mcginns 0 Posted November 26, 2010 Witam serdecznie, mając nadzieję na znalezienie odpowiedzi na dręczące mnie pytanie dot. SAMSUNGA 650. Podłączyłam dekoder POLSATU do telewizora używając oczywiście kabla HDMI, a i tak wyświetla mi się informacja, że wybrane źródło (HDMI) jest w rozdzielczości 1440x576i@50Hz. Chciała bym się dowiedzieć dlaczego taka rozdzielczość mi się pojawia i jak ją ewentualnie zmienić na 1080p. Dziękuję za zainteresowanie i ewentualne odpowiedzi Quote Share this post Link to post Share on other sites
blue_voyager 14 Posted November 26, 2010 Telewizor pokazuje taką rozdzielczość jaka dostaje ze źródła, w tym wypadku dekodera Polsatu. Musisz zmienić rodzielczość w dekoderze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mcginns 0 Posted November 26, 2010 Dzięki, to już coś! ... Niesety, w moim dekoderze Sagemcom ta funkcja jest niedostępna (jest w menu, ale ni jak nie można jej nacisnąć). To dopiero niespodzianka, mam telewizor Full HD i dekoder HD, a obraz w zwykłej rozdzielczości. POMOCY!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mcginns 0 Posted November 27, 2010 I znalazłam na to radę, to nie wina dekodera ani telewizora, niestety do zestawu dekodera POLSAT dodaje beznadziejny kabel HDMI, zmiana kabla i rozdzielczośc 1080 w magiczny sposób się automatycznie przestawia. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites