Skocz do zawartości
Who So Serious?

PC + PS3 Media Server + Playstation 3 - jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam pomocy w konfiguracji programu PS3 Media Server - tak by można odpalać na PS3 z PC filmy Blu-Ray ISO(Pełna Zawartość) lub chociaż pliki m2ts z pełną zawartością tzn. wszystkie audio i napisy. Wszystko to oczywiście w oryginalnej jakości. Niby nie problem - zrobiłem wszystko, ale napotykam problemy. Pierwszy - dźwięk. DTS/DTS HD itd. jest dekodowane jako DD 5.1 640 kbps ;) Co muszę zrobić by odpalało oryginalne audio ? Drugi problem - filmy podzielone na kilka części (w kilku m2ts) tak jak np. Toy Story. Co zrobić by były odpalane jako całość?

Mój Sprzęt:

PS3 SLIM 250GB

PC:

PROC: Intel QuadCore Q9550 wykręcony do 4GHz

RAM: 6GB

Grafa: GTX460

Jak jest coś co daje większe możliwości od PS3 Media Server to proszę pisać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie odpalisz dźwięku HD z tych plików pojedynczych za pomocą PS3 Media Server, tak samo nie odpalisz całości filmu, tzn zdarza sie ze np. film jest cały w jednym pliku m2ts wtedy odpalisz ;) oczywiście bez menu itd.

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie odpalisz dźwięku HD z tych plików pojedynczych za pomocą PS3 Media Server, tak samo nie odpalisz całości filmu, tzn zdarza sie ze np. film jest cały w jednym pliku m2ts wtedy odpalisz ;) oczywiście bez menu itd.

No dobra. A jak odpalić by działa chociaż DTS (zwykły)? Bo zamiast DTS mam wszędzie AC3 5.1

I jak najlepiej skonfigurować ten program :) Też chętnie się dowiem :)

Edytowane przez Who So Serious?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co pamiętam była opcja aby program nie przerabiał DTS'u na DD5.1, Keep DTS audio... jakoś tak musisz zaptaszkować.

Co do konfiguracji to ja uzywalem z PS3 na domyslnych ustawieniach i sprawdzał sie chyba najlepiej ;)

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi