Skocz do zawartości
ariel1313

Filmy HD - przez wifi !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jako świeżo upieczony posiadacz Popcorn C-200 z dyskiem wewnętrznym Samsung 640 GB oraz karta wifi MN-200 - na napęd bluray się póki co nie zdecydowłem zwracam się z prośbą do szanownych kolegów i koleżanek o odpowiedź na pytanie - czy kupując router Wifi np.RUTER ASUS RT-N16 WIFI 2xUSB 4xGBLAN ASTER UPC FV - Standard pracy : 802.11n , możliwe jest w praktyce odtwarzanie filmów w wysokiej jakości tzn. HD 720p , Hd 1080p za pomocą Wifi na Popcorn C200 z udostępnionych katalogów w komputerze. Jeżeli tak to może z praktyki ktoś się wypowie czy nie ma jakiś przycięć w w ścieżce audio-video , i czy komputer musi być włączony ?

Jednocześnie mam pytanie co myslicie na temat w/w routera , który mam zamiar kupic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co utrudniac sobie zycie ? :) nieprosciej przeslac filmy na HDD popcorna ? a z tym pytaniem czy komputer musi byc wlaczony zeby ogladac filmy znajdujace sie na jego HDD to chyba jakis żart , bez urazy

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak rzeczowa odpowiedź. Jeśli masz takie porady dawać do lepiej nie odzywaj się w ogóle.

Mam c200 od kilku dni, sporo testowałem i póki co przycięło mi (na moment) jeden film 720p, jeśli chodzi o 1080p - film idzie kilka minut potem ścina i tak w koło:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj:

http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,9232323,Twoje_domowe_WiFi_jest_o_30__slabsze_niz_myslisz.html

Jak donosi Reuters, z badań firmy Epitiro wynika, że średnia prędkość pobierania danych za pomocą sieci WiFi jest o około 30% niższa niż gdyby podłączyć ten sam komputer kablem.

Winne są meble, ściany i inne obiekty które rozpraszają sygnał bezprzewodowy (na przykład działające kuchenki mikrofalowe i inne sieci).

Wi-Fi jest zawodne i niestabilne. Ja unikam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja puszczam filmy HD z laptopa połączonego przez wifi w standardzie g i nigdy nie miałem żadnych problemów. Obraz się nie zacina, nawet gdy jednocześnie korzysta się z netu na tym samym i innych kompach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze u ciebie działa bo mieszkasz w radiowej pustyni nie oznacza ze tak jest u każdego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mieszkam na pustyni, laptop wykrywa oprócz mojej jeszcze 4-6 sieci wifi.

Nie wiem czy to pomaga ale zmieniłem u siebie kanał bo podobno większość routerów ustawionych jest fabrycznie na kanał 11.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi po WiFi chodziło tylko avi.

DVD chodziło po HomePlug.

Skablowałem chałupę i wszystko chodzi bez najmniejszej zacinki.

WiFi jest dobre do odbioru poczty i przeglądania stron www. przesyłanie drobnych plików. Jego urokiem jest gubienie pakietów - co wyklucza zastosowania multimedialne na sensownych parametrach.

Rachunek ekonomiczny wskazuje, że taniej jest skablować niż inwestować w sieć "n". O efektach końcowych nie mówiąc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi