Skocz do zawartości
a_k_o

TV SAMSUNG - jak sprawdzic matryce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jeśli można prosić odpowiednie osoby aby zaktualizowały formęsprawdzenia matrycy i co najważniejsze dane symbole, które aktualnie widnieją na nalepkach przy tv i na samej matrycy byłbym wdzięczny, Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co Ci to?

W swoim TV znajdziesz matrycę S-PVA, albo PSA marki Samsung, o kontrascie około 3000:1. S-PVA jest lepsza, ale montowane są w zależności od rozmiaru, wiec nie masz co wymieniać telewizora jeśli nie chcesz zmieniać calażu.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,

W mojej prawie nowej plazmie Samsunga PS64F500 awx ( 6 mcy) miałem wymieniony na gwarancji panel na BN96-25242A S64FH-YB03. Po wymianie obraz jest jak w starym LCD - rozmyty ,bez kontrastu , a trawa podczas meczu jest jedna wielka zielona plama i do tego jeszcze smuzy ( tzw efekt parowania ) ustawilem dokładnie jak poprzednio przed wymian matrycy i nic ... Zaznaczam ,ze wcześniej obraz był naprawdę bardzo dobry , a wieczorem oglądanie filmów to czysta przyjemność . Prosze doradcie co moze byc nie tak - czy to jest jakiś panel z zamiennikow czy moze wadliwy . Nie wiem co robić czy reklamować dalej ...? Wcześniej czytałem juz takie opinie ,ze obraz po naprawie gwarancyjnej nie był juz taki sam ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to wynika z niedokładnego dostrojenia elektroniki do nowej matrycy. No chyba że faktycznie zamontowali wadliwy panel... Wzywaj serwis jeszcze raz.

Sent from my GT-I9300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki sam problem jak użytkownik VHS. Po wymianie matrycy w plazmie Samsunga ps64f500 obraz jest jak w starym LCD .. Czy mogę prosić o podpowiedź co jest nie tak , bo wszystkie ustawienia przecwiczylem we wszystkie strony. Obraz jest niewyraźny i prostytuuje .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem,ze to dostrojenie elektroniki to jest sprawa na ponowne zabranien do serwisu, czy mozna to zrobic na miejscu ? A czy wg sa nieoryginalne zaminenniki paneli pdp o gorszych parametrach ?

Dzięki za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.W TV. Samsung UEC6500UW mam stłuczony panel o symbolu T400FBE2-DB a mogę kupić panel T400FBE2-HE. I moje pytanie czy będzie on pracował jako zamiennik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pomoże mi ktoś? Mam troche inne oznaczenia niż w poradniku. Version no składa się tylko z 2 znaków a nie 4. Moj TV to Samsung UE40es6100.
Version No.: 03
Model Code: UE40ES6100WXXH

S/N:Z9L63SDC700607W

Czy z tego da radę odczytać jaką mam matryce? IPS? czy VA? Czy jakiś szit? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest szansa na delikatne odświeżenie aktualności poradnika? Chciałbym sprawdzić matrycę dla modelu UE50J6200, a nie wiem jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie matryca 100 Hz   AUO (AU Optronics)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest taka :S/N: 06953SAF00124P, Model code: UE55HU7200SXXH, Version no:01 czy może Ktoś mi opisać? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w nowych tv sposob z 1wszego posta jest aktualny? planuje zakupic qe55q77b czytalem ze sa 2-3 wersje producentow matryc i jedna jest mocno zła 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi