Marcin. 0 Napisano 20 Marca 2014 Witam, jeśli można prosić odpowiednie osoby aby zaktualizowały formęsprawdzenia matrycy i co najważniejsze dane symbole, które aktualnie widnieją na nalepkach przy tv i na samej matrycy byłbym wdzięczny, Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 23 Marca 2014 Po co Ci to? W swoim TV znajdziesz matrycę S-PVA, albo PSA marki Samsung, o kontrascie około 3000:1. S-PVA jest lepsza, ale montowane są w zależności od rozmiaru, wiec nie masz co wymieniać telewizora jeśli nie chcesz zmieniać calażu. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinez40 0 Napisano 12 Października 2014 Witam , W mojej prawie nowej plazmie Samsunga PS64F500 awx ( 6 mcy) miałem wymieniony na gwarancji panel na BN96-25242A S64FH-YB03. Po wymianie obraz jest jak w starym LCD - rozmyty ,bez kontrastu , a trawa podczas meczu jest jedna wielka zielona plama i do tego jeszcze smuzy ( tzw efekt parowania ) ustawilem dokładnie jak poprzednio przed wymian matrycy i nic ... Zaznaczam ,ze wcześniej obraz był naprawdę bardzo dobry , a wieczorem oglądanie filmów to czysta przyjemność . Prosze doradcie co moze byc nie tak - czy to jest jakiś panel z zamiennikow czy moze wadliwy . Nie wiem co robić czy reklamować dalej ...? Wcześniej czytałem juz takie opinie ,ze obraz po naprawie gwarancyjnej nie był juz taki sam .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kKadajo 454 Napisano 12 Października 2014 Może to wynika z niedokładnego dostrojenia elektroniki do nowej matrycy. No chyba że faktycznie zamontowali wadliwy panel... Wzywaj serwis jeszcze raz. Sent from my GT-I9300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinez40 0 Napisano 13 Października 2014 Mam taki sam problem jak użytkownik VHS. Po wymianie matrycy w plazmie Samsunga ps64f500 obraz jest jak w starym LCD .. Czy mogę prosić o podpowiedź co jest nie tak , bo wszystkie ustawienia przecwiczylem we wszystkie strony. Obraz jest niewyraźny i prostytuuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinez40 0 Napisano 13 Października 2014 Rozumiem,ze to dostrojenie elektroniki to jest sprawa na ponowne zabranien do serwisu, czy mozna to zrobic na miejscu ? A czy wg sa nieoryginalne zaminenniki paneli pdp o gorszych parametrach ? Dzięki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinez40 0 Napisano 13 Października 2014 Posteryzuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysztof99 0 Napisano 25 Listopada 2014 Witam.W TV. Samsung UEC6500UW mam stłuczony panel o symbolu T400FBE2-DB a mogę kupić panel T400FBE2-HE. I moje pytanie czy będzie on pracował jako zamiennik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facemob 0 Napisano 4 Kwietnia 2015 Panowie pomoże mi ktoś? Mam troche inne oznaczenia niż w poradniku. Version no składa się tylko z 2 znaków a nie 4. Moj TV to Samsung UE40es6100.Version No.: 03Model Code: UE40ES6100WXXH S/N:Z9L63SDC700607W Czy z tego da radę odczytać jaką mam matryce? IPS? czy VA? Czy jakiś szit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubinho 0 Napisano 10 Stycznia 2016 Czy jest szansa na delikatne odświeżenie aktualności poradnika? Chciałbym sprawdzić matrycę dla modelu UE50J6200, a nie wiem jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex17-17 0 Napisano 27 Stycznia 2017 Specjalnie założyłem konto żeby to wrzucić, macie tutaj aktualną rozpiskę co dokładnie oznaczają kolejne litery i cyfry w serial number telewizorów samsung http://www.samsung.com/uk/support/skp/faq/1052003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotro9X 0 Napisano 9 Marca 2017 Czy mógłby ktoś podpowiedzieć co to za matryca L1AFoVJ ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RHJG 104 Napisano 9 Marca 2017 Prawdopodobnie matryca 100 Hz AUO (AU Optronics) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oliwer4K 0 Napisano 4 Maja 2017 U mnie jest taka :S/N: 06953SAF00124P, Model code: UE55HU7200SXXH, Version no:01 czy może Ktoś mi opisać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misha90 0 Napisano 31 Stycznia 2023 Czy w nowych tv sposob z 1wszego posta jest aktualny? planuje zakupic qe55q77b czytalem ze sa 2-3 wersje producentow matryc i jedna jest mocno zła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach