Skocz do zawartości
drogba_25

program do konwersji txt do srt

Rekomendowane odpowiedzi

mam PCH-100 i kiedys dawno temu uzywalem programu do konwertowania formatu napisów txt na srt. W swej funkcjonalnosci podobal mi sie on dlatego ze jednoczesnie sprawdzal ile klatek ma film , tak zeby napisy tez byly konwertowane, nie byl to napewno SubtitleWorkshop, tylko cos innego, moze ktos korzystajacy z tego softu bedzie mogl mi przypomniec nazwe tego programu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam do tego subeditplayer.. Klikasz otwórz napisy potem eksport do srt i zmieniasz ilość klatek. Do sprawdzenia ile klatek rozdziałka itd. najlepszy jest mediainfo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bestplayer - zakładka napisy -> eksportuj do formatu -> srt -> wybierasz miejsce docelowe. 4 kliknięcia, 5 sek. roboty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Subtitle Workshop. Używam już kilka lat. Poza tym na 2 największych stronach z napisami można ściągnąć od razu napisy w kilku wybranych formatach, nim SRT.

Polska dziwny kraj. Wszędzie jest używane SRT, SSA lub ASS, a u nas MicroDVD. Formaty czasowe są lepsze niż klatkowe, bo playery nie mają z nimi problemów tak jak np. Subedit player z MKV i napisami MDVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprostszy, najwygodniejszy i jak dotąd niezawodny : Srt 1.1.5

Edytowane przez samir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję ten : http://www.cdrinfo.pl/download/9323221304 .

ToSrtConverter 1.1.5

Wykrywa FPS filmu i konwertuje srt odpowiednio . Hurtowo zmienia txt na srt. Używam i polecam.

też go używam ale najlepszy by był tak jak na xtreamerze sciąga zdalnie z poziomu urządzenia gotowe napisy.....może wreszcie opcja w napi załatwi sprawę.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... na xtreamerze sciąga zdalnie z poziomu urządzenia gotowe napisy....

Możesz rozwinąć ?

Mam XPro i byłoby to ciekawe rozwiązanie ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz rozwinąć ?

Mam XPro i byłoby to ciekawe rozwiązanie ....

masz przecież forum xt tam wszystko jest.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam BestPlayer ver 2.131 (beta) do konwersji napisów. Faktycznie 5 s. i przerobione. Działają bez problemu na NMT firmy ICYBOX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi