Skocz do zawartości
marwask

LG BD660

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem z funkcją BD-Live; otóż odtwarzacz nie widzi tej funkcji (że tak to ujmę) sprawdzałem kilka płyt i przed każdym filmem pisze, że potrzeba minimum 1MB pamięci do odtwarzania funkcji internetowych. Wkładam pendriva i nic; ciągle to samo. Na PS3 opcja ta śmiga bez problemów. Pendrive jest 8GB; formatowałem w FAT i NTFS i za każdym razem to samo. Foldery i pliki na nim zapisane odtwarzacz odczytuje bez problemów; oprogramowanie jest najnowsze. Mógłby mi ktoś doradzić co zrobić? Próbowałem na dwóch pendrivach i na obu mam ten problem.

Edytowane przez Inuki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra zdecydowałem się na zakup BD660.

Na razie stwierdzam, że pliki MKV z zewnętrznego dysku USB (pojemność 1TB) [ciach]

Czy dziala dostep do zasobow w sieci lokalnej, do udzialow sieciowych /udostepnionych folderow z windows/cifs/samba (jak zwal tak zwal)? Czy tylko dlna i dostep do dysku podlaczonego przez usb?

Starsze Bd LG mialy dostep po cifs, na wszelki wypadek wole dopytac czy tego nie wycieto...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko do posiadaczy tego odtwarzacza. Czy podłączając zewnętrzny dysk na którym mam filmy blu-ray (niektóre zajmują ok 40GB) odtwarzacz ten bez problemu odczyta mi te filmy? (niektóre full 3d)

Przykładowe pliki z filmami:

Priest 2011 1080p 3D EUR Blu-ray AVC DTS-HD MA 5.1

~Disc Info~

Disc Title: PRIEST_2011_3D

Disc Size: 49.495.245.550 bytes

Protection: AACS

BD-Java: Yes

Extras: Blu-ray 3D

BDInfo: 0.5.6

~PLAYLIST REPORT~

Name: 00001.MPLS

Length: 1:27:27 (h:m:s)

Size: 21.933.742.080 bytes

Total Bitrate: 33,44 Mbps

~VIDEO~

Codec Bitrate Description

----- ------- -----------

MPEG-4 AVC Video 23968 kbps 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

MPEG-4 AVC Video 1301 kbps 480p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 3.2

The Next Three Days 2010 1080p BRA Blu-ray AVC DTS-HD HR 5.1

Disc Info

Disc Size: 24.299.529.787 bytes

Protection: AACS

BD-Java: Yes

Playlist: 00000.MPLS

Size: 23.294.441.472 bytes

Length: 2:13:05

Total Bitrate: 23,34 Mbps

Video: MPEG-4 AVC Video / 15999 kbps / 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

Edytowane przez mufek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy dziala dostep do zasobow w sieci lokalnej, do udzialow sieciowych /udostepnionych folderow z windows/cifs/samba (jak zwal tak zwal)? Czy tylko dlna i dostep do dysku podlaczonego przez usb?

Starsze Bd LG mialy dostep po cifs, na wszelki wypadek wole dopytac czy tego nie wycieto...

Działa dostęp po CIFS. Testowałem zarówno z Windows 7 jak i z linuksa przez Sambę. Jedynie brakuje opcji aby ręcznie wpisać adres serwera. Można podłączyć się, tylko jeśli serwer jest w tej samej sieci i się rozgłasza. Wtedy się pojawia na liście. Jeśli jest za routerem to już nie ma możliwości wejść na taki serwer. Musiałem z tego powodu zmieniać instalację sieci u znajomego. Z CIFS odtwarza bardzo ładnie i tak samo wydajnie jak z podłączonego dysku USB.

Edytowane przez Pet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam swoje wcześniejsze pytanie. Naprawdę nikt z was nie jest w stanie odpowiedzieć ?

I jeszcze jedno - czyta w końcu tą literkę ś czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do literki ś po aktualizacji poprzez sieć czyta bez najmniejszych problemów ponadto w porównaniu z softem fabrycznym są większe litery. Nie mam na dysku plików Blu-ray ale mkv odtworzył mi wszystkie jakie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Z góry przepraszam za może zbyt laickie pytanie, ale jestem nowicjuszem w tych sprawach.

Wczoraj kupiłem ten odtwarzacz, jednakże mam problem, gdyż w opcjach wyboru języka nie mam polskiego języka ani w ustawieniach menu ani w napisach (przy napisach brak polskich liter). Jest możliwosć zaktualizowania softu, aby mógł pojawić się jezyk polski? Czy jest szansa że aktulaizacja softu pomoże?

Bardzo proszę o odp i z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekawy czy kupiłeś w Redcoon...

Jak tak, to się nie dziw, bo sprzedają sprzęt poza polską dystrybucją... (sam się prawie naciąłem jak telewizor nie miał kwitka gwarancyjnego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie polskich liter musisz ustawić kodowanie na 1250. Jeżeli będzie brak tylko literki "ś" to nowy soft rozwiązuje sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem zdecydowany na ten player tylko mam pytanie czy czyta mkv 5.1 ?

Jeśli masz na na myśli DD5.1 lub DTS to czyta. Nie czyta tylko tego audio najwyższej jakości, które jest na płytach BD(DTS-HD chyba to się nazywa?) z plików odtwarzanych z HDD lub sieci. Ale z płyt BD już czyta. Ale wyszły potem nowe firmware i być może to poprawili ale nie sprawdzałem bo ten odtwarzacz jest u znajomego.

Edytowane przez Pet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz na na myśli DD5.1 lub DTS to czyta. Nie czyta tylko tego audio najwyższej jakości, które jest na płytach BD(DTS-HD chyba to się nazywa?) z plików odtwarzanych z HDD lub sieci. Ale z płyt BD już czyta. Ale wyszły potem nowe firmware i być może to poprawili ale nie sprawdzałem bo ten odtwarzacz jest u znajomego.

Dziekuje za pomoc chodzilo mi wlasnie o dts i dd w plikach mkv ,bo nie wszystkie filmy bede ogladac na blue-ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzał ktoś czy po tym aktualizacji firmware odtwarza dźwięk DTS-HD z HDD i sieci? Prawie wszystkie filmy mkv mają przecież właśnie taki dźwięk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proste pytanie:

czy jesli chce podlaczyc 2,5 calowy dysk do ukladu ten LG wlasnie 660 + TPLink 1043 to lepiej podlaczyc go do BD czy do routera? co da mi wieksza funkcjonalnosć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!Dzisiaj wynikł problem z odtworzeniem filmu Transformers 3.Byłem w wypożyczalni po wspomniany film i po powrocie do domu nie dało się go obejrzeć.Płyta nie ruszyła.Odtwarzacz się zawiesił,pomogło wyciągnięcie wtyczki z gniazdka.Zastanawiam się nad reklamacją tego odtwarzacza,bo zwykłe dvd sony lata bez problemu.Soft zaktualizowany.

Edytowane przez alien0497

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , testuję ten model od kilku dni.Mam sporą kolekcję filmów na DVD i kilkadziesiąt filmów BR (na płytkach i na HDD).Mam problem z dźwiękiem - np.zapodaję film z płytki film z audio: DTS mam dźwięk DTS 3/2.1 ;zapodaję film z płytki film z audio DD5.1 mam 3/2.1 ; zapodaje film z HDD z audio DTS HD master mam dźwięk DTS HD master 3/2.1 itd. wszędzie to samo dźwięk 3/2.1 ( taki dźwięk pokazuje odtwarzacz (display)i taki dźwięk mam na głośnikach)grają tylko fronty i centralny. Dźwięk odtwarzam ze starego (plastikowego) kina domowego 5.1 połączonego z odtwarzaczem przewodem cyfrowym, testowałem też połączenie LG 660->HDMI->TV-> p.cyfrowy-> kino i jest to samo.Według mnie jest jakiś problem z dekodowaniem dźwięku przez odtwarzacz lub coś mam źle poustawiane.Proszę bardzo o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezprzewodowo bezposrednio nie da rady

Sent from my HTC DESIRE HD using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też chciałbym podłączyć mojego BD660 do internetu. Router kablówki z WiFi mam w drugim pokoju (TV+Internet+telefon)i nie chcę przez całe mieszkanie ciągnąć kabla sieciowego. Co kupić i jak wykorzystać moje WiFi (na lapku Speedtest.net pokazuje prędkość łącza 20 Mb/s). Może jakieś podpowiedzi kolegów? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, może coś takiego?? Netgear Ethernet to Wirless Adapter (WNCE2001).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie i Najlepszego w Nowym Roku dla Wszystkich :)

Kupiłem właśnie TV LG 47LW570s i przymierzam się do zakupu odtwarzacza BD660 - mam pytanie odnośnie dekodera DTS-HD / DD True HD w odtwarzaczu.

Mam w domu wzmacniacz HK AVR135 (7.1), ale bez wsparcia dla kompresji/formatów dźwięku HD (w/w), bez HDMI - podłączyć go można po wejściu optycznym.

Czy można wymusić w odtwarzaczu dekodowanie dźwięku DTS/DD HD do PCM wielokanałowego? (w sumie nie wiem, czy w ogóle jest coś takiego jak PCM wielokanałowy >2.0 ;) ) i przerzucenie go do wzmacniacza przez wyjście optyczne?

Czyli sprawa wyglądała by tak: TV<-HDMI<- DB660 ->Optical->HK AVR135

Chciałbym po prostu cokolwiek usłyszeć - najlepiej wielokanałowo, ale stereo też się nada :D

pozdrawiam,

Locutus

Edytowane przez LocutusOfBorg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączę się do pytania kolegi. Na logikę to po optyku powinien pojawić się tylko sygnał DTS bez HD i zwykle DD 5.1, ale może się mylę. Mam ten

sam problem co Kolega bo zastanawiam się nad zakupem 660 lub 670 i bedę zmuszony połączyć ją z amplitunerem Sony DTR 830 włąśnie TOSLINKiem.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , testuję ten model od kilku dni.Mam sporą kolekcję filmów na DVD i kilkadziesiąt filmów BR (na płytkach i na HDD).Mam problem z dźwiękiem - np.zapodaję film z płytki film z audio: DTS mam dźwięk DTS 3/2.1 ;zapodaję film z płytki film z audio DD5.1 mam 3/2.1 ; zapodaje film z HDD z audio DTS HD master mam dźwięk DTS HD master 3/2.1 itd. wszędzie to samo dźwięk 3/2.1 ( taki dźwięk pokazuje odtwarzacz (display)i taki dźwięk mam na głośnikach)grają tylko fronty i centralny. Dźwięk odtwarzam ze starego (plastikowego) kina domowego 5.1 połączonego z odtwarzaczem przewodem cyfrowym, testowałem też połączenie LG 660->HDMI->TV-> p.cyfrowy-> kino i jest to samo.Według mnie jest jakiś problem z dekodowaniem dźwięku przez odtwarzacz lub coś mam źle poustawiane.Proszę bardzo o pomoc.

I nikt nie potrafi odpowiedzieć na to pytanie? Może jednak Ktoś z odtwarzaczem LG BD660 zobaczy czy nie ma takiego problemu jak Roberto2005 ? Pytam bo sam zastanawiam się nad zakupem tego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , częściowo rozwiązałem problem - W konfiguracji odtwarzacza trzeba przełączyć wyjście cyfrowe na przejście pierwotne i wtedy kino domowe odtwarza dźwięk wielokanałowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi