Skocz do zawartości
kropek

Zostałem abonentem "n" - opinie, narzekania, biadolenie, zachwyty

Rekomendowane odpowiedzi

TVP rozrywka pijawil sie w skladzie kanalow kilka dni temu...

dziwne bo ja ja juz tam widzialem na stronie przed kupieniem nboxa czyli 18 pazdziernika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='robert71' post='19255' date='01.11.2006, 23:20 ']
3. na umowie nie ma kanałów, tylko pakiety

Jeśli nie było sprostowania w umowie, że jest inaczej niż w reklamie to jest to niezgodność towaru z umową- tak stanowi polskie prawo.
[/quote]

Wlasnie, na umowie sa pakiety a nie poszczegolne kanaly, to oznacza ze w pakiecie moga dac chocby 1 kanal jesli tylko zechca i nikt im nic zrobic nie moze poniewaz dostarczaja dany pakiet zgodnie z umowa. Jesli chodzi o niezgodnosc uslugi z ulotka czy reklama, przy takim zapisie zawsze moga sie wytlumaczyc ze maja problemy techniczne itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu dużo pisać , poczytajcie to :

[url="http://www.satkurier.pl/?cyfrowy_polsat/&kat=45&id=34634"]http://www.satkurier.pl/?cyfrowy_polsat/&a...45&id=34634[/url]

żal, że "n" tak sobie zlekceważyłą klientów :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='ymp' post='19717' date='03.11.2006, 18:27 ']
Wlasnie, na umowie sa pakiety a nie poszczegolne kanaly, to oznacza ze w pakiecie moga dac chocby 1 kanal jesli tylko zechca i nikt im nic zrobic nie moze poniewaz dostarczaja dany pakiet zgodnie z umowa. Jesli chodzi o niezgodnosc uslugi z ulotka czy reklama, przy takim zapisie zawsze moga sie wytlumaczyc ze maja problemy techniczne itp.
[/quote]

O czym ty mówisz ?
Zastanów się trochę, pakiety były na ofercie przed wejściem "n" i tylko dlatego ja i wiekszośc ludzi je wybrała.

Właśnie dlatego, że nie ma poszczególnych kanałów na umowie działa na Naszą korzyść - nie ma też sprostowania reklamy tj. oferty (w której zresztą nie było mowy że nie będą działać- wszystko było ok).
Zawsze można iść do sądu lub do organizacji konsumenckiej.

W październiku nie pobierali abonamentu, bo ... by ich ludzie zjedli i zwrócili dekodery żądając zwrotu 99 złotych(przynajmniej większość).

A co do problemów technicznych to od nich też należy się bonifikata zgodnie z prawem.

Ludzie, mieszkamy w UE a nie w jakiejś tan republice bananowej :-)

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie z c+ i cp powiedzieli że za wcześnie na HD w polsce. Troszke sie pomylili bo okazało sie że jest zainteresowanie ale brak profesjonalizmu jaki widzimy w N mnie przeraża… :/ ITI JESTEŚCIE SPISANI NA STRATY!!
To tak jak by otworzyć dyskoteke bez świateł… pełen surowy stan i powiedzieć… jakos to będzie. Ooooo nie. Szczególnie że nie jesteście jedyni na rynku. Powinniście odpalić platforme w 2007 roku. Pełną i powalić z nóg… (kanały hd, dopracowany tuner a raczej juz dwa tunery i inne usługi, jak można spier*** nawet sprawe anten !!, sieć dystrybucji - tajemnica szczegółów platformy okazała sie prowadzonymi przygotowaniami w locie i sami nie wiedzili co zaoferują hahaha). ITI robi z siebie pośmiewisko… i długo nie pociągnie :D

Może jakieś zakłady kiedy N padnie...?? :P ( osobiście daje jej pół roku... )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
widze kolego ze nie masz ZADNEGO pojecia o biznesie

poradza sobie, tak samo jak poradzilo sobie TVN przez ostatnie 4 lata

denerwuje mnie ciagle typowo polskie narzekanie na wszystko, troche optymizmu
bez ITI g**** bysmy mieli a nie HD nawet w 2007 r taka jest prawda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='faust' post='19745' date='03.11.2006, 19:03 ']
widze kolego ze nie masz ZADNEGO pojecia o biznesie

poradza sobie, tak samo jak poradzilo sobie TVN przez ostatnie 4 lata

denerwuje mnie ciagle typowo polskie narzekanie na wszystko, troche optymizmu
bez ITI g**** bysmy mieli a nie HD nawet w 2007 r taka jest prawda...
[/quote]

a ty masz pojecie o biznesie... ??
ty byś uszył spodnie z wlasnego prześcieradła widze... co?? nie te czasy...
Zauważ że ITI nie ma czasu na dopieszczanie !! PODKREŚLAM NIE JESTEM ZA ŻADNĄ Z PLATFORM!!
Chciał byś super rower górski bez kierownicy albo nawet z kierownicą od WIGRY3... i czekać aż będzie lepiej... aż firma sie rozwinie i ci doślą... ( szczególnie że jest taka konkurencja )
hahaha... co ty gadasz...!!

jesli chodzi o hd... masz tylko jeden... podkreslam jeden kanał HD... discovery bo NSPORT nie można nazwać kanałem sportowym w HD tylko kanałem informacyjnym w HD z liga mistrzów w HD. Edytowane przez herman78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='herman78' post='19743' date='03.11.2006, 17:58 ']
panowie z c+ i cp powiedzieli że za wcześnie na HD w polsce. Troszke sie pomylili bo okazało sie że jest zainteresowanie ale brak profesjonalizmu jaki widzimy w N mnie przeraża… :/ ITI JESTEŚCIE SPISANI NA STRATY!!
To tak jak by otworzyć dyskoteke bez świateł… pełen surowy stan i powiedzieć… jakos to będzie. Ooooo nie. Szczególnie że nie jesteście jedyni na rynku. Powinniście odpalić platforme w 2007 roku. Pełną i powalić z nóg… (kanały hd, dopracowany tuner a raczej juz dwa tunery i inne usługi, jak można spier*** nawet sprawe anten !!, sieć dystrybucji - tajemnica szczegółów platformy okazała sie prowadzonymi przygotowaniami w locie i sami nie wiedzili co zaoferują hahaha). ITI robi z siebie pośmiewisko… i długo nie pociągnie :D

Może jakieś zakłady kiedy N padnie...?? :P ( osobiście daje jej pół roku... )
[/quote]

Czy wam sie w doopach poprzewracało!? Przecież ta platforma działa raptem od 2-3 tygodni,w dodatku we wrześniu było za darmo(co wogóle w Polsce jest ewenementem,nie do pomyślenia u konkurencyjnych operatorów)! Przypomnijcie sobie jak startowały inne platformy-coś o tym wiem bo mam Cyfre od samego początku(jeszcze tylko do grudnia-umowa już wypowiedziana-nareszcie!!!) i od roku Polsat... Jeszce niedawno(pół roku temu) nikomu się nie śniła wysoka rozdzielczość w Polsce a tu prosze,okazuje się,że można! Jestem przekonany,że gdyby nie ITI to (Syf)ra i Polsat w ciągu najbliższych 2-3 lat nie wprowadziły by HD,nie mówiąc o VOD(bo po co,skoro można wyciskać astronomiczne pieniądze-patrz (syf)ra bez nakładów). Przecież nikt nie obiecywał,że od samego początku będzie kanał filmowy HD,czy inne projekty. Ale wiem jedno,że jeśli ITI podejmuje się jakiegoś projektu,to mozna spać spokojnie(Pamiętam jak ruszał TVN24 wszyscy pukali się w głowe,a ten po roku-dwóch zaczął przynosić zyski!). Owszem krytyka jest potrzebna,ale merytoryczna a nie bezsensowna jak w wykonaniu kolegi hermana78 i wielu innych. Mimo to wierze,że rozsądna większość(pozdrawiam fausta) po prostu woli przemilczeć typowo polskie narzekanie i nie wypowiadać się na forum. Ja nie wytrzymałem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety ITI dało du.. Jak coś się wprowadza na rynek. Coś nowego, gdzie jest duża konkurencja to się robi to raz a, dobrze. Mogli wystartować w styczniu 2007. Dać 2 kanały filmowe HD. Nawet puszczać filmy w TVN w HDTV. Co szkodzi na przeszkodzie przecież kanał tv nie musi być od razu HDTV. Ale jak na razie ich reklama "N - Telewizja nowej generacji" to mnie bawi na całego Edytowane przez sokarok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiara ponoć czyni cuda... abyś synu miał tylko racje i bozia cie wysłuchała... :P << do #mesiash#

ps. czy ty myślisz że bedziemy czekać 2 lata aby mieć coś extra... w d*** mam czekanie :D
czekałem 1,5 roku jak miałem 17 lat aż moje dziewczyna mi sie odda
i juz nigdy wiecej czekał nie będę... hehehe :blink::blink::blink:

Edytowane przez herman78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
przecież wszystko co było zapowiadane to na razie jest z dokładnością do jednego dnia.
kanał filmowy HD był zapowiadany na połowę listopada (chyba 19-ego) i wtedy będzie można podsumowywać operatora.
jedyne co wkurza to milczenie - jaki kanał HD będzie.
co do tunera. to na razie nie ma go z czym porównywać (nikt nie używał chyba jeszcze tunera HD cyfry), no bo z tunerami SD to nie ma co porównywać (dzieli je przepaść).
no i widać że ADB pracuje nad softem - zobaczymy jak efektywnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wole mieć niezły produkt i czekać(nawet 2 lata) aż będzie extra niż w dalszym ciągu mieć (syf)re i nie mieć żadnej nadziei,że będzie lepiej...synu! :P << do #herman78#

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='sokarok' post='19761' date='03.11.2006, 17:29 ']
Niestety ITI dało du.. Jak coś się wprowadza na rynek. Coś nowego, gdzie jest duża konkurencja to się robi to raz a, dobrze. Mogli wystartować w styczniu 2007. Dać 2 kanały filmowe HD. Nawet puszczać filmy w TVN w HDTV. Co szkodzi na przeszkodzie przecież kanał tv nie musi być od razu HDTV. Ale jak na razie ich reklama "N - Telewizja nowej generacji" to mnie bawi na całego
[/quote]
Witam. To tylko w twoim mniemaniu ITI dało do pieca. Myśle że oprócz mnie to jeszcze pare osób jest zadowolonych z oferty "enki". Mam kanał HD, dzwięk DD nawet 5.1 i jakość pozostałych kanałów nieporównywalna z innymi platformami. A co do konkurencji to jej nie mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='cHoDnik' post='19813' date='03.11.2006, 22:57 ']
tak z ciekawości

Co dzisiaj nowego w jakości HD obejrzeliście na ''n'' ?

pzdr
[/quote]

Hehe te same pustynie na Discovery HD od prawie miesiąca oglądają ludzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak!

Prawie 20 lat temu jak wyjezdzalem za granice nie z przymusu tylko z rozsadku.
Nawet nie myslalem jak moze byc cieszko, ale nauczylem sie jednego.
[size=7][color="#3366FF"]Cierpliwosci [/color][/size]
Pracowalem po 10 godzin a ksiazki do nauki mialem tak grube ze mi sie robily odgnioty od noszenia. Oczywiscie nikt mnie do tego nie zmuszal i dzisiaj wcale tego nie zaluje. Nauka nie poszla w las
Suma sumarum
Panowie i panie zbiera mi sie na wymioty jak slucham tych waszych wypocin jakie to ITI zle ...a obiecali i niema..., mialo dzialac a nie dziala... itp...
Sledze forum od jakiegos czasu i widze ze osoby wciaz nazekajace to wciaz te same niki. Problem nie jest po stronie ITI tylko po stronie tychze osob, ktore maja broblem ze swoja osobowoscia. Celowo nie podaje nazw tych maruderow. Napewno sie znajdzie jakis ktory skrytykuje ten post i to bedzie ta najwieksza maruda.
:D:P:P:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Mariupa' post='19829' date='03.11.2006, 22:35 ']
Powiem tak!
[b]cieszko,[/b] ale nauczylem sie jednego.
Pracowalem po 10 godzin a ksiazki do nauki mialem tak grube ze mi sie robily odgnioty od noszenia. Oczywiscie nikt mnie do tego nie zmuszal i dzisiaj wcale tego nie zaluje. Nauka nie poszla w las
Panowie i panie zbiera mi sie na wymioty jak slucham tych waszych wypocin jakie to ITI zle ...a obiecali i [b]niema[/b]..., mialo dzialac a nie dziala... itp...
Sledze forum od jakiegos czasu i widze ze osoby wciaz [b]nazekajace[/b] to wciaz te same niki. Problem nie jest po stronie ITI tylko po stronie tychze osob, ktore maja broblem ze swoja osobowoscia. Celowo nie podaje nazw tych maruderow. Napewno sie znajdzie jakis ktory skrytykuje ten post i to bedzie ta :
[/quote]

A jednak nauka poszla w las... :(
Pozdro!
Maruder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='konradw' post='19834' date='03.11.2006, 22:46 ']
A jednak nauka poszla w las... :(
Pozdro!
Maruder
[/quote]

z jezyka polskiego napewno :D

no ale zawsze mi pozostaje hiszpanski lub niemiecki :P

P.S.
Dlaczego sie uwazasz za marudera??? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Mariupa' post='19840' date='03.11.2006, 23:03 ']

Celowo nie podaje nazw tych maruderow. Napewno sie znajdzie jakis ktory skrytykuje ten post i to bedzie ta najwieksza maruda

P.S.
Dlaczego sie uwazasz za marudera??? :(
[/quote]

Ich spreche nichts Deutch,
In spanish - only - Dos servesas! :-) Gracias!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech "maruderzy" narzekają :D ..ja już bym brał "N-ke"..ale poczekam z tym do czasu zakupu telewizora LCD..nie spieszy mi się..pamiętacie jak zaczynał TVN a raczej Telewizja Wisła?..i teraz w jakim szeregu i na którym miejscu stoją?...co byście oglądali gdyby nie te kilka kanałów grupy TVN?..Polsat,Polsat 2 i Zdrowie i Uroda ? :( ..."N" się dopiero uczy i napewno chcą jak najlepiej...dopiero kilka tygodni od startu a już byście chcieli niewiadomo co i to jeszcze za darmo (a jeszcze za darmo macie)...jest ktoś tym zainteresowany to kupuje...nie jest zainteresowany to albo nic nie kupuje albo idzie po Cyfre albo CP..a tam dostaniecie wszystko..miłą i kompetentną obsługe na infolini,kanały o których tylko marzycie,kanały HD,super nowoczesne tunery i to wszystko prawie za darmo :P odrazu zaznacze że to wszystko obiecywali przecież przez kilka ostatnich lat :D ..ja jestem pewien co do sukcesu "N"...nie dzisiaj,nie jutro nie za miesiąc...za rok napewno...CP padnie...Cyfra jakoś się utrzyma na rynku...ale jeśli wszystkie TVN-y znikną z Cyfry?..co będziecie ogladać w pakiecie Startowym za jedyne 29 zł ?...dołożą kanał Canal HD...ale widzicie już tą cene?..ja to widze tak-pakiet komfortowy 58 zł + opcja Canal + 29 zł + Canal HD powiedzmy 19 zł =106 zł...kto już to kupuje? :) ...tak wiec panowie i panie troszke wiecej pokory i cierpliwości..to są tylko moje przemyslenia i można się z tym zgadzać lub nie..dziekuje za uwage :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety do naszego forum przyszła "Falanga" od TV SAT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi