Skocz do zawartości
mysiakensy

co wybrać "N", Cyfre czy Polsat cyfrowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Panuję zakup N-ki fajna oferta 48 zł ale zastanawiają mnie opinie z forum podobno w N-ce puszczają same starocie i jakość obrazu też nie jest za fajna a najlepiej odbierającym kanałem jest TVP HD, proszę o radę wkońcu musze podpiąć jaką telewizję pod moj telewizorek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Panuję zakup N-ki fajna oferta 48 zł ale zastanawiają mnie opinie z forum podobno w N-ce puszczają same starocie i jakość obrazu też nie jest za fajna a najlepiej odbierającym kanałem jest TVP HD, proszę o radę wkońcu musze podpiąć jaką telewizję pod moj telewizorek.

a ja myślałem że najważniejszym kryterium jest oferta programowa...

porównaj sobie co oferują platformy... bo chyba nie będziesz siedział przed TV i zachwycał się jakością TVPHD skoro na BBC Knowledge leci najnowsza seria TOPGEAR...

Edytowane przez hiszpan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że jeszcze ktoś zakłada takie tematy LOOOL :lol: Tak trudno sprawdzić na stronach dostawców co nadają? Masz tryliard opinii w sieci na takie pytania.... także mnóstwo na tym forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie każdy ogląda topgear :), a tak co do tematu, patrząc na N jest może mocno reklamowana, ale wg mojej oceny jest całkiem spoko, gdyby mieli w ofercie polsat "f1" to by była dla mnie najlepsza oferta w Polsce, Na całe szczęście dzięki technologi można już odbierać ww kanał :),

Edytowane przez pigul81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha, ciekawy temat, "wez n bo maja top gear". Bardzo smieszne, z tym ze top gear jest również w cyfrze+ w podobnej jakości. BBC Knowledge HD w ence ma tyle wspólnego z HD co TVP1 niby HD. Przewage ma tylko taką ze odkad ten kanał wystartował to 1 pozycja była w HD w ciagu 2 tygodni.

A ja powiem przekornie wez cyfre bo maja najlepsze ligowe spotkania piłkarskie, zuzel SGP i puchar swiata na wyłączność, najlepsze wytwórnie filmowe i NGHD!

A na powaznie to nie sugeruj sie ilościa kanałów HD tylko ich zawartością, bo w ence czy polsacie to ta jakość pozostawia wiele do zyczenia i bedziesz sie zastanawiał czy to hd czy nie. C+ na swoich kanałach jeszcze trzyma fason + NGHD.

Na ence nie leci zadna najnowsza seria top-gear'a tylko leci 15ta w SD, nie HD. Na YT jest nawet w lepszej jakosci, powaznie.

The choice is yours:)

Edytowane przez Tony72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na YT jest nawet w lepszej jakosci, powaznie.

YouTube na turbodekoderach n-ki też można oglądać. :-) Akurat tego opcji nie mają dekodery żadnej innej platformy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niektórzy mają kombajny pod nazwą playery hdd. mają większe możliwości niż dostęp do YT z poziomu tunera.

co z tego, że dają 15243 kanałów w tym 2434HD - oglądać możesz tylko jeden.

przepraszam, ale co niektórzy podniecają się jak dzieci na widok nowego telefonu. :lol:

teraz na poważnie.

ja do problemu podszedłem indywidualnie.

zrobiłem w arkuszu zestawienie kanałów jakie oferują platformy, zaznaczyłem te pozycje, które interesują żonę i mnie. potem analizowałem koszt abonamentu i padło na cyfrę.

ale nie będę nikogo na nią namawiać. dlaczego? bo mi nie płacą za to ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niektórzy mają kombajny pod nazwą playery hdd. mają większe możliwości niż dostęp do YT z poziomu tunera.

co z tego, że dają 15243 kanałów w tym 2434HD - oglądać możesz tylko jeden.

przepraszam, ale co niektórzy podniecają się jak dzieci na widok nowego telefonu. :lol:

teraz na poważnie.

ja do problemu podszedłem indywidualnie.

zrobiłem w arkuszu zestawienie kanałów jakie oferują platformy, zaznaczyłem te pozycje, które interesują żonę i mnie. potem analizowałem koszt abonamentu i padło na cyfrę.

ale nie będę nikogo na nią namawiać. dlaczego? bo mi nie płacą za to ;)

Dokładnie tak, jednakże minusem cyfry jest niestety cena:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wierzę, że masz takie odczucia, lecz ja przy podpisywaniu umowy na kolejny rok, wynegocjowałem optimum + 5xHD za 44,73

może dzisiaj inna platforma zaproponowałby mi coś podobnego w podobnej cenie - przyjdzie pora, będę analizować.

może obiektywnie porównamy za jakie pieniądze - co nam zaproponują?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi