Skocz do zawartości
Wyżełek

R3150S i Windows 7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem nowym użytkownikiem R3150S.

Sprzęt zainstalowany z nowym firmware i HDD, ale tu nastąpił problem.

W kompie mam zainstalowanego Windowsa 7 i domową sieć (router) i niestety nie mogę połączyć kompa z odtwarzaczem.

Adres IP przydzielany jest przez router dynamicznie (DHCP). Router "widzi" urządzenie.

Znalazłem w internecie, że Windows 7 ma problemy z komunikacją z Sambą. Trzeba ustawieniach Windows 7 zmienić 2 parametry - ale to w dalszym ciągu u mnie nie pomaga.

Może ktoś rozwiązał ten problem i mi pomoże?

EDIT:

Dodam, że poprzez www (bittorrent) odtwarzacz jest widziany.

EDIT 2:

Problem rozwiązany. To jednak była sprawka mojego firewalla. Tak więc temat nieaktualny.

Edytowane przez Wyżełek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na forum już pisałem jak to rozwiązać, wtedy jednemu z użytkowników pomogło, sprawdzałeś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisałem (edytując swojego posta) - to była sprawka mojego firewalla, więc wszystko jest OK. Dzięki za zainteresowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na forum już pisałem jak to rozwiązać, wtedy jednemu z użytkowników pomogło, sprawdzałeś ?

Możesz kolego napisać gdzie pisałeś? W7 widzi mi odtwarzacz R3150s ale niestety plików nie. Wiesz może co w windozie zrobić aby widzieć pliki? móc je przerzucać po sieci do odtwarzacza?

Wyłączałem zaporę nortona ale dalej tak samo, czy coś jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dodam tylko iż dzisiaj ni z gruchy ni z pietruchy pojawił mi się na komputerze dysk z HMB, jednak transfer no nie wiem ... 16kb/s, no jak by ciut za mało :-}

Drugiego dysku jak na razie nie widzi, może windoza zmieni zdanie, tylko kiedy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz kolego napisać gdzie pisałeś? W7 widzi mi odtwarzacz R3150s ale niestety plików nie. Wiesz może co w windozie zrobić aby widzieć pliki? móc je przerzucać po sieci do odtwarzacza?

Wyłączałem zaporę nortona ale dalej tak samo, czy coś jeszcze?

http://hdtvpolska.com/topic/22762-problem-z-tp01-i-windows-7-home-premium/

W zasadzie to pomaga w odwrotnym kierunku gdy odtwarzacz nie widzi komputera, ale może uda ci się i twój problem rozwiązać przy pomocy tego wątku. 6-ta odpowiedź wątku opisuje działania jakie należy podjąć. Podrawiam

Edytowane przez GregorGM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki Gregor, z kluczem rejestru nie kombinowałem ale pozostałe ustawienia mam tak od zasze. Jednak jak widać sprzęt też potrzebuje wytchnienia :). Dzisiaj rano próbuję i wszystko widać, transfer na poziomie 5-6MB/s. Samo po prostu samo.

Ale drugiego dysku niestety nie widzi, tylko sformatowanego mastera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi