Skocz do zawartości
Adi78

Pomoc przy wyborze HD720 lub FHD1080 do gier i filmów

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który byście wybrali w tym przypadku

• EPSON TW450
      1
    • BENQ W600+
      1
    • inny (jaki?)
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukałem po forum informacji , od 5dni przeczytałem cały internet i nadal nie wiem ...

Proszę o każdą opinie , POMOC

Dziekuje

Chce wybrać PIERWSZY projektor , nie mam doświadczenia , chce spróbować.

Warunki: pomieszczenie srednio jasne /ciemne

Uzycie: Filmy DVD/BR +mecze ALE GLOWNIE PS3 gry - piłka nozna (PES) oraz wyscigi i gry akcji

Zastanawiam sie nad W600+ i TW450 ...

Nie bardzo mam mozliwosc obejrzec na zywo obydwa - obejrzalem w600+ jest ok ale nie wiem jak bedzie przy grach czy TW450 nie bedzie przypadkiem lepszy ?

Za TW450 przemawia do mnie ze jest troszke cichszy i lepsza firma ale jest dla mnie duzy minus. Nie wiem jak mam wypuscic dzwiek z niego przy grze na konsoli ? PS3 ma wyjscie optyczne tylko , obecnie mam jedynie zwykla wieze wiec automatycznie kupujac projektor musze kupic kino domowe chyba ?

Z W600+ mozna puscic przez jacka na zwykla wieze czy tez podlaczyc glosniki od komputera . Dla mnie to duzy plus bo nie wiem jak inaczej poradzic sobie z dzwiekiem bez wydawania jakis wiekszych sum ?

Pomoze ktos - podpowie cos ?

PS ile kosztuje ewent cos na co moglbym wypuscic dzwiek z ps3 ?

Dziekuje za kazda opinie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W600+ to DLP z kołem barwnym prędkości x3 a więc już raczej starsze i popularne rozwiązanie skutkujące dużym ryzykiem zauważenia efektu tęczy. Poza tym to co z DLP się wiąże czyli brak możlwości ustawienia "gdziekolwiek" - trzeba najlepiej ustawić na wprost ( w osi ) obrazu.

Z DLP w 720p wybrałbym OPTOMĘ 600X . Bardzo dopracowana konstrukcja z kołem barwnym w prędkości x4.

EPSON 450 i tak będzie dobrym wyborem ( 3LCD ), a do gier szczególnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi