Tony72 18 Napisano 15 Marca 2011 Witam, Panowie czy zauważyliście różnicę w jakości obrazu pomiędzy w/w seriami odbiorników? Na forum enki jest wiele wpisów osób które uważają że CLRA w wersji turbo i nie-turbo wyświetla gorszą jakość obrazu. Ja również mam wrażenie że coś słabo i mdło świeci ten turbox. Pytanie czy to kwestia hardware czy firmware? W sumie turbo powinien być topowy również w jakości obrazu a jest jakiś mało ostry. P.S BSLA to recorder (czarny) 250gb CLRA to recorder (czarny) 500gb po uturbowieniu, dla ścisłości:) Prosze o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 15 Marca 2011 Eh to nie jest takie oczywiste. Trzeba by mieć dwa identyczne TV, CLRA i BSLA i zrobić live porównanie. Bo takie wydawanie się komuś coś.... ktoś coś napisze i potem idzie legenda. Przecież od jakości zależy masa rzeczy więc naprawdę sprawa nie jest prosta. A w dodatku jak to się ma do opinii, że np. nboxy mają gorszą jakość po HDMI od topowych innych dekoderów satelitarnych? I tak można dyskutować długo..... opinii multum bo ktoś coś napisał gdzieś. Ciężka sprawa..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qwerty1973 22 Napisano 18 Marca 2011 P.S BSLA to recorder (czarny) 250gb CLRA to recorder (czarny) 500gb po uturbowieniu, dla ścisłości:) Ja mam recorder 250gb CLRA(dla ścisłości) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach