Skocz do zawartości
DrOzda

Wszystko na temat nowych wersji softu do nbox HDTV

Rekomendowane odpowiedzi

Jaką macie wersję firmware w n-boxie ??
U mnie 4.76a 1 pobraną 21.09.2006 17.15.24
Ma ktoś inną (nowszą ) ?? Edytowane przez Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='DrOzda' post='16388' date='21.10.2006, 13:29 ']Jaką macie wersję firmware w n-boxie ??
U mnie 4.76a 1 pobraną 21.09.2006 17.15.24
Ma ktoś inną (nowszą ) ??[/quote]

Mam to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to zajefajny mają tam porządek
Ja mam też 4.76a 1 pobraną 21.09.2006 17.15.24 i za żadne skarby nie zasysa z nieba tego nowszego 4.7aa2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z firmware 4.7aa2 pobrane 12.10.2006 podobno są jakieś problemy, po aktywacji nbox nie można kodowanych kanałów oglądać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Bero' post='16418' date='21.10.2006, 14:35 ']Z firmware 4.7aa2 pobrane 12.10.2006 podobno są jakieś problemy, po aktywacji nbox nie można kodowanych kanałów oglądać.[/quote]

Posiadam firmware 4.7aa2 Mbox aktywowany wczoraj tj w sobote 21 bm Wszystko chodzi tak jak trzeba Zero problemow Aktywacja 3 pakietow trwala od chwili zgloszenia przez SKYPE jakies 15 minut
Pozdrawiam
Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

firmware 4.76a1 z 21 09 2006
aktywacja 20 10 2006 około 21.
po 10 minutach wszystko działa (oprócz HDMI :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4.7aa2 pobrane 12.10.06 20:07:00 wszystko dziala, ale są problemy, np czesto zanim pokaze sie obraz jest komunikat o nieprawidlowym odbiorze. Przy szybkim przelaczaniu kanalow tuner sie wiesza na pare sekund, ale to juz vhyba regula. Nie za kazdym razem pokazuje tez kanaly FTA, pomaga przelaczenie kanalu na kolejny i powrot do poprzedniego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='superpn' post='17303' date='24.10.2006, 20:58 ']4.7aa2 pobrane 12.10.06 20:07:00 wszystko dziala, ale są problemy, np czesto zanim pokaze sie obraz jest komunikat o nieprawidlowym odbiorze. Przy szybkim przelaczaniu kanalow tuner sie wiesza na pare sekund, ale to juz vhyba regula. Nie za kazdym razem pokazuje tez kanaly FTA, pomaga przelaczenie kanalu na kolejny i powrot do poprzedniego.[/quote]
Takie same objawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Max5' post='17310' date='24.10.2006, 21:30 ']Takie same objawy.[/quote]
witam

Takie same problemy z softem 4.76a1 z 21 09 2006 jak w poprzednich postach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='superpn' post='17303' date='24.10.2006, 20:58 ']4.7aa2 pobrane 12.10.06 20:07:00 wszystko dziala, ale są problemy, np czesto zanim pokaze sie obraz jest komunikat o nieprawidlowym odbiorze. Przy szybkim przelaczaniu kanalow tuner sie wiesza na pare sekund, ale to juz vhyba regula. Nie za kazdym razem pokazuje tez kanaly FTA, pomaga przelaczenie kanalu na kolejny i powrot do poprzedniego.[/quote]

Wszystko ? HDMI -> DVI (HDCP) również ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dzisiaj prawdopodobnie wyszedl nowy firmware do nboxow, ktos moze sprawdzic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='emigrant' post='17432' date='25.10.2006, 15:24 ']dzisiaj prawdopodobnie wyszedl nowy firmware do nboxow, ktos moze sprawdzic ?[/quote]
U mnie ciągle wersja 4.76 a 1 z 21.9.2006
aha i nic nie znalazł nowego przy wyszukiwaniu aktualnizacji
pozdrufka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak będzie to jakiś syf to da się powrócić do poprzedniego??? Np. poprzez HR? ;)

Edit;Niestety pobiera oprogramowanie ale podczas aktualizacji wywala błąd.Nadal mam poprzednie.Próbowałem 2-krotnie. :)

Edytowane przez Jarojaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 proby pobrania nowego firmware-u zakonczone napisem failed ;)... no coz poczekam z 1-2 h i znowu sproboje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='wesyr' post='17484' date='25.10.2006, 17:41 ']4 proby pobrania nowego firmware-u zakonczone napisem failed ;)... no coz poczekam z 1-2 h i znowu sproboje :)[/quote]

Mi się udało
1. nie wyskakują denerwujące komunikaty przy przełaczaniu kanałów (niewłaściwy coś tam bleble)
2. Listy nie poprawili
3. Zapamiętywania usera po Wył/Wł tez nie poprawili
3. DVI nadal nie działa
4. Pojawiła się literka "D" w info kiedy sygnał jest DD (nawet jak 2.0)

Nic innego nie widzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam! Teraz jest 4.76a 4.
Zmiana - narazie jedną zauważyłem - jak się kliknie "info" to zamiast podwójnych głośniczków jest znaczek DD - DolbyDigital.Ciekawe co jeszcze za zmiany wrzucili?? Albo tylko sama kosmetyka menu ;)

Edytowane przez Jarojaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też się udało (za piątym razem)
Spróbujcie puścić aktualizację na kanale 21 (nie wiem czy to ma znaczenie)

Faktycznie nie ma denerwujących komunikatów przy przełączaniu kanałów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam
Wszystkich zainteresowanych informuję, że możecie pobrać nowe oprogramowanie do nboxa. Własnie je zassałem. i zabieram się do jego przetestowania. Poprzednie strasznie się wieszało. Prosze o oponie i uwagi na temat nowego softu do nboxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[url="http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=2515"]http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=2515[/url]
juz mamy taki temat - mozna zamknac , skasowac
ale nie bede sie wtracal :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi