Skocz do zawartości
Ghrom

Specjalna gwarancja na notebooki Toshiby - "Zero problemu"

Rekomendowane odpowiedzi

Nabywcy notebooków Toshiba zakupionych od 1 września do 30 listopada 2010 roku mogą zarejestrować komputer w programie specjalnej, rocznej gwarancji "Zero problemu". Gwarancja prócz usterek technicznych obejmuje również szeroki zakres "przypadków losowych" które mogą dotknąć nasz komputer lub nas:

ZDARZENIA OBJĘTE GWARANCJĄ

Jakie zdarzenia objęte są gwarancją ZERO PROBLEMU i na jaką pomoc ze strony Toshiby mogę w tych przypadkach liczyć?

Gwarancją ZERO PROBLEMU objęte są następujące przypadki:

• Nieumyślne mechaniczne uszkodzenie laptopa przez użytkownika, np. upuszczenie go, zalanie klawiatury napojem, itp. ? firma Toshiba bezpłatnie naprawi uszkodzony sprzęt lub jeśli okaże się to niemożliwe, wymieni go na nowy.
  • Uszkodzenie laptopa przez dzieci lub zwierzęta pozostające pod opieką użytkownika, np. porysowanie matrycy przez dzieci, pogryzienie przez psa, itp. ? firma Toshiba gwarantuje darmową naprawę lub wymianę (jak wyżej).
  • Kradzież laptopa dokonana w wyniku włamania lub użycia przemocy. ? firma Toshiba zastąpi skradziony laptop nowym.
  • Utrata pracy w trakcie trwania gwarancji i jej brak przez kolejne 3 miesiące. ? firma Toshiba zwróci koszty zakupu notebooka, który w dalszym ciągu pozostanie twoją własnością.

Wszystkie szczegóły akcji na stronie http://www.zeroproblemu.pl/

Edytowane przez Ghrom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale cóż w tym takiego niezwykłego, że aż warte jest specjalnego wątku?

To jest zwykłe ubezpieczenie, którego składka ukryta jest w cenie sprzętu. Wiele film ma takie opcje gwarancyjne w swojej ofercie, Lenovo, Dell, tyle że w większości przypadków są one dobrowolne do wyboru i płatne, w zależności od stopnia różnorodności zdarzeń, które obejmuje taka gwarancja-ubezpieczenie.

W tym konkretnym przypadku jest to ubezpieczenie od ściśle określonych zdarzeń i jest ono wkomponowane w cenę urządzenia. Płaci za nie producent sprzętu obligatoryjnie jeszcze przed sprzedażą, a tak naprawdę to użytkownik końcowy płaci, czy tego chce czy nie.

Powiązali to z akcją marketingowo-medialną i w sumie tyle w tym temacie. Żadne tam cuda. I wbrew pozorom takie rozszerzenia gwarancji u innych producentów, wcale nie są zbyt drogie i w przypadku notebooków warte rozważenia. Tyle, że świadomość ich dostępności u klientów, a i co najgorsze u sprzedawców, jest znikoma.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Powiązali to z akcją marketingowo-medialną i w sumie tyle w tym temacie. Żadne tam cuda. I wbrew pozorom takie rozszerzenia gwarancji u innych producentów, wcale nie są zbyt drogie i w przypadku notebooków warte rozważenia. Tyle, że świadomość ich dostępności u klientów, a i co najgorsze u sprzedawców, jest znikoma.

Może to jest właśnie dobry powód aby o tym pisać.

*-podkreslenie moje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic, po prostu może ktoś z forumowiczów kupił lub kupi notebooka Toshiby a ta akcja nie wpadła mu nigdzie w oko. Wydało mi się, że taka bezpłatna "wartość dodana" do zakupu nie jest raczej powszechna, więc warto wspomnieć, bo może ktoś z tego skorzysta. Jeśli coś nie tak z tym wątkiem to kasuj bez mrugnięcia, żaden ból przecież ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze WARTO dodatkowo poinformować tych, którzy jeszcze nie mieli o tym pojęcia. A każdy myślący wie, że koszty gwarancji producenta i tak są wkalkulowane w cenę produktu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za info ja już skorzystałem bo niedawno nabyłem notka toshiby i się załapałem mimochodem na ta akcje ;)

Edytowane przez vandel1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi