Skocz do zawartości
a_k_o

Odtwarzanie filmow 3D sciagnietych z internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do osob korzystajacych z funkcji 3D w SAMSUNGACH. Zastanawiam sie czy warto doplacic "pare" groszy do telewizora z 3D. Nie posiadam odtwarzacza blu-ray, moja telewizja cyfrowa nie oferuje zadnego kanalu 3D a jedyna mozliwosc ogladania filmow 3D to sciaganie ich z netu. Nie mam tylko pojecia jak to wyglada w praktyce. W necie pelno jest filmow w technologi SBS (side by side). Jak sciagnalem taki filmik to na kompie wyglada to tak ze mam na ekranie dwa "splaszczone" obrazy (prawy i lewy). Czy jak nagram taki plik na pendrive-a i odtworze na telewizorze z 3D to on sam rozpozna taki obraz i "przerobi" sobie na obraz 3D? A moze potrzebny do tego jakis specjalny program na koputerze? Mam na karcie graficznej wyjscie HDMI i moja karta obsluguje 3D (niestety monitor nie). Czy w zwiazku z tym jak podlacze kompa do TV (HDMI) tez bede mogl ogladac na nim filmy 3D i grac w gry, ktore obsluguja 3D? Oswieccie mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Odnośnie oglądania filmów 3D czy to side by side czy halfSBS ( to to samo) niema najmniejszego problemu po wgraniu takiego filmu na pen-drive czy na dysk przenośny i podłączeniu do telewizora za pomocą pilota musisz wybrać przycisk 3D i wybrać rodzaj materiału 3d jest tam opcja przerobienia materiału z 2D na 3D opcja SBS po lewej i prawej stronie obrazu i opcja SBS gdzie obraz jest do góry i na dole. Jak widzisz wszystko trzeba ustawiać ręcznie do tej pory jeszcze nie wyszedł telewizor który z automatu rozpozna format 3D i go uruchomi a co do filmów w internecie jest już spora ilość także PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi