Skocz do zawartości
  • 0
yanoosch

SAMSUNG LE46A656

Pytanie

Witam

Z gory przepraszam za zawracanie glowy:)

Wlasnie przeczytalem pare watkow o problemie z uruchomieniem tv lcd samsung.

Posiadam LCD SAMSUNG Le46a656 i mam problemy z uruchomieniem - klikanie przez parenascie minut i dopiero sie wlacza. Telewizor ten nabylem z zamiany lecz poprzedni wlasciciel nic nie powiedzial na ten temat.

Zdjalem obudowe i znalazlem dwa spuchniete kondensatory oznaczone na schemacie CM881 i CM876 (W1A).

I tu moje pytanie: jakie tam mozna zastosowac elektrolity zeby byly zywotniejsze?

Czy te by sie nadaly?

http://www.conrad.pl/websale7/Kondensator-osiowy-o-ma%b3ej-rezystencji-szeregowej-105%b0,-1000uF,-25-V.htm?Ctx=%7bver%2f7%2fver%7d%7bst%2f3eb%2fst%7d%7bcmd%2f0%2fcmd%7d%7bm%2fwebsale%2fm%7d%7bs%2fconrad%2fs%7d%7bl%2f01%2daa%2fl%7d%7bmi%2fSHOP%5fAREA%5f17434%5f0245812%2fmi%7d%7bpi%2f446070%2fpi%7d%7bpo%2f1%2fpo%7d%7bfc%2fx%2ffc%7d%7bp1%2f8a1af28326ebcbfbced7ecfd17dea571%2fp1%7d%7bmd5%2f1c2d2524aae378cd07b497831f1c6014%2fmd5%7d

lub

http://sklep.celiko.net.pl/kondensator-elektrolityczny-1000uf25v-p-215.html

Jezeli nie takie to czy moge prosic o pomoc w doborze tych kondensatorow?

Z gory dziekuje za pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Coz za wyczerpujaca podpowiedz. Nie wiem czy to poczucie humoru, czy poprostu zbywanie mnie???

A ogolnie juz tam bylem i nikt nie podal dokladnych informacji jakie tranzystory elektrolityczne mozna uzyc do tego TV.

Kazdemu tak pomagacie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

To jest Forum o "użytkowaniu", a nie o naprawianiu - podałem Ci linka, ponieważ TAM są fachowcy zajmujący się naprawami i mają zapewne dużo większą wiedzę - miałbyś

większą szansę na zadowalającą odpowiedź - nie masz więc powodów do "obrażania" , a kulturalny człowiek pokusiłby się na słowo dziękuję za chęć pomocy .... :angry:

Podejrzewam, że z taką "roszczeniową" postawą nic nigdzie nie osiągniesz i przyjdzie ci jednak zapłacić za profi-naprawę i obrażać się na cały świat .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Przepraszam za moje zachowanie.

Na elektrodzie bylem lecz nic ciekawego nie znalazlem. Podpialem sie nawet do jednego tematu ale niestety bez odzewu:(

gdybym byl w Polsce na pewno zaniosl byl do fachowca, ale tu w Szkocji nawet nie wie gdzie mozna sie z czyms takim udac, no i na pewno cena naprawy kosztowalaby dosc duzo, a przeciez to blachostka.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi