Skocz do zawartości
kropek

Zostałem abonentem "n" - opinie, narzekania, biadolenie, zachwyty

Rekomendowane odpowiedzi

Zostaw Dolby włączone, przełącz HDMI w tryb DVI, podłącz dźwięk do tv chinchami z wyjścia analogowego( jest downmix DD5.1 do analogu), do kina puść HDMI lub optyk i po kłopocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nbox do kina mam przez optyczny. Tv zostawie przez HDMI a poprostu w momencie włączenia dzwieku przez kino moge recznie wł dolby korzystajac z przycisku OPT na pilocie nki. I raczej tak zostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:rolleyes:;) [quote name='pawel973' post='136195' date='11.12.2008, 19:28 ']Nbox do kina mam przez optyczny. Tv zostawie przez HDMI a poprostu w momencie włączenia dzwieku przez kino moge recznie wł dolby korzystajac z przycisku OPT na pilocie nki. I raczej tak zostanie.[/quote]
Od Mikołaja dostałem pilota Logitech Harmony model 745 i obsługuję cały zestaw kina domowego z Nboxem na czele i to jest to.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Czy do was też dzwonili z N i pytali się czy ,,Macie państwo podłączony internet do dekodera?''?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='AdrianWNS' post='137433' date='18.12.2008, 19:45 ']Witam. Czy do was też dzwonili z N i pytali się czy ,,Macie państwo podłączony internet do dekodera?''?[/quote]

Nie dzwonili. A w związku z czym to pytanie? Czyżby coś dołożyli przez net?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwonili. Dali miesiąc abo gratis za zgodę na monitorowanie tego co oglądam. Router już odpowiednio skonfigurowany, tak by nie dało się nic monitorować. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie też dzwonili. Panienka najpierw się zapytała czy mam dekoder podłączony do prądu :P))), potem umilkła na dłuższą chwilę i się poprawiła. Będą monitorować korzystanie z n-boxa. O miesiącu gratis nic nie wspomniała.

Edytowane przez dominikm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chyba ich poj...ło. Nie dość, że wciskają chłam to jeszcze zamaniła im się zabawa w wielkiego brata. To już przegięcie na całego, no bo skąd wiadomo że już tego nie robią bez zgody abonenta.
Muszę zaraz skonfigurować ruter.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było się upomnieć, że za darmo to pracują tylko myszki w laboratorium. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='marcus64' post='137446' date='18.12.2008, 21:15 ']Chyba ich poj...ło. Nie dość, że wciskają chłam to jeszcze zamaniła im się zabawa w wielkiego brata. To już przegięcie na całego, no bo skąd wiadomo że już tego nie robią bez zgody abonenta.
Muszę zaraz skonfigurować ruter.[/quote]

Myślałem, że ci przeszło - znów spiskowa teoria dziejów. Nie dość, że już monitorują, to pewnie dzięki dekoderom dedykowanym ("chłam") piorą nam mózgi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ofensywa n ? W dniu dzisiejszym n przejęła drugi transponder.
Link : [url="http://satkurier.pl/news/44554/transponder-telefonica-z-13e-dla-n.html"]http://satkurier.pl/news/44554/transponder...-13e-dla-n.html[/url]
Razem z TVN to już 5 tp. Może więc pozwólmy monitorować to co oglądamy, a Wszyscy odniosą korzyść.
Aktualnie to platformy posiadają : C+ 5tp, n 5tp, CP 4tp.
I znów CP zostaje w tyle. Miejmy nadzieję, że n wykorzysta te tp do poprawy jakości kanałów HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiekszego zlodziejstwa w zyciu nie widzialem.

Jestem abonentem od poczatku istnienia Ntv, oczywiscie mimo tego co tu pisano zeby nie bawic sie w zadne promocje, skozystalem z jednej z nich.

Mianowicie na poczatku czerwca ubieglego roku dostalem info o tym ze z racji ze mam tylko 2 pakiety wykupione, musze dodatkowo placic 6zl za bezplatny pakiet Informacji, wiec mam wybor albo dokupie jeden pakiet i wtedy bede mial to za free nadal albo 6zl doplaty co miesiac.

Najpierw chcialem zeby mi go wylaczyli poprostu ale okazalo sie ze nie ma takiej mozliwosci.

Jak juz przystalem na opcje doplaty za "bezplatny pakiet" to zaproponowano mi ze za darmo do konca roku bede mial wszystie pakiety za FREE. Promocje trzeba poprostu wylaczyc przed koncem roku i bedzie gitara.

20grudnia dzwonie do BOK w celu wylaczenia, klasycznie czekam 25min az ktos odbierze, nagle sie okazuje ze mam 38zl zaleglosci i musze to najpierw uregolowac rachunek.

dzwonie 27grudnia czy zeby znowu wylaczyc i nagle okazuje sie ze tamten rachunek juz oplacony ale jednak juz nastepny jest do oplacenia i nadal nie mozna wylaczyc, wiec znowu robie kolejny przelew z mBanku (oczywiscie potwierdzenie przelewu jest niewystarczajace i musi byc kwota zaksiegowana).

dzwonie 31grudnia i co sie okazuje..... przelew nie doszedl jeszcze (w zyciu dluzej jak 2 dni z mBanku nie szedl)

dzwonie dzis 5 stycznia !!!! przelew nie doszedl nadal, ale sie dowiedzialem, ze promocja byla do konca roku i teraz jak chce wylaczyc niepotrzebne pakiety to:

Moze pan wylaczyc 1 pakiet miesiecznie za oplata 20zl !!!

wiec ich wysmialem i powiedzialem ze rezygnuje (umowa mi sie skonczyla pol roku temu)

Moze pan zrezygnowac wysylajac rezygnacje listownie do Krakowa z prosba o wypowiedzenie z

3 miesiecznym okresem wypowiedzenia !!!

Ludzie juz mialem wiele razy z walkami do czynienia ale to co oni robia to jest juz maxymalne przegiecie paly.

Naprawde wole juz chyba nic nie ogladac jak mam takiej zlodziejskiej firmie placic.

NIE KUPUJCIE TEGO SHITU A JAK JUZ MACIE TO NIE DAJCIE SIE NA ZADNA PROMOCJE NACIAGNAC !!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ostatnio cholera mnie dopada gdy rzucam sie na "wodotryski" N.

Nie wiem czy to tylko moja przypadlosc czy kompletne posypanie sie N?

- zamawianie filmow przez dekoder bezpostednio z premier VoD nie dziala - nastepuje petla - pojawia sie komunikat mikrodrukiem pisany "trwa laczenie z serwerem prosze czekac"

do nBOK dekoder loguje sie bez problemow ale dalej:
- zamawianie uslug nie dziala - "trwa laczenie z serwerem prosze czekac"
- sprawdzenie danych konta i faktur nie dziala - pojawia sie ekran z logowaniem i tak w kolko
- zamawianie filmow nie dziala - "trwa laczenie z serwerem prosze czekac"
- dalne nagrywanie ze strony N tez nie dziala!
- nRadio HD tez nie dziala
- do tego brak faktur na czas (temat w innym watku) ale dlatego jest nBOK (niedzialajacy w dekoderze) zeby sprawdzic co i jak
- jakies zacinki wizji i audio na niektorych kanalach po reorganizacji na transponderach
- o problemach z polaczeniem nie bede sie rozpisywal bo ciagle ludzie maja probemy z dodzwonieniem sie
- do tego slabe HD = TVP HD i reszta tez cienko nadawane
- dodatkowe nowe transpondery zalaczone, a znaczacej poprawy jakosci nie widac.
- sposob reorganizacji kanalow na transponderach bez slowa informacji, ze strony N, ze moga byc jakies problemy z odbiorem programow i bez podania sposobu rozwiazania np. braku niektorych kanalow.

Czy ktos panuje nad tym burdelem w N - wylania sie obraz totalnej amatorki - "przerysowujac" sytuacje w N - nie ma dnia, zeby nie bylo problemow!

Czy w N jest cos co dziala? :-( Edytowane przez tesbor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tez wkur..li. Dzwonie,czekam,czekam,czekam...

Chcialem zrezygnowac z pakietu bajek bo mija mi 5 lutego pol roku promocji Hity filmowe.

Nagle okazuje sie ze moge zrezygnowac (musze zadzwonic) dopiero w lutym ,bo niby teraz nie moga przyjac rezygnacji a wtedy i tak wylaczą mi ten pakiet na koniec lutego czyli bede musial za niego zaplacic za okres 5-28 . Kolejny przekret i robienie ludzi w h..a.

Jak zwykle przy zakupie wszystko ladnie.pieknie: "zrezygnuje Pan po 6 mcach a potem tylko dodatkowa 1zł za Hity".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja może coś pozytywnego dla odmiany. Znaczy na + i - w sumie. Mnie promo kończy się z dniem dzisiejszym. Dzwonię więc wczoraj i wiszę... bez rezultatu (dodzwonienia się). Pomny wcześniejszych prób, łącze się dzisiaj z rana wcześnie, a może się uda? Po 5 minutach (czyli wedle n-kowego standardu, tyle co nic) zgłasza się konsultant. Sratatata, chcę zrezygnować z promo oprócz muzyki, sratatata... na co gość mówi, okey ale że jest Pan stały klient możemy przedłużyć na okres maks 4 miechów wszystkie pakiety za 48. Mamy 31. Mówi - jutro Pan dzwoń. Mówię - a gdzie tam, nie mam czasu i pieniędzy na dalsze wydzwanianie. No to jeszcze na 3 miesiące plus 1 dzień mam pełną ofertę płacąc mój stand rachunek. Oczywiście zostałem poinformowany, że to oznacza 12miechów + ale że oprócz n, mam kabel i nie planuje żadnych innych platform, a talerz se wisi, to cóż... zobaczę jeszcze te hitowe kanały filmowe na jesieni, co je mają wprowadzić. Czyli taki plus, że aż minus z plusem. Ehhh n-ka.

Edytowane przez ein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W reguilaminie tej obecnej promocji jest napisane ze mozna zawrzec umowe na czas 12 miesiecy, jedNak dopisane jest ze jest to umowa na odleglosc. Ktos wie cos blizej na tem temat?? Jak online zamowie wszystko to mam umowe na 12 miesiecy? Wydaje mi sie ze im krocej tym lepiej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie tak zamawialem..przez telefon. Obowiązuje mnie umowa na 12 mcy. Gdybym bral w punkcie to musialbym dluzej. A juz recorder to 24 mce (tak kupila kolezanka).

Tez wolalem sie dluzej nie wiazac bo roznie bywa...moze zrezygnuje,moze załapie sie na jakąs promocje przedlużającą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W reguilaminie tej obecnej promocji jest napisane ze mozna zawrzec umowe na czas 12 miesiecy, jedNak dopisane jest ze jest to umowa na odleglosc. Ktos wie cos blizej na tem temat?? Jak online zamowie wszystko to mam umowe na 12 miesiecy? Wydaje mi sie ze im krocej tym lepiej ;)

Możesz zawrzeć taką umowę (na 12 m-cy) tylko on-line. Tyle że nie dostaniesz nbox recordera a tylko zwykły nbox. Jak będziesz chciał recordera to dadzą Ci talon uprawniający do wymiany ale w marcu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wydają Recordery przy zamówieniu online. Wczoraj sąsiadowi podłączałem Recordera. Trafił mu sie nowy, ulepszony model. Brak wiatraka z tyłu. Jest zamontowany poziomo, chyba bezpośrednio pod prockiem, dmucha przez otworki w "podłogę". Dołożyli też stopki antywibracyjne z gumy na podstawie. Zero hałasu dysku czy wiatraczka. może się kiedyś skuszę na takiego. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już na szczęście skończyłem swoją przygodę z "najlepszą platformą cyfrową". Dzisiaj wyłączyli mi wszystko (skorzystałem z możliwości po wyłączeniu Podróże TV). Dekoder już spakowałem i zaraz go zawiozę do dystrybutora. :)

Oczywiście, upewniłem się że rezygnacja została przyjęta i kara za przedterminową rezygnację wynosi 0 zł.

Bez żalu żegnam się z "telewizją nowej generacji", w której nowe (a raczej nowatorskie) jest tylko podejście do klienta - oszukać i oskubać z kasy ile się tylko da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam... i niestety jest coraz więcej ludzi , którzy tak myślą ... i mają do tego jaj najbardziej podstawy :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może na plus wyjdzie im możliwość używania karty w dowolnym odbiorniku z modułem conax lub z czytnikiem uniwersalnym.....

Od wczoraj większość kanałów można oglądać na każdym innym sprzęcie mogącym obsłużyć kartę conax.

Oby to nie tylko chwilowa awaria....

Używanie karty w taki sposób jak c+ dało by platformie na pewno wielu nowych klientów.

Więcej tutaj <klik>

Pozdrawiam

Edytowane przez janek_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może na plus wyjdzie im możliwość używania karty w dowolnym odbiorniku z modułem conax lub z czytnikiem uniwersalnym.....

Od wczoraj większość kanałów można oglądać na każdym innym sprzęcie mogącym obsłużyć kartę conax.

Oby to nie tylko chwilowa awaria....

Używanie karty w taki sposób jak c+ dało by platformie na pewno wielu nowych klientów.

Więcej tutaj <klik>

Pozdrawiam

Tez to zauważyłem wczoraj. Niestety, nigdzie żadnego info na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tez to zauważyłem wczoraj. Niestety, nigdzie żadnego info na ten temat.

Skoro brak info.....to nie wierzę w dobre intencje platformy. Obym się mylił,haha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie oddałem im dekoder. Co prawda miałem pewne obawy bo jakoś nie wierzę takim firmom jak ITI Neovision, ale wszystko było o.k.

Mam czarno na białym na protokole zwrotu sprzętu: kara - 0 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi