Skocz do zawartości
  • 0
sterbid

Samsung Ps63C7000 błąd HDCP pomocy?

Pytanie

Kupiłem telewizor Samsung PS63C7000 i po podłączeniu przez HDMI kablem HDMI ver 1,4 w telwizorze wyświtla sie komunikat cytuje

" Wyłacz dekoder i TV , nastepnie uruchom telewizor , odczekaj 10 sekund i ponownie włącz dekoder. Jeśli problem będzie dalej występował może to oznaczać , że twój telewizor nie zapewnia ochrony przed kopiowaniem (HDCP). Odłącz kabel HDMI i podłącz dekoder z telewizorem za pomocą kabla YPbPr" . Na dekoderze n czarny z nagrywaniem model ten starszy wyświtla się napis problem z HDCP. A ja nie wiem co robić. Ten sam dekoder wcześniej podawął sygnał przez ten sam kabel na gniazdo HDMI tez do telewizora Samsung LE52A856 i wszystko było ok a teraz jest taki problem. problem w tym ,że pod nowe kable HDMI ver 1,4 Hig Sped były specjalnie kute ściany i układane nowe kable. A teraz nie mam jak podłaczyc tych drugich kabli. Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wyłącz - włącz ..... i będzie OK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Kupiłem telewizor Samsung PS63C7000 i po podłączeniu przez HDMI kablem HDMI ver 1,4 w telwizorze wyświtla sie komunikat cytuje

" Wyłacz dekoder i TV , nastepnie uruchom telewizor , odczekaj 10 sekund i ponownie włącz dekoder. Jeśli problem będzie dalej występował może to oznaczać , że twój telewizor nie zapewnia ochrony przed kopiowaniem (HDCP). Odłącz kabel HDMI i podłącz dekoder z telewizorem za pomocą kabla YPbPr" . Na dekoderze n czarny z nagrywaniem model ten starszy wyświtla się napis problem z HDCP. A ja nie wiem co robić. Ten sam dekoder wcześniej podawął sygnał przez ten sam kabel na gniazdo HDMI tez do telewizora Samsung LE52A856 i wszystko było ok a teraz jest taki problem. problem w tym ,że pod nowe kable HDMI ver 1,4 Hig Sped były specjalnie kute ściany i układane nowe kable. A teraz nie mam jak podłaczyc tych drugich kabli. Prosze o pomoc

Rozumiem, że uszkodzenie dekodera odpada? Sprawdzałeś czy działa po HDMI z jakimkolwiek innym telewizorem?

Telewizor też nie ma usterki? Sprawdzałeś z czymkolwiek innym (jakiś Blu-Ray) co zabezpiecza sygnał protokołem HDCP?

Jeśli tak, to wygląda na to, że telewizor i dekoder n-ki mają różne algorytmy uzgadniania protokołu HDCP. Tego typu problem możesz rozwiązać instalując jakiś separator HDCP pomiędzy oboma urządzeniami. Kiedyś miałem podobny problem, który rozwiązałem instalując nSplittera Pro na wyjściu recordera. Przy okazji dało mi to możliwość rozdzielenia sygnału na 2 TV.

Edytowane przez JackS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi