Skocz do zawartości
koukol

Ratatuj

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem Ratatuj i chyba na próżno szukam dodatków. Czyżby wydanie Blu-ray CDProjekt tego filmu zasługiwało na tytuł żenady roku. 100 zeta za film w Dolby Digital bez żadnych fajerwerków, nawet komentarza twórców, to już chyba przesada. Żadnej drugiej płyty, nawet książeczki z rozdziałami. Jeśli pomyślę, że niedawno w hipermarketach ten film można było kupić na DVD za 10 złotych razem z dodatkami, to zaczynam się załamywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli w tym wydaniu nie ma wersji dźwięku hd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyżby wydanie Blu-ray CDProjekt tego filmu zasługiwało na tytuł żenady roku.

Jeśli chodzi o zawartość poszczególnych wydań, to tak do końca to nie wiem ile do powiedzenia ma CD Projekt.

Wypuścili ostatnio (wreszcie) Piratów z Karaibów na Blu, ale sa to tylko wydania jednopłytowe.

Zapytałem ich telefonicznie czy będą też dostępne wydania rozszerzone, to odesłali mnie to polskiego przedstawicielstwa Disney'a, które to ponoć ustala wszelkie sprawy dot. poszczególnych wydań.

Zamejlowałem do Disney Polska, ale na razie bez odpowiedzi z ich strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę, że jednak w kwestii ceny mają już coś do powiedzenia. 79 złotych? 69?... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoć to właśnie Disney przygotowuje płyty, a CD Projekt tylko wydaje. Pewnie wygląda to tak, że CDP mówi co chce wydać, Disney to akceptuje (albo nie) i przygotowuje płyty, a CDP je wydaje. Zapotrzebowanie na te starsze filmy było, a że są to już "wiekowe" wydania, więc Disney pewnie wyszedł z założenia, że sam film wystarczy. Ja chciałem kupić "Auta", ale jeżeli to również będzie gołe wydanie bez dodatków to odpuszczę. Mam na DVD i mi wystarczy.

Tak na marginesie to osobiście mam wrażenie, że filmy Disney'a na DVD i Blu-ray są u nas coraz biedniejsze ;) Myślałem, że gdy CDP zostanie dystrybutorem, to będzie super, a tutaj zonk. Nie myślałem, że to powiem, ale przez ostatnie dwa lata wydania od Imperial były dużo lepsze. Fakt, że oni też mieli wpadki w postaci wydań 1-płytowych DVD, ale Blu-ray zawsze mieli dopakowane. A teraz co; "Odlot" dostaliśmy w wersji 1-płytowej i na DVD i Blu-ray, a w innych krajach jest druga płyta z dodatkami, "Piraci" bez dodatków, "Rartuj" to samo, "Alicja w krainie czarów" na DVD też jedna płyta :) W ogóle to jakość samych płyt ponoć mocno spadła. Z tego co słyszałem to "Dumbo" na Blu-ray i DVD nie ma polskiego menu, wszystkie dodatki, włącznie z grami, są z napisami, a gry przecież kiedyś były z dubbingiem. Tekturka też biedna; fakt, że Imperial nie dodawał jej do każdego filmu, ale jak dodał to były bardzo fajne wypukłe tłoczenia, a teraz tylko zwykły karton. Nie wiem i le w tym wszystkim winy CDP, a ile Disney Polska, ale za bardzo nie podoba mi się kierunek w jakim te wydania zmierzają. Niższe ceny to pic na wodę; może w sklepach internetowych jest taniej, ale w zwykłych nie. Kilka dni temu byłem w MM i tam "Dumbo" na Blu-ray w cenie 109zł, a pierwsza część "Piraci z Karaibów" za 119zł. "Dumbo" jeszcze rozumiem, ale "Piraci"? Bez komentarza :)

Edytowane przez Inuki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wierze... widze ze kolejna zenada ze strony CDProjektu. Kazdy mozliwy film okraja do zera i wydaje za maksymalna stawke. Narzekacie na Imperial, ale za jego czasow te filmy byly co prawda w tej samej cenie ale w pelnym wypasie (przyklad: ostantie wydanie disneyowskie od Imperiala - Potwory i spolka) Odkad przejal paleczke CDProjekt wszystko jest okrojone, najbardziej nie moge im darowac Odlotu bez dodatkow, potem Piraci, a teraz kolejne filmy Pixara. Po prostu zenada. Nawet jesli to nie oni ustalaja zawartosc plyt, to skoro sa to wydania tak okrojone to niech cena bedzie odpowiednia, czyt. 59zł max (w koncu to sa filmy sprzed paru lat)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc piszę tutaj. Czy ktoś z Was kupił może "Auta" na Blu-ray? Chciałbym wiedzieć jak wygląda sprawa z dodatkami; wiem, że jakieś są, bo pisze to na okładce, ale nie są one wyszczególnione. Czy dodatki z polskiej wersji pokrywają się z wydaniem USA? Chodzi mi głównie o krótkometrażówkę "Złomek i Błękitny Ognik"; no i czy dodatki są w PL? Z góry wielkie dzięki :(

Edytowane przez Inuki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc piszę tutaj. Czy ktoś z Was kupił może "Auta" na Blu-ray? Chciałbym wiedzieć jak wygląda sprawa z dodatkami; wiem, że jakieś są, bo pisze to na okładce, ale nie są one wyszczególnione. Czy dodatki z polskiej wersji pokrywają się z wydaniem USA? Chodzi mi głównie o krótkometrażówkę "Złomek i Błękitny Ognik"; no i czy dodatki są w PL? Z góry wielkie dzięki :)

Mam wydanie Auta od CDProjekt i jestem zadowolony szczegóły na http://www.blu-ray.poral.net/cars.php

Kupiłem Ratatuj na DVD 9,90 zł i kupię na BD jak będzie cena normalna.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi