Jump to content
Sign in to follow this  
raflp

Novatron NTR82 problem z siecia i Youtube

Recommended Posts

Witam

Dwa dni temu zostałem szczęśliwym posiadaczem tego urządzenia :) zainstalowałem sobie nowe oprogramowanie w wersji 75 wszystko super smiga lecz mam problem z siecią i odtwarzaniem filmów w youtube.

1. SIEĆ

Udostępniłem sobie na komputerze FILMY MUZYKE jak wchodzę na Sieć w ntr82 to wykrywa mój komputer ale jak wejde do folderu to nie ma tam udostępnionych plików (oprogramowanie na notebooku WINDOWS 7) może ktoś się spotkał z tym problemem

2. Youtube

Problem z youtube polega na tym ze obojętnie jaki film chce wyświetlić za każdym razem pokazuje się napis "CANNOT PLAY THIS MEDIA"

Z góry dziękuję za pomoc :)

Co do Youtube w v.74 i v.75 mam to samo. CNN działa, filmy jednak nie dają się uruchomić. Sądzę, że to wada oprogramowania.

Co do wybierania przez sieć, tego jeszcze nie sprawdzałem. Sambą kopiuję na dysk NTR-a i odtwarzam z dysku.

Pozdrawiam

Z siecią już sobie poradziłem problem stał po stronie windowsa 7 szkoda ze ten youtube nie działa może jak wyjdzie nowy soft to będzie lepiej :)

Witam

Dwa dni temu zostałem szczęśliwym posiadaczem tego urządzenia :) zainstalowałem sobie nowe oprogramowanie w wersji 75 wszystko super smiga lecz mam problem z siecią i odtwarzaniem filmów w youtube.

1. SIEĆ

Udostępniłem sobie na komputerze FILMY MUZYKE jak wchodzę na Sieć w ntr82 to wykrywa mój komputer ale jak wejde do folderu to nie ma tam udostępnionych plików (oprogramowanie na notebooku WINDOWS 7) może ktoś się spotkał z tym problemem

2. Youtube

Problem z youtube polega na tym ze obojętnie jaki film chce wyświetlić za każdym razem pokazuje się napis "CANNOT PLAY THIS MEDIA"

Z góry dziękuję za pomoc :)

Dostałem informację z Human Media, że w ciągu kilkunastu dni ma wyjść nowe firmware, które usunie problem z siecią. Problem powstał z powodu zmian po stronie Google.

Sprawdź dokłądnie wersję oprogramowania, czy masz L czy B. L jest dla odtwarzaczy NTR83D i tam jest faktycznie Youtube zwalony. W przypadku B powinno być OK. Przynajmniej na B0.00.74 było ok.

YOU TUBE znikło równocześnie w tym samym dniu w NOVATRONIE jak i dekoderze N to chyba GOOGlE coś wykombinowali.

Faktycznie chyba problem leży po stronie serwisu.

Mam jeszcze jeden problem często zdarza mi się że na rozdzielczości 1080p 60Hz czy 50Hz skacze cały obraz takie migotanie całego obrazu jak się poruszam po całym menu staje się to jeszcze bardziej widoczne i wkurzające. Myślałem że to wina kabla HDMI ale zmieniłem na inny i to samo się dzieje. Może ktoś się spotkał z tym problemem ???

Mam jeszcze jeden problem często zdarza mi się że na rozdzielczości 1080p 60Hz czy 50Hz skacze cały obraz takie migotanie całego obrazu jak się poruszam po całym menu staje się to jeszcze bardziej widoczne i wkurzające. Myślałem że to wina kabla HDMI ale zmieniłem na inny i to samo się dzieje. Może ktoś się spotkał z tym problemem ???

Miałem ten sam problem tylko, że u mnie zawsze przełączenie w tryb 1080P powodowało zrywanie synchronizacji - wina była po stronie TV (plazma Pansonic 42G10E) pomogła zmiana firmware'u w TV (serwis to zrobił w ramach gwarancji ale spokojnie można to zrobić samemu).

Pozdrawiam

Edited by Pim

Faktycznie miałeś racje że to wina telewizora sprawdziłem na innym tv i działa ok. Mam SHARPa DH77 soft najnowszy ale niestety dalej ten sam problem :/ chyba nic na to nie poradzę jedynie zmiana TV :P