo tx-sr805. Problem mam z projektorem - w jakiejkolwiek rozdzielczosci zawsze obcina kilkadziesiat pikseli obrazu z każdej strony. To znaczy w prostokącie który wyświetla projektor jest prostokąt pulpitu komputera niby w rozdzielczości 1080p (pulpit i dookoła czarne pasy). W jaki sposób ustawić obraz aby pulpit pokrywał całą przestrzeń wyświetlaną przez projektor. W opcjach projektora - aspect jest zablokowane przy podłączeniu z PC. POzdriawiam i liczę bardzo na waszą pomoc PS: znalazłem taki wątek ale nie wiem gdzie jest opcja zmiany % pokrycia ekranu http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1199950 Edited April 12, 2011 by kil Quote Share this post Link to post Share on other sites
Irek39 3 Posted April 12, 2011 (edited) Poszukaj opcji "overscan" w projektorze. Jeśli masz kartę grafiki ATI RADEON to w panelu sterowania jest także opcja ustawienia "overscan". Edited April 12, 2011 by Irek39 Quote Share this post Link to post Share on other sites