Skocz do zawartości
baska

Amazon.co.uk darmowa wysyłka do Polski

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie to wiadomość tygodnia, dałbym to do newsów z trzema wykrzyknikami. Często tam kupuję, bo mnóstwo drobnych a przydatnych rzeczy jest w Polsce kompletnie niedostępnych albo absurdalnie drogich, a gdyby nie koszty przesyłki to pewno kupowałbym 10x więcej. Rewelacja. Ciekawe co na to Empik i Allegro, jak na mój gust ten jeden ruch to potężny kawał rynku który odpłynie od nich na Amazon.co.uk . Ludzie się przekonają, że z wysp może być nie tylko znacznie taniej ale i uczciwiej i solidniej niż na Allegro.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to na pewno chodzi o darmową wysyłkę?

Miałem w koszyku towar za 40 f i dodało 11f za przesyłkę

Juz wiem co robillem zle

Trzeba zaznaczyc w opcjach wysylki super saver delivery

Edytowane przez wachi40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile zajmuje dostawa w trybie "super saver delivery " tak w praktyce - rzeczywiście 3-5 dni?

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/?ie=UTF8&nodeId=200355380#first

mysle, ze niektorych zainteresuje.

... na probe dodalem do koszyka 3 interesujace mnie pozycje, ale przy placeniu do kazdej pozycji doliczyli 34 pensy, ciekawe za co ? czyli chyba jednak tak zupelnie darmo nie jest :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/?ie=UTF8&nodeId=200355380#first

mysle, ze niektorych zainteresuje.

... na probe dodalem do koszyka 3 interesujace mnie pozycje, ale przy placeniu do kazdej pozycji doliczyli 34 pensy, ciekawe za co ? czyli chyba jednak tak zupelnie darmo nie jest :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak w tym trybie, ale to pewno będzie wysłane za pośrednictwem Royal Mail, normalnie szło koło tygodnia. Choć zdarzyło się raz, że dostałem coś po miesiącu, ale to raczej w sortowni Poczty Polskiej gdzieś leżało zanim się ktoś zastanowił czy słać do Urzędu Celnego, czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doliczyli róznicę w stawce Vat w Polsce i UK.

Przy okazji dziękuję za informację. Bardzo cenna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Amazon.co.uk zachęca Polaków do skorzystania ze swoich usług. Sklep internetowy dołączył nasz kraj do grupy FREE Super Saver Delivery - darmowych dostaw w ciągu 3 do 10 dni roboczych. Zakupy w brytyjskim sklepie są teraz tańsze niż w którymkolwiek polskim serwisie.

Kupując płytę "Metallic Spheres" w Amazon, oszczędzamy nawet 25 złotych. Kliknij, aby powiększyćKupując płytę "Metallic Spheres" w Amazon, oszczedzamy nawet 25 złotych.

W ubiegłym tygodniu pisaliśmy, że Amazon zbliża się do Polski. Światowy gigant e-commerce przejął sklep z towarami z wyższej półki - BuyVip.com, który działa też w naszym kraju. Wczoraj, brytyjski oddział sklepu Amazon umożliwił nam bezpłatne dostawy swoich towarów.

Ceny filmów i muzyki są w Anglii dużo niższe niż w Polsce. Użytkownik brytyjskiego sklepu płaci za płytę średnio 9 funtów, co w przełożeniu daje około 40-45 złotych. W polskich sklepach ten sam krążek kosztuje nawet 10 do 15 zł więcej.

Przykładowo, głośna płyta "Metallic Spheres" nagrana przez The Orb i Davida Gilmoura, w salonie internetowym Empiku kosztuje aż 65,49 złotych, podczas gdy użytkownik Amazon może kupić ją już za 8,93 funta (przyjmując kurs 4,5 - daje to równe 40 złotych).

Niestety, istnieje limit, który określa minimalną wartość zamówienia z darmową przesyłką. Poza ofertą specjalną jest to 25 funtów. Na pewno, Amazon.co.uk nadaje się świetnie do większych zakupów. Dodatkowe plusy korzystania z tego serwisu to m.in. wcześniejsze premiery i większa oferta płyt z całego świata. W sklepach Amazon kupisz też urządzenie Kindle, uważane przez specjalistów za najlepszy e-czytnik w cenie do 1000 zł [niestety, Kindle dostępny jest tylko w sklepie amazon.com, więc koszt przesyłki i tak będzie trzeba pokryć - dzięki, vroo!].

Płatności w sklepie dokonuje się kartą kredytową lub debetową. Przyjmowane są m.in. karty MasterCard, Visa i Visa Electron. Szczegóły na temat płatności w serwisie i podatku VAT dostępne są w sklepowym dziale pomocy brytyjskiego Amazona.

http://www.computerworld.pl/news/362946/Czas.wyprobowac.Amazon.przesylka.za.darmo.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To działa już co najmniej od niedzieli - udało mi się wtedy zamówić kilka bd (Spidermany, Tears of the Sun i Hollow Man) już z bezpłatną wysyłką.

Inna sprawa, że dwa inne filmy okazały się tańsze z płatną przesyłką ze 101cd.com.:)

Edytowane przez Astromatrix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dla pewności zapytam: trylogia Spidermana dostępna na Amazonie posiada napisy PL?

Wydawało mi się, że gdzieś przeczytałem, że posiada...

Mumię też bym chętnie kupił, ale tam napisów PL raczej nie uświadczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co chwilę ktoś zakłada nowy temat o amazonie. Ludzie? W czym jest problem? :lol::blink: News jak byk a tu nowe tematy. Dziękuję za raporty o dublach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z innej beczki "zajadę". Co się tak podniecać drobnicą płytkową.

Lepszy news stulecia, oczywiście patrząc po polskich warunkach, pewnie byłby taki, że nowego Kindla można tym sposobem w całkiem przyjemnej cenie kupić :D.

Tak na szybkiego licząc, to wychodzi raptem 669zł i to w wersji WiFi + 3G działającym także w Polsce.

http://www.amazon.co.uk/Kindle-Wireless-Reader-3G-Wifi-Graphite/dp/B002LVUWFE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1286980693&sr=8-1

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z innej beczki "zajadę". Co się tak podniecać drobnicą płytkową.

Lepszy news stulecia, oczywiście patrząc po polskich warunkach, pewnie byłby taki, że nowego Kindla można tym sposobem w całkiem przyjemnej cenie kupić :D.

Tak na szybkiego licząc, to wychodzi raptem 669zł i to w wersji WiFi + 3G działającym także w Polsce.

http://www.amazon.co.uk/Kindle-Wireless-Reader-3G-Wifi-Graphite/dp/B002LVUWFE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1286980693&sr=8-1

Kontynuując "z innej beczki": "międzynarodowy" Kindle można kupić tylko w Amazon US, co zresztą i tak nie wyszło by drogo, jakieś 550zł (wliczając koszty przesyłki) za wersję z WiFi.

Edytowane przez Flippers.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontynuując "z innej beczki": "międzynarodowy" Kindle można kupić tylko w Amaozn US, co zresztą i tak nie wyszło by drogo, jakieś 550zł (wliczając koszty przesyłki) za wersję z WiFi.

A jak w takiej sytuacji wygląda sprawa gwarancji przy sprzęcie sprowadzanym z zagranicy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontynuując "z innej beczki": "międzynarodowy" Kindle można kupić tylko w Amaozn US, co zresztą i tak nie wyszło by drogo, jakieś 550zł (wliczając koszty przesyłki) za wersję z WiFi.

?? Można?? A co z książkami? Też dostaniesz?? Jestes pewien że nie ma "regionalizacji"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?? Można?? A co z książkami? Też dostaniesz?? Jestes pewien że nie ma "regionalizacji"?

Regionalizacji nie ma, tylko ewentualnie dodatkowa opłata za dostawe przez 3G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uściślając, faktycznie Kindle "International" można kupić wyłącznie na amerykańskiej stronie Amazona, gdzie darmowa wysyłka nie obowiązuje.

Amazon.co.uk wysyła Kindla wyłącznie na adresy brytyjskie.

Za to Amazon amerykański płaci za nas VAT i cło!, czyli cena ostateczna już zawiera te podatki. Więc i tak jest nieźle.

Opłaty za 3G dodatkowej nie ma, ba działa nawet "w cenie" prymitywna przeglądarka internetowa. Przynajmniej na razie jest to bezpłatne. Za to książki w opcji "worldwide" są nieco droższe.

... Ale chyba nieco odbiegamy od tematu. Chociaż, wątek dotyczy w sumie Amazona, więc może nie tak do końca odbiegamy. A propagowania czytania książek nigdy dość :).

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opłaty za 3G dodatkowej nie ma, ba działa nawet "w cenie" prymitywna przeglądarka internetowa. Przynajmniej na razie jest to bezpłatne. Za to książki w opcji "worldwide" są nieco droższe.

jeśli można jeszcze trochę odbiec od tematu, wie ktoś czy Kindle jest jakoś zabezpieczony przed wgrywaniem książek z innych źródeł ? Widzę, że obsługuje pdf'y i txt, więc mam nadzieję, że można na nim czytać wszystko w tych formatach. Byłaby to niezła oferta nawet, jeśli darmowy internet za jakiś czas przestanie być darmowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest w żaden sposób zabezpieczony, czyta pdfy. możesz też dowolny dokument/książkę przekonwertować za pomocą świetnego i do tego darmowego Calibre, na format Mobi i wgrać do Kindla poprzez USB. Kindle widoczny jest w systemie jak zwykły dysk.

Jedyne "zabezpieczenie", a w zasadzie brak funkjonalności, to brak obsługi pdfów z DRM.

Ale to już faktycznie odbiegamy od tematu. Jednakowoż, może znalazłaby się jakaś książka o tematyce High Definition, do poczytania na Kindlu ;).

A tak poważnie, jeśli ktoś chce wiedzieć więcej, to proponuję udać się na forum dedykowane, czyli na http://forum.eksiazki.org/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będąc jeszcze w temacie Kindle'a: właśnie zamówiłem wersję 3G, wyniosło mnie to (wraz z przesyłką kurierską) $209.98, co przy obecnym kursie daje niecałe 600zł, nic tylko brać =D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi