- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Philips 7201 nie działa po aktualizacji oprogramowania
Pytanie zadane przez
kosjar
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Witam.
Jestem posiadaczem Philipsa 7201 (PVR HD). Tuner kupiłem jakiś czas temu na allegro z potwierdzeniem, że nie jest to własność Cyfry+.
Od kilku dni cyfra wypuściła nowe oprogramowanie na te tunery, po każdym włączeniu tunera wyświetlany jest komunikat, że dostępne jest nowe oprogramowanie i czy chcesz zaktualizować.
Opis mojego problemu:
Włączyłem aktualizację oprogramowania (aktualizacja trwała nie całe 10 minut), po aktualizacji tuner włączył się i wyświetlił tylko menu z dostępem do kilku opcji (nie wszystkich). Wiem, że działo się już tak jak tuner nie miał listy programów, więc włączyłem wyszukiwanie programów, niestety pojawił się błąd, ze nic nie znaleziono sprawdź antenę. W ustawieniach anteny - brak sygnału (sprawdziłem połączenia itd, podłączyłem inny tuner i wszytko z anteną ok). Zobaczyłem, że w ustawieniach anteny satelita nie jest na hotbirda, więc przełączyłem na hotbirda, wyłączyło się zasilanie lsb więc je włączyłem, sygnał na antenie się pojawił (jakość sygnału bardzo dobra), jednak gdy próbuje wyszukać programy nadal pojawia się błąd - sprawdź antenę, a gdy ponownie uruchamiam tuner wraca mi do poprzednich ustawień z przełączoną satelitą(nie hotbird, tylko inna) i jest brak sygnału na antenie. W menu jest wyszarzone większość opcji, mogę tylko wejść w parametry techniczne (a w nich ustawienia anteny) i wyszukiwanie programów. Ewidentnie coś się stało z nowym oprogramowaniem (być może nie do końca zostało załadowane do tunera).
Moje pytanie: Czy da się jakoś wgrać do tego tunera oprogramowanie, gdy tuner nie widzi anteny?
Być może ktoś ma inny pomysł jak poradzić sobie z tym problemem, może ktoś miał już podobny problem.
Proszę o pomoc.
PS: Dzwoniłem do obsługi technicznej cyfry, opisałem im problem, powiedzieli mi, że rzeczywiście coś źle poszło z aktualizacją oprogramowania, i żebym oddał tuner i oni mi dadzą nowy, jednak kiedy dowiedzieli się, ze tuner nie jest ich własnością, powiedzieli, że niestety nic nie mogą zrobić, i nie potrafią mi pomóc (a przecież to przez ich nowe oprogramowanie mam teraz niesprawny tuner).
Jeszcze raz proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi