Skocz do zawartości
mrq

NMT (Jukebox+BT+3,5")

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Obecnie jestem posiadaczem IcyBoxa MP3011HW- samo urządzenie sprawuje się dobrze (pasywne chłodzenie!, sieć, odtwarzanie itp.). w mojej dość dużej kolekcji filmów brakuje mi jednak jednej funkcji- biblioteki multimediów (Jukebox).

Nic nie zapowiada, żeby Raidsonic (producent IcyBoxa) planował wydać firmware z jukeboxem- mam zatem pytanie co Wy- posiadacze najróżniejszego sprzętu, proponujecie?

Moje wymogi są dość konkretne:

1. Możliwość zainstalowania wewnątrz odtwarzacza dysku 3,5” (nie chce mieć zewnętrznych obudów dyndających na kablach),

2. Dobra i sprawna praca w sieci (np. bittorrent),

3. Jukebox (najlepiej polskojęzyczny- większość moich filmów ma polskie nazwy, w związku z tym jeżeli nie ma możliwości przeszukiwania polskojęzycznej bazy filmów, tylko nap IMDB to lekko mija się z celem- 95% filmów mi nie odnajdzie),

4. Cena: do 800zł- ale to kategotyczny MAX- najchętniej wydał bym niej :)

Z moich poszukiwań wynika, że ww. wymagania spełnia tylko Popcorn Hour A-200 (nowy za 870zł z przesyłką). Jest jeszcze iXtreamer, ale on jest już ponad 800zł.

Bardzo proszę o rady!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnij o A-200 bo wygląda jak zabawka plastikowa i ma wbudowany wiatraczek.

Kup A-210 i będziesz więcej niż zadowolony.

Odradzam jakikolwiek produkt Xtreamer bo to banda oszustów wciskających niepełnowartościowy sprzęt sami opisując go jako najlepsze co jest na rynku. Tutaj znajdziesz więcej na temat tej firmy:

http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=22682

Ogólnie to będziesz zadowolony jeśli kupisz:

TOP 5 Regular media players

Dune SMART (D1) (80%)

PopCorn Hour A-210 (78%)

Mede8er Med500x (78%)

HDI Dune Base 3.0 (74%)

DViCo TViX S1 (72%)- był ostatnio na IBOOD za 550zł. Na Realteku ale porządny sprzęt nie jak te Xtreamery.

Lepiej unikać:

Xtreamer products

Hantech products

MViX products

HDX products

Wybrał bym A-210 bo jest bezgłośny (pasywne chłodzenie) i ma wsparcie ze strony Syabas'a więc jestęś w 99% zabezpieczony kolejnymi wersjami firmware.

Dodatkowo możesz skorzystać z wbudowanego jukebox (nie wiem czy ma możliwość ściągania z filmweb)lub skorzystać z ogólnodostępnych YAMJ dla NMT pod filmweb.

Przy pomocy NMT Community Software Installer możesz sobie doinstalować dodatkowe narzędzia. Ogólnie to Popcorny mają najlepsze wsparcie jak i rzeszę użytkowników piszących aplikacje i dlatego warto go kupić.

Edytowane przez godol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnij o A-200 bo wygląda jak zabawka plastikowa i ma wbudowany wiatraczek.

Kup A-210 i będziesz więcej niż zadowolony.

tyle tylko, ze na polskich stronach jego koszt to ponad 900zl...

na stronie producenta całość (wraz z transportem) zamyka sie w ~240$ (~700zl). Czy macie doświadczenia z awaryjnością Popocornow (kupiony w USA ma chyba tylko 12mc gwarancji).

Pzdr!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POPCORN A210:

REGULAMIN: REKLAMA

Pelna Polska gwarancja 24 miesiace, serwis w PL.

jukebox dziala za nacisnieciem jednego guzika na pilocie :) wszytsko ladnie szybko bez problemow...

Edytowane przez Gmeru
Reklama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle tylko, ze na polskich stronach jego koszt to ponad 900zl...

na stronie producenta całość (wraz z transportem) zamyka sie w ~240$ (~700zl). Czy macie doświadczenia z awaryjnością Popocornow (kupiony w USA ma chyba tylko 12mc gwarancji).

Pzdr!

Kupowałem C-200 z Tajwanu bezpośrednio od producenta, zero problemów z działaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jukebox dziala za nacisnieciem jednego guzika na pilocie :) wszytsko ladnie szybko bez problemow...

Rozumiem, że obecnie JukeBox działa tylko z ang. IMDB, czy w planach jest np. dodanie FilmWeba?

Kupowałem C-200 z Tajwanu bezpośrednio od producenta, zero problemów z działaniem

@Blacklio:

czy możesz mi podesłać jakieś namiary- gdzie konkretnie zamawiałeś?

Będę wdzięczny!

PS. Ile wyszło za całość (NMT + przesyłka + ew. oplaty)?

Pzdr!

Edytowane przez mrq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja trochę pospamuje.... <_<

mam do sprzedania PH-200+ napęd BD cena 1150zł - jak coś to pisz na PRIV :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadam głupie pytanie. Którym przyciskiem uruchamia się Jukebox?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi