Skocz do zawartości
kropek

Zostałem abonentem "n" - opinie, narzekania, biadolenie, zachwyty

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiedz sobie na poniższe pytania:

1) Czy zależy ci na jakości technicznej kanałów (MPEG4, HDTV)? (czyli czy masz telewizor LCD? :()
2) Czy lubisz sam decydować, co oglądasz (innymi słowy zależy ci na usługach PVR i VOD), czy po prostu skakać po kanałach i patrzeć "co leci"?
3) Czy nie będzie ci brakowało kanałów Polsat, Polsat Sport, TV4, Disney Channel?
4) Czy interesuje cię oferta nowych na rynku kanałów MGM HD, Wojna i Pokój, Comedy Central, nsport HD, Discovery HD, Discovery Historia?
5) Czy przeszkadzają ci ograniczenia w dostępie do kanałów FTA?
6) Czy nie obawiasz się ewentualnych problemów "wieku dziecięcego" związanych z krótką obecnością platformy na rynku?

Odpowiedzi twierdzące wskazują oczywiście na n, przeczące na CP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gupik' post='22891' date='18.11.2006, 19:24 ']
[b]Witam, czy ktoś z was zamówił juz tą telewizję N, bo sam już nie wiem co wybrać , Cyfrowy Polsat czy N ?? za poradę dzięki.[/b]
[/quote]

ty człeku, czy ty poczytałeś forum czy tylko tak sobie pytanie rzuciłeś na rybkę? Troll ???
Gmeru, wytnij to bo ja dostanę wrzodów.

:(:(:D:):):angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Nie pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:(

Człowieku, może łaskawie poczytaj tematy na forum, dowiesz się wszystkiego.

nie no, gość mnie po prostu zabił tym postem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Do pytań Mazoku dołączyłbym jeszcze jedno: z czego zamierzasz się przesiąść na nową platformę? Czy po prostu zyskasz na jakości? Ja osobiście 100% kablówka i większość programów to wyjątkowa kaszanka, ale w przyszłym roku przenoszę się poza miasto i będę musiał sobie zainstalować miskę (wolałbym Miss ale o to trudniej). Mam nadzieję, że w czerwcu już wszystko będzie ustabilizowane
Pozdro,

ps to dziwne bo pmcomp niby jest 1000 razy starszy ale przez to chyba mocno zmanierowany. Poziom kultury jakoś nie przystaje do wartości 1080p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pmcomp wyluzuj trochę człeku ale najlepiej wytnij sam swój post - przemyśl stojąc za drzwiami i wróć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Gupik' post='22891' date='18.11.2006, 17:54 ']
[b]Witam, czy ktoś z was zamówił juz tą telewizję N, bo sam już nie wiem co wybrać , Cyfrowy Polsat czy N ?? za poradę dzięki.[/b]
[/quote]

Jeżeli znasz ofertę n-ki i zależy ci na jakości obrazu i masz tv hd ready, to bierz n-kę.
Jeżeli stawiasz na szerokość oferty - cyfrę, jeżeli dużą ilość kanałów za niewielkie pieniądze, bez oferty premium polsat cyfrowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich userów tego forum.

Jestem (tak jak wielu userów) osobą, która o HD usłyszała dzięki pojawieniu (nomen omen bardzo szumnemu w necie i cichemu w innych mediach) nowej platformy cyfrowej. Muszę przyznać, że trochę mnie to zainteresowało, tak jak wielu pewnie zwykłych ludzi.

Ale chciałbym dziś poruszyć inny temat - sens powstania N. No oczywiście powiecie - dzięki N ten rynek ruszył pełną parą, wzrasta jakość usług, ilość kanałów u innych operatorów itp. Z tym się zgadzam, ale chciałbym poruszyć temat z innej strony...

Do końca listopada sprzedano/sprzeda się 45 tys nboxów. To daje max 150 tys potencjalnych widzów.
Załóżmy, że na 3/4 nboxach jest pakiet Sportowy czyli 31 tys nboxów może odbierać kanał nsport. Wiadomo - żony, córki raczej sportem się nie interesują, więc liczba potencjalnych klientów bardzo maleje. Możemy przyjąć, że zainteresowanych tym kanałem jest ok. 50 tys osób. Jest to ilość bardzo mała a warto zwrócić jeszcze uwagę, że nie każdą transmisję te 50 tys będzie oglądać (bo leci np. film, teleturniej itp. albo nie mają możliwości - praca). Tak więc najlepsze kąski ogląda (LM w HD) ogląda tylko 20-30 tys. To pół biedy. A jaką oglądalność ma ten kanał np. w godzinach 10:00 - 14:00 kiedy to ludzie pracują ? 1 tys ? jeszcze mniej ?

Oczywiście powiecie - to dopiero początek z czasem będzie więcej klientów. OK - zgoda, ale ile więcej ? Załóżmy, że w dość bliskim czasie (6 miesięcy) będzie 200 tys klientów co sprawi tylko, iż moje podane dane dotyczące widzów (które i tak są zawyżone) trzeba przez 4 pomnożyć i to i tak da bardzo małą liczbę widzów.

Do czego zmierzam. A no właśnie sensu takiej platformy. Pomijam już fakt, że zaledwie ułamek Polaków ma odpowiedni TV do oglądania tej platformy w pełni.
Czy nie lepiej było podjąć współpracę z np. Cyfrą + ?
Pojawienie się nowego, trzeciego "gracza" jest dla mnie bardzo podobne to czwartego operatora na rynku telefonii komórkowej (nic wielkiego nie osiągnie).

Pozdrawiam i życzę N wszystkiego N-ajlepszego :D

Edytowane przez Fiant

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Drogi przedmówco, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jaka jest w ogóle oglądalność programów tematycznych w Polsce. Proponuję zapoznać się z wynikami badań AGB, a zrozumiesz, że oglądalność kanałów tematycznych jest ogólnie niższa (ze względu na niższy zasięg). Im więcej programów specjalistycznych, tym liczba widowni będzie się rozchodzić do tych programów (pod warunkiem że będą interesujące). Sens działania platformy n jest, gdyż ITI ma własny kanał dystrybucji swoich programów i z założenia ma zamiar dostarczać je w lepszej jakości niż konkurencja.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Prawdę mówiąc to kompletnie nie rozumiem na czym polega problem. 45k dekoderów sprzedanych w ciągu miesiąca to mało? To w takim razie ile powinno się od razu sprzedać? Milion? Dwa miliony? To samo dotyczy twoich teoretycznych "wyliczeń" dotyczących oglądalności kanału sportowego. Jak ktoś chce to ogląda jak nie chce to nie ogląda. Takie samo porównanie mógłbyś zastosować do C+. Większość ludzi ogląda tylko kilka kanałów natomiast reszta ma niewielu widzów. Czy to znaczy że powinno się je usunąć?
Wejście nowego gracza na rynek zawsze ma sens, gdy wprowadza on coś nowego czego nie oferują inni dostawcy. To zmusza do walki o klienta - podwyższanie jakości oferowanej usługi. Chyba nie chcesz powiedzieć, że monopol byłby lepszy?
W telefonii komórkowej jak najbardziej jest miejsce dla kolejnych operatorów, pod warunkiem że zaoferują coś czego nie ma u konkurencji, np. szerokopasmowy dostęp do internetu, który pozwoliłby na zastąpienie dotychczasowego ISP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, problem nie polega na tym, że sprzedano 45 tys dekoderów w ciągu miesiąca. Problem polega na tym, że nie sprzeda się więcej niż 200 tys dekoderów w ciągu jakiegoś sensownego okresu.

Ale wracając do tematu. Chodzi mi w zasadzie o to, że po co robić nsport na wyłączność, jak nikt tego nie ogląda. Canal + Sport ma Premiersip, Ligue 1, Premiera Division, NBA itp... Tak więc jak ktoś będzie chciał oglądać właśnie Premiership to kupi sobie C+ a nie CP czy N. A czym ma N przyciągnąć ? Ligą Mistrzów, która jest w lepszym wydaniu w TVP ? I tu pojawia się moje pytanie dotyczące sensu całej tej "zabawy".

N niczym się nie wyróżnia spośród konkurencji. Sami ganicie jakość odbioru, że jest słaba i że czujecie się oszukani. Do tego N nie zdobyło praw do kanału jakim jest Disney Channel, choć miała ku temu szansę (ale po co...). To samo tyczy się zakupu Bundesligi, czy Premiera Division, które to umowy pogasły. Ale oczywiście - N nie kupiło.

Tak więc po co komu ta cała platforma ? Po co gadało się o 12.10 że będą Nboxy w sprzedaży jak nie było ?
Po co się gadało, że Recordery wejdą 12.11 jak już przesunęli datę o 2 tygodnie ?

To takie lizanie cukierka przez papierek. HD ? No rzeczywiście - 2 kanały + 2 mecze na 2 tygodnie :D

Oczywiście tak jak poprzednicy mówią konkurencja ma sens jak wprowadza coś nowego, ale N wprowadza jedynie zamieszanie i w błąd klientów :D Gdyby jakość kanałów (różnych) była zdecydowanie lepsza niż w CP na przykład, albo gdyby kanały HD były rzeczywiście wartościowe (nsport... :/ ) to to wszystko miałoby sens. A tak według mnie nie ma, choć wielu ludzi już daje się nabrać na tą super jakość :)

I o to mi w zasadzie chodzi. Wiem, że jesteście mocno zaparci w tą N (bo Was HD kręci) i nie rozumiecie tego co tu piszę :D ale co jak co, rywale HD też wprowadzają, a skoro dzieje się to tak szybko, to pewnie i bez wejścia N na rynek HD-mania by się zaczęła :)

Ot co chciałem powiedzieć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Alez ja pare miesiecy temu czytalem wypowiedz osoby powiazanej z ITI,ktora twierdzila,ze N powstaje tylko dlatego,ze nie mogli dogadac sie finansowo z Cyfra(ktora nic nie wnoszac,poza miejscem na transponderach).Oni mieli ponoc zamiar uruchomic pare kanalow w HD i puszczac je za posrednictwem Cyfry,dodatkowo wyposazajac w sprzet.N powstala na szybkiego,wlasnie z powodu tych rozbieznosci w podziale ewentualnych zyskow.To Cyfra raczej tu nawalila i narobila sobie klopotow.ITI wcale nie chcialo uruchamiac nowej platformy,a co najwyzej pakiet HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie wydaje ze kolega podpisal dlugoterminowa umowe z cyfra i teraz narzeka ze nie moze zobaczyc tego co jest na n wiec chcial by ich fuzji i nsport w cyfrze plus.Ktos to ogląda, ciezko jest zrobic kanał informacyjny w HD a takim jest nsport.Gdyby nie n to dzis w sklepie pytajac sie o telewizory hd by sie z nas ludzie smiali bo po co nam to jak i tak nic nie obejrzymy(chociaz jak wiemy wielu juz ogladalo bez n).N jest czymś pomiedzy CP a C+.I kazdy ma mozliwosc wyboru nie stac mnie na jakos i kanaly wybieram CP.Chce dobrej jakosci i troche innych kanałów oraz vod i hd wybieram n.Mam duzo kasy i wybieram C+ albo mam jeszcze wiecej kasy i wybieram C+ z dekoderem hd ktory za pol roku nadaje sie do smietnika bo nie bedzie obslugiwal vod a kanaly hd beda opcja dodatkow platna.
Dla mnie w tejchwili jest zal roztawac sie z cyfra tylko i wyłacznie z powodu disney channel bo na ten kanal czekalem od 10 lat.Pragne przypomniec ze gdyby nie n ten kanal by lezal nadal odlogiem i byl tylko w planach CP i C+.A rok temu DC byl uruchomiony w RPA i innych krajach afryki.Niestety zyjemy w takim kraju gdzie milosnikow disneyowskiej animacji jest dużo i to nie tylko wsrod dzieci a zwłaszcza wsrod dorosłych bo dzieci ogladaja cos co nie jest do niczego podobnego i jeszcze niby ma powiazania z disneyem ale nie podzwgledem programowym czyli jetix.Niestety minely takie czasy gdzie na wieczorynke czekalo sie z wytesknieniem :D.Chociaz bronek przywrocil disneya do wieczorynki :D
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Fiant' post='24109' date='24.11.2006, 16:31 ']
Ot co chciałem powiedzieć :D
[/quote]
No to świetnie.
Ale mam nadzieję że już skończyłeś??

KrzyHo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote]
Mi sie wydaje ze kolega podpisal dlugoterminowa umowe z cyfra i teraz narzeka ze nie moze zobaczyc tego co jest na n wiec chcial by ich fuzji i nsport w cyfrze plus.
[/quote].

Misie to na półce leżą :) A po drugie nie mam Cyfry + ani CP, choć zostałem wyśmiany jakbym miał :D Ale na zdrowie :D

[quote]
No to świetnie.
Ale mam nadzieję że już skończyłeś??

KrzyHo
[/quote]

Bardzo dużo napisałeś. Ale widzę, że większość komentarzy masz podobnych, więc średniej literek nie zaniżasz :D

Trochę nie tak to sobie wyobrażałem tą naszą rozmowę. Myślałem, że nie tylko mi przeszkadza ta cała otoczka (co można wywnioskować po frustracjach widzów) ale widzę, że trochę się nie rozumiemy.
Chciałem pokazać Wam że N nie ma sensu i jest tylko "jednym z trzech" a nigdy nie będzie "jedynym".

Ale skoro Wam nie przeszkadza:
- brak sensownej ramówki nsportu i innych super kanałów na wyłączność
- olewanie klientów poprzez zakłamywanie m.in. faktów, dat
- kanały FTA za które trzeba płacić (i żadne tłumaczenie tutaj do mnie nie przemawia - jakiekolwiek by N wymyśliło, a już wymyśliło)
- dawanie jakości wcale nie lepszej od CP i C+
itp.
to chyba nie macie problemu :)

Poza tym nie wiem czy wiecie, ale TVN-y są łatwiej dostępne u konkurencji niż w samej platformie ITI :D
Ale to szczegół przecież :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote] - brak sensownej ramówki nsportu i innych super kanałów na wyłączność [/quote]

Chłopie- praw transmisyjnych nie podpisuje się na miesiąc - przestań już prawić, bo piszesz takie głupoty, że się nóż tylko otwiera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fiant

nie masz szans

to tak jak sprzedawać lody na biegunie :D

jakoś tak się dzieje,że opinie podobne do twojej są tutaj jakoś tak same z siebie ''rozstrzeliwane'' w pył
bez próby dyskusji

oczywiście,że masz rację

ja gdzieś pisałem,że taki C+ Francja ma te enbieje/NBA/,ligi mistrzów i różne inne fajne rzeczy na jednej platformie
i nie wnikam w sumie -dlaczego
ja jako konsument zazdroszczę im i tyle

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Fiant' post='24125' date='24.11.2006, 18:30 ']
Trochę nie tak to sobie wyobrażałem tą naszą rozmowę. Myślałem, że nie tylko mi przeszkadza ta cała otoczka (co można wywnioskować po frustracjach widzów) ale widzę, że trochę się nie rozumiemy.
Chciałem pokazać Wam że N nie ma sensu i jest tylko "jednym z trzech" a nigdy nie będzie "jedynym".
[/quote]
Czyli według Ciebie powinni sprzątnąć zabawki i zniknąć z rynku? Oczywiste jest, że N nie będzie "jedyna" tak samo jak CP i C+ i bardzo dobrze, że tak się nie stanie, bo monopol na pewno nie przyniósłby niczego dobrego.

[/quote]
Praw do nadawania nie można wyciągnąć z kapelusza. Trzeba je wykupić a zanim się to zrobi musi być taka możliwość. Dla mnie ramówka np. C+ Sport też nie jest jakaś niesamowita. Wolałbym transmisje z turniejów tenisowych i więcej NBA a nie tyle co kot napłakał. Każdy ogląda to co mu się podoba. Jeżeli Tobie nie pasuje ramówka danego programu/platformy to jej poprostu nie oglądasz i wybierasz ofertę konkurencji. Jednak to, że Ty nie widzisz w danej ofercie nic atrakcyjnego to nie znaczy, że inni również nie widzą tam żadnych interesujących pozycji, więc nie pisz, że N-ka nie ma sensu.

- kanały FTA za które trzeba płacić (i żadne tłumaczenie tutaj do mnie nie przemawia - jakiekolwiek by N wymyśliło, a już wymyśliło)
[/quote]
Za kanały FTA nie płacisz. Płacisz tylko za możliwość oglądania czegokolwiek na dekoderze N-ki. Jeżeli Ci to nie pasuje i chcesz oglądać FTA bez "utrudnień" to kup sobie dowolny dekoder lub wybierz ofertę konkurencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote]
Chłopie- praw transmisyjnych nie podpisuje się na miesiąc - przestań już prawić, bo piszesz takie głupoty, że się nóż tylko otwiera
[/quote]

Jakoś LM mogli zakupić.... I tak nie wiadomo po co, bo tylko szkodzą kibicom, którzy Nsportu nie mają, a Ci co mają to narzekają na komentarz i nie wielu jest zadowolonych.

Chodnik - dzięki za wsparcie. Właśnie tak widzę, że tutaj takie dyskusje są zmiatane i żadne argumenty do nich nie trafiają :) Jeszcze miesiąc temu jeździli po N za ten 12.10 a dziś go bronią :D
Echh...

...
I ten TVN Gra i Style za 10 zł :P

[quote]
Czyli według Ciebie powinni sprzątnąć zabawki i zniknąć z rynku? Oczywiste jest, że N nie będzie "jedyna" tak samo jak CP i C+ i bardzo dobrze, że tak się nie stanie, bo monopol na pewno nie przyniósłby niczego dobrego.
[/quote]

Jedyna w sensie niezastąpiona, a nie taka, że co rok mogę umowę zmieniać nawet tego nie odczuwając, albo wręcz odczuwając ulgę, że umowa się skończyła :)

[quote]
Praw do nadawania nie można wyciągnąć z kapelusza. Trzeba je wykupić a zanim się to zrobi musi być taka możliwość. Dla mnie ramówka np. C+ Sport też nie jest jakaś niesamowita. Wolałbym transmisje z turniejów tenisowych i więcej NBA a nie tyle co kot napłakał. Każdy ogląda to co mu się podoba. Jeżeli Tobie nie pasuje ramówka danego programu/platformy to jej poprostu nie oglądasz i wybierasz ofertę konkurencji. Jednak to, że Ty nie widzisz w danej ofercie nic atrakcyjnego to nie znaczy, że inni również nie widzą tam żadnych interesujących pozycji, więc nie pisz, że N-ka nie ma sensu.
[/quote]

Nie chcesz mi chyba powiedzieć, że nie stać ich było na zwykłą Bundesligę, którą kupił Sport Club :)

[quote]
Za kanały FTA nie płacisz. Płacisz tylko za możliwość oglądania czegokolwiek na dekoderze N-ki. Jeżeli Ci to nie pasuje i chcesz oglądać FTA bez "utrudnień" to kup sobie dowolny dekoder lub wybierz ofertę konkurencji.
[/quote]

Mając pakiety np. Sport + Film + te darmowe nie mam możliwości odbioru darmowej TVP Kultury :)

Edytowane przez Fiant

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Fiant' post='24132' date='24.11.2006, 19:19 ']
Chodnik - dzięki za wsparcie. Właśnie tak widzę, że tutaj takie dyskusje są zmiatane i żadne argumenty do nich nie trafiają :) Jeszcze miesiąc temu jeździli po N za ten 12.10 a dziś go bronią :D
Echh...
[/quote]
Ja N-ki nie posiadam. Nie rozumiem jednak dlaczego twierdzisz, że nie ma dla niej miejsca na rynku. W końcu wprowadza ona coś nowego - HDTV, VOD, PVR. Wcześniej było to nierealne. C+ twierdziła, że tego typu usługi są w Polsce niepotrzebne i nie znajdzie się na nie zainteresowanie. Teraz po premierze N-ki nagle zmieniła zdanie i sama zapowiada wprowadzenie tych usług. Cóż za nagła zmiana zdania :P

I ten TVN Gra i Style za 10 zł :)
[/quote]
Nie podoba Ci się to nie płacisz, prosta sprawa.

Nie chcesz mi chyba powiedzieć, że nie stać ich było na zwykłą Bundesligę, którą kupił Sport Club :)
[/quote]
Skoro wykupił ją Sport Club to nie mogła jej wykupić N-ka. Kto pierwszy ten lepszy :)
Zgadzam się, że oferta nsport jest bardzo kiepska i oferuje w zasadzie tylko LM, ale to nie znaczy, że tak zostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niezaprzeczalną zasługą platformy N jest wprowadzenie do Polski HD i cokolwiek by krytycznego o jej repertuarze nie powiedzieć daje jej rok na rozwinięcie skrzydeł. Wiadomo że tak wielkie przedsięwzięcie rodzi się w bólach.
Sam mam pretensje za wprowadzanie wypełniaczy w stylu wojna i pokój od naszych mięsnych super przyjaciół, czy program sportowy w stylu futbol amerykański.
Mimo to tak jak napisałem czekam na tuner z dyskiem i na rok wykupię N by mieć swój udział w rozwoju platformy z wdzięczności za wprowadzenie HD.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale skoro Wam nie przeszkadza:
- olewanie klientów poprzez zakłamywanie m.in. faktów, dat
- dawanie jakości wcale nie lepszej od CP i C+
itp.
to chyba nie macie problemu :D
[/quote]A jak myślisz kolego?
Dlaczego na tym forum część użytkowników nabyła n-kę?
Większość z nas dążyła, chciała oglądać i widzieć na co dzień programy nadawane w HD.
Znam osoby, które oglądały w wysokiej rozdzielczości przekazy video wcześniej niż większość osób w Polsce wiedziało co to jest.
Pojawia się platforma, która jest w stanie to zapewnić i całe szczęście, że nie jedyna.
Byłem i jeszcze trochę będę abonentem Cyfry+.
Jakiś czas temu (kup lat minęło) byłem zadowolony z użytkowania tej platformy.
Ceny szły w górę a jakość pozostawała ta sama.
W dobie rozwoju technologicznego przez wiele lat nic się nie zmieniło.
EPG poprawne, zawsze aktualne, gazetki, programy rozpoczynają, się w określonym czasie, jakość na odbiornikach crt bardzo dobra.
Tylko powstał mały problem.
Miałem TV 29" a akurat śniło mi się (MISIE !!!) oglądać filmy na 40", 50", 60" tv i jak tu dostać taki tv typu crt,
Widziałem kiedyś u jednego z przyjaciół 40 calowy tv (crt). Stał w salonie i był ozdobą ale niestety jakość obrazu była fatalna.
Czasy się zmieniły i dzisiaj można kupić duży TV ale tylko w technologii LCD lub Plazmy i jeszcze kilku innych.

Niestety do oglądania w zadowalającej jakości musi być obraz hd.
Może się mylę, ale uważam, że nie wiesz o czym mówimy.
Zobacz, proszę kilka przekazów w hd na odpowiednim TV a będziesz wiedział w czym rzecz.

N-ka ma problemy typu rozwoju niemowlęcego.
Na pewno źle się stało, że w podczas wejścia na rynek widoczny jest brak profesjonalizmu.
Klienci wybaczą wiele, po za krętactwem, którym zaczyna to trochę pachnieć.

Jednak dzisiaj na rynku, aby przetrwać w dobie konkurencji, łapiącej się rożnych chwytów należy ukrywać swoje zamiary. Niestety często odbywa się to kosztem abonentów.

Jeszcze trochę wytrzymam i jestem za n-ką.
Jak to może być, żeby oglądać Canał+ na Cyfrze trzeba wykupić pakiet startowy i tematyczny – to jest dopiero chwyt poniżej pasa.
Kiedyś przyjdzie taki czas, że wybiorę do oglądania kanał x1, x12, x25 i za to będę płacił.

Co do wypowiedzi KrzyHO to było to krótkie skomentowanie Twojej wypowiedzi, możesz to potraktować jako negatywne ustosunkowanie się do postu, ale na pewno ten Pan wie o czym o czym pisze.

I jeszcze raz podkreślam, każdy monopol zniszczy rozwój technologiczny i powszechną dostępność do swobody wypowiadania się. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa technologia zawsze mile widziana, ale można to było zdecydowanie lepiej zrobić. Poza tym moim zdaniem mówienie o Nce jako o telewizji nowej generacji jest bardzo przesadzone. 2-3 kanały HD to nie jest wyznacznik telewizji HD :)

Zdecydowanie lepiej byłoby podjąć tą współpracę z np. Cyfrą + lub CP (choć z tym drugim ITI nie chce mieć pewnie wiele wspólnego :) ). Ale może rzeczywiście było tak jak pisał jeden z userów wyżej, że to Cyfra zawaliła :)

Nka według mnie przegrywa i powiem Wam tylko jedno - ich najmocniejszym atutem może być niepodpisanie umowy na TVNy z C+ i/lub CP. To się dopiero zacznie. Swoją drogą byłby to dobry chwyt dla ITI. Ale chyba nie tak sobie wyobrażamy zyskiwanie populacji N :D

A co do misiów - początek zdania jest Mnie się ... a w środku już mogą być :P Przynajmniej ja tak wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezapczeczalnym jest to że wejście N-ki ruszyło zaśniedziałe pratformy od działania i stymuluje rynek, - [b]i to jest moim zdaniem zdecydowanie największy plus powstania tej platformy. [/b] Co do jakości i reszty to pozostaje wiele do życzenia.

Myślę że tego o czym piszę nie przewidzieli szefowie ITI, myśleli że wejście N na rynek da kopa innym i pozostawi w tyle a tu dało kopa ale do przodu i teraz będzie wyścig szczurów :D Teraz i kasa na transpondery sie znajdzie i na kanały HD

Puenta mojej wypowiedzi jest taka że za pół.... no może za rok będzie w czym wybierać jeśli chodzi o HD i w uslugach oferowanych przez platformy

Edytowane przez adamo_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A powiedz mi ile kanałów HD jest w Hameryce, ile na premier??W tejchwili w niemczech o ile sie orientuje jest 7 na poczatku startowali tak jak n filmowy,sportowy,discovery(albo NG nie orientuje sie).Pozniej doszli do wniosku ze filmowy trzeba ze sportowym połączyć.Wiec 3 kanały HD to jest i tak coś.A w kwesti swoich programów myślą perspyktywicznie patrz jakość sopotu,magdy m. na wspolnej sms'a itd.itp. Jak nadejdzie dzien pewien to zaczną nadawac w HD i tvn.Ale na dobra sprawe oprocz pro7HD to glownych kanalow nie ma w HD. ZDF,ARD,TVP w HD to sie doczekamy up2008 !!
Uświadomienie Kowalskiemu czy nowakoi co to jest HD i zalety takiej telewizji jest bardzo wazne.Jakoś gdy widze w euroAgd plazme,lcd pod naziemną albo kablowke to wychodze bo to jest chore !!Naprawde ja swoje pierwsze HD to ogladalem na monitorze 15" i to z HD Forum (TPS HD) gdzies kolo maja-wrzesnia ubieglego roku a tu sa ludzie ktorzy znali sie na tym owiele wczesniej.Nastepnie przyszła pora na jakies sample a gdy zakupiłem wimare dobry i bardzo tani projektor przyszła pora na pełnometraze.
A jesli nie masz C+ i CP to znaczy ze albo masz FTA,albo jakas zagraniczna satelite albo kablowke.I twoje wypowiedzi wygladaja tak jakbys poprostu chciał zobaczyc to co jest na n u siebie a ze nka kupila sobie prawa do LM to juz nie mozesz zobaczyc.Niestety takie sa prawa rynku.Musial by powstac jakis alternatywny operator ktory by placil platformo a on by rozdawal karty abonenckie i pozwalal na ogladanie na 1 karcie tego czego sie chce ze wszystkich 3 plus reszty swiata.Bardzo wazny jest projekt EU dotyczacy ze jesli jest mozliwy odbiór danej platformy na danym terenie to musi ona byc dostepna tu w sprzedazy (i jesli sie nie myle w odpowiedniej wersji jezykowej ??)To by zrobilo ciekawie w calej europie.Pozdrawiam milego weekendu
EDIT:
W ameryce jest juz 30 kanałow no ale u nich HD zaczeło wkraczac znacznie wczesniej.I oglnie Amerykanski system jest zlekka inny od naszego.
W EUROPIE HD MAJĄ: Anglicy,Francuzi,Niemcy,Włosi,Szwedzi(skandynawia)i teraz my i to juz wkrotce na 3 platformach.Za to N ma w tejchwili najwiecej w europie programów w dvb-s2 i mp4 co jest wazne przy jakości!!Pewnie w ciagu miesiecy dołaczy jescze nonstopkino (??)cinemax(??)eurosport a potem tvn. I naprawde Zeby miec chociaz 1 kanal HD za granicą musisz niezle wybulic a unas 32 i masz 2. 8 Euro za 2 kanaly HD to jest naprawde zadna suma dla reszty swiata i oni tyle musza doplacac do zwyklych abonamentów !! Edytowane przez paw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi