Skocz do zawartości
mono6

TV LCD 40" + nie drogi PC - jaki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Planuję zakup telewizora LCD 40" full HD i podpięcia do niego PC'ta. W związku z tym chciałbym prosić o pomoc - jaki nie drogi PC złożyć - tak do ok 1500 zł ?

Na tym PC chciałbym mieć możliwość przynajmniej odtwarzania filmów 720p *.mkv żeby się nic nie cięło. Wiadomo - kartę która pociągnie 1980x1080. Gdyby dało się i pograć coś to już wogóle byłaby bajka, ale wiem, że za PC - 1500 zł nie ma co oczekiwać cudów.

Pomożecie? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;) nie wygórowane masz wymagania ze tylko 720p, spokojnie zlozysz maszyne co uciagnie 1080p z paluszkiem.. moze coś na AMD + HD5450 mozna by jakis fajny zestawik zlożyć.

Poczytaj tutaj

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread....70#post18816470

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady.

1500zł na PC do 720p ? mało ?

Do 720p wystarczy PIV

Jakiś czas temu dzięki temu forum poskładałem PC:

Płyta GA-EG41MF-US2H

Procesor E3200

RAM GOODRAM 2x1GB

Obudowa taka jak TU

W sumie z przesyłkami 608,02zł.

Wszystkie filmy 720p idą aż miło, a i z 1080p nie ma problemu. A to wszystko na zintegrowanej grafice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... skoro mówicie, że to mało, co mnie bardzo cieszy :) to może pokusić się o pogranie 1280x720 ?

Bo żeby złożyć maszynę za 1500 pln do grania w full hd bez cięcia to raczej nie uwierze ;)

najbardziej chodziłoby mi o wybór karty graficznej i jakiegoś w miarę procesora, resztę myślę że doradziliby mi w sklepie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zalezy Ci na multimediach czy na grach ? bo jak pierwsze to składaj taki sprzet który ma jak najmniejsze zużycie prądu jak i najmniejszy hałas, np. grafika pasywnie chłodzona Radek HD5450 która jest idealnym rozwiązaniem do kompa typu HTPC, raz ze malutki pobór, dwa pasywna, trzy ze wypuszcza bitstream, dzwieku HD, poprawnie działajacy tryb 24p.

Mozesz rozwazyć tez zakup Core i3+ H55 czyli sama płyta główna i procesor który ma juz k.grafiki w sobie takze jeszcze mniejszy pobór takiego zestawu, wypuszcza bitstream, nie działa na te chwile poprawnie tryb 24p.

Na fachowa pomoc w sklepie bym nie liczył, zazwyczaj ludzie tam nie mają wiekszego pojecią, alo wypychają to co im sie nie sprzedaje, lepiej poczytaj to co na forach ludzie maja wiekszą wiedze i doświadczenie niz sprzedawcy bo uzytkują dany sprzęt, oczywiście nie wrzucam wszystkich do jednego wora, zdarzaja sie i tacy co wiedza naprawdę sporo.

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie daloby sie tego połączyć ?

Tak jak mówię - oglądanie filmów HD + internet to musiałby być standard. Ale miło byłoby gdyby dało się od czasu do czasu w coś zagrać na takim TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o karcie powercolor HD5550 1GB HDMI/DVI PCX DDR2 ?

coś ciężko znaleść mi w necie informacje na jej temat - a zaproponował mi ją sprzedawca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta jak karta, ja bym jej nie kupił bo ma wiatrak który bedzie słychać albo z czasem padnie, do tego tylko DDR2 :( albo brać coś duzo mocniejszego do grania albo brać pasynwego HD5450 z mniejszym poborem bo na tym HD5550 i tak nie pograsz komfortowo jak juz to 5670.

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi