baf 0 Posted December 28, 2010 Witam, Na wstępie pragnę się przywitać gdyż w poprzednich postach tego nie zrobiłem. Użytkuje od jakiegoś czasu XBMC i przetrząsnąłem masę stron w poszukiwaniu wiedzy, poradników, wskazówek softu. Z tego co widziałem sporo osób poszukuje polskich akcentów do XBMC w postaci shoutcastów, polskiego radia, kanałów tv, scraperów i innych dobrodziejstw które oferuje XBMC. Jako, że forum hdtvpolska wydaje się najpoważniej traktować temat xbmc w naszym rodzimym języku, chciałbym nieśmiale zaproponować zebranie tego wszystkiego w jednym wątku celem podzielenia się z innymi. Oczywiście to tylko moja skromna propozycja i chciałbym poznać wasze zdanie co o tym myślicie. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
andsie1 27 Posted December 28, 2010 Jestem za. Pozdrawiam, AndrzejS@ Quote Share this post Link to post Share on other sites
baf 0 Posted January 8, 2011 No dobra, to ja zacznę: Kategoria: Muzyka Typ: Radio Wtyczka ListenLiveEU dostępna jest w repozytorium nowego XBMC. W obecnej wersji 0.4.3 jest w niej ok. 375 polskich stacji radiowych. Dostępne są zarówno radia internetowe jak i standardowe PR1-PR4, Eska, AntyRadio.. a nawet co ciekawe, lokalne radia typu Radio Kaszuby czy Radio Piekary Śląskie FM Po wejściu we wtyczkę wybieramy 'Browse by coutry' bierzemy Poland i wybieramy co chcemy posłuchać. Miłego słuchania Quote Share this post Link to post Share on other sites
wunat 0 Posted January 9, 2011 Troche przetrzebiona ta lista (sporo stacji nie dziala), ale to zawsze cos, dzieki! Quote Share this post Link to post Share on other sites
baf 0 Posted January 10, 2011 Troche przetrzebiona ta lista (sporo stacji nie dziala), ale to zawsze cos, dzieki! Nie ma reguły co do działania tych stacji - zależnie jak nadają. U mnie trójka np. nie raz działa, nie raz przerywa, a czasem w ogóle nie chce się połączyć. BTW. Kiedyś widziałem jeszcze skrypt Onet.TV, teraz nie mogę go znaleźć ;/ A wy znacie jakieś inne polskie akcenty? Quote Share this post Link to post Share on other sites
cantos 0 Posted January 21, 2011 Nie ma reguły co do działania tych stacji - zależnie jak nadają. U mnie trójka np. nie raz działa, nie raz przerywa, a czasem w ogóle nie chce się połączyć. U mnie ani razu nie udało mi się zmusić XBMC do odtworzenia trójki (ani dwójki i czwórki) poprzez ListenLive.eu. I to zarówno na XBMC Live, jak i na XBMC postawionym na OSX. XBMC.LOG pokazuje błąd "Cannot parse ASX file". Co ciekawe VLC w ogóle nie ma problemu z odtwarzaniem tego strumienia. Jeśli ktoś ma jakieś rozwiązanie tej zagadki, to chętnie przyjmę rady Quote Share this post Link to post Share on other sites
artur.7 0 Posted February 6, 2011 Koledzy a czy jest wtyczka umożliwiająca oglądanie Ipla TV? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pehop 0 Posted March 15, 2011 Koledzy a czy jest wtyczka umożliwiająca oglądanie Ipla TV? Nie ma i pewnie nigdy nie będzie ze względu na technologię klienta ipli (Adobe Air) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vienio17 0 Posted March 28, 2011 a jest jakaś szansa odpalenia vod.onet.pl na xbmc? Quote Share this post Link to post Share on other sites
castortray 0 Posted June 1, 2011 a jest jakaś szansa odpalenia vod.onet.pl na xbmc? narazie nie ma takiej wtyczki jest tylko do onet tv http://code.google.com/p/smuto/downloads/list i ciagle brakuje wtyczek do: iplex.pl vod.onet.pl ipla.pl moglbym nawet zaplacic , zeby ktos to napisal, ale chyba nie ma chetnych Quote Share this post Link to post Share on other sites