Skocz do zawartości
vvixx

LE32C650 rodzeje matryc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zastanawiam się nad zakupem LE32C650 i szukam informacji na temat matryc użytych w tym modelu. Jeden ze znajomych zasygnalizował mi, że niektóre z modeli SAMSUNGów serii xxC650 miały "gorsze lub lepsze" matryce. Drążąc temat znalazłem informację dt modeli LE37 czy LE40 w których instalowane lepsze (produkowane przez SMASUNG) i gorsze matryce (innych producentów).

Nie udało mi się jednak znaleźć informacji dt. konkretnie modelu LE32C650 rodzaju matryc w nim użytych, czy ewentualnych opinii dt które matryce byłyby wskazane przy ewentualnym zamiarze zakupu a których należałoby się wystrzegać.

W związku z tym chciałbym podsumować informacje jakie udało mi się znaleźć i prosić o poprawienie bądź uzupełnienie przez lepiej poinformowanych forumowiczów.

1. Rodzaje matryc w LE32C650 (znalazłem informację że w tym modelu montowane są 2 rodzaje *SAMSUNG, LTF320HF01, 32inch. oraz *AUO, AT315HW04V3, AU31H43, 31.5inch).

2. Nie znalazłem żadnych informacji które matryce są lepsze czy gorsze

Proszę o zweryfikowanie tych informacji

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tą drugą matrycę (AUO) i kąty są bardzo słabe. Poza tym w modelu 32c nie ma na obudowie naklejki z info o rodzaju matrycy. Trzeba wejść w menu serwisowe albo poświecić latarką przez otwory wentylacyjne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..

1. Rodzaje matryc w LE32C650 (znalazłem informację że w tym modelu montowane są 2 rodzaje *SAMSUNG, LTF320HF01, 32inch. oraz *AUO, AT315HW04V3, AU31H43, 31.5inch).

2. Nie znalazłem żadnych informacji które matryce są lepsze czy gorsze

Proszę o zweryfikowanie tych informacji

Pozdrawiam

W wersjach 32 calowych praktycznie nie spotyka się matryc Samsunga, więc totalnie nie masz problemu z wyborem :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi