Skocz do zawartości
krzysiek1800

PS50C7000 3D

Rekomendowane odpowiedzi

tzn może coś bliżej na ten tamat bo zamirzam kupić plazme PS 63 C 7000 3D i ja piernicze jak ma mieć świecącą czerń i to przy braku oświetlenia zewnętrznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam od tygodnia telewizor PS50C7000 3D i obraz wymiata czern jest dobra i biel zadnuch prblemow z tv niemialem polecam kupilem awans 6600 + 2 pary okulary ssg-2200ar

cena do jakosci bardzo dobra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

startuje do Ps63c7000 ale mam obiekcje. Zauwazylem ze plazmy przy padajacym na nie swietle sloncznym zwyczajnie szarzeja i kolor czarny staje sie szarym. Natomiast nie ma tego w telewizorac lcd. Nie mam mozliwosci obejrzenia tej plazmy na zywo i nie wiem czy w tej plazmie jest tez taki problem.

Edytowane przez sterbid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
startuje do Ps63c7000 ale mam obiekcje. Zauwazylem ze plazmy przy padajacym na nie swietle sloncznym zwyczajnie szarzeja i kolor czarny staje sie szarym. Natomiast nie ma tego w telewizorac lcd. Nie mam mozliwosci obejrzenia tej plazmy na zywo i nie wiem czy w tej plazmie jest tez taki problem.

Sam przymierzalem sie do tego modelu po lekturze opini zagranicznych uzytkownikow,ale moze warto poczekac na PN58C8000 (lub pn63c8000 - jesli obstajesz przy max rozmiarze). 58 troche mniejszy ekran,ale wg opini widac roznice w jakosci czerni pomiedzy seria 7 i flagowa 8. Nie wiem czym po jest podyktowane,ale mozna sie domyslac,ze 8-ka ma wiekszy kontrast. Nie wiadomo bo samsung nie podaje dokladnej specyfikacji na PS63C7000,natomiast c8000 ma contrast ratio 7,000,000:1. Mozna sie tylko domyslac,ze ma lepsza matryce. Z marketingowego punktu widzenia logiczne jest ,ze nie wprowadzaja najlepszego modelu rownoczesnie z nizszymi,bo klient kupujacy plasme 58-63 cale jest w stanie doplacic troche, aby miec lepszy obraz. Dlatego najpierw pokazala sie seria 7,aby troche nasycic rynek,zrobic reklame nowym plasma 3d samsunga. Moze sie okazac,ze C8000,bedzie troche lepszy i niektorzy beda sobie pluc w brode,ze rzucili sie na "pierwszy lepszy". Takie moje gdybanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi