Skocz do zawartości
Choco

Panasonic TX-32/37/42 E30E

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jako, że są już te telewizorki jakiś czas na rynku (wciąż, ze statusem nowość) postanowiłem założyć ten temat, ponieważ na konkurencyjnym forum rozwija się dosyć prężnie.

Piszcie o swoich uwagach, problemach itp. Jakie macie odczucia przy po zakupie czy polecacie ten telewizor, a może nie. Zacznę od siebie, wklejając zdjęcia z innego wątku.

Telewizor zakupili moi Rodzicie. W chwili obecnej działa na TV analogowej (niestety obraz jest taki jest ze wg na jakość sygnału) jednak TV nie rozciąga nienaturalnie przedmiotów czy ludzi.

Posiada świetne intuicyjne menu Viera, w którym można przeglądać zdjęcia, oglądać filmy czy słuchać muzyki z zewnętrznego dysku (pendrive, czy dysku sformatowanego do NTFS).

Na chwilą obecną mam problem, który leży najprawdopodobniej po stronie sterowników telewizora. Tzn. film, który leci spokojnie na komputerze i jest w formacie .MKV zacina się lub w ogóle nie odpala, kiedy inne (także MKV) "hulają" aż miło. Podobnie ze zdjęciami, .JPEGi czasem wywala monit o "nieobsługiwanym formacie" lub niemożności odczytu, (zdjęcie na pewno nie uszkodzone, widoczne na komputerach stacjonarnych bez problemu). Może to kwestia Firmware...

Na koniec kilka kiepskich zdjęć:

panas3.jpg

panas1.jpg

panas2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób aktualizacje oprogramowania i będzie wszystko działać.

Co do samego TV to uwaga przy zakupie 42cali. W prawym dolnym rogu lubi być duża biała poświata i diody wręcz wystają. Co do 37 cali to w swojej klasie w tej chwili jeden z lepszych modeli przy cenie do 2500zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zrobić taką aktualizację i skąd pobrać pewny soft, nie znalazłem nic na stronie panasa...

Ok zrobiłem za pomocą Viera cast, niestety nic to nie dało :(.

Edytowane przez Choco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi